Reklama

Reklama

Pod hladinou s Cousteauem

  • USA Becoming Cousteau (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pohled na život, vášně, úspěchy a tragédie slavného badatele a ekologa Jacquese Cousteaua, který se po desetiletí snažil varovat svět před změnou klimatu. Film využívá archivu Cousteauových nově zrestaurovaných filmových záznamů. (mac000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

inutihar 

všechny recenze uživatele

Velké štestí pro dokumentaristy a životopisce, že Cousteau byl nadšeným filmařem již od mládí, takže mnohé okamžiky jeho života a kariéry jsou zachyceny nejen v knihách a vzpomínkách pamětníků, ale i na filmových pásech. Film se ovšem nevyhýbá ani poměrně drsným záběrům, kde Cousteau s týmem loví utonulé armádní piloty nebo se snaží oživit utopené kolegy, to jsem úplně nečekal, i když ve svých knížkách o tom píše. ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Na základe traileru som čakal niečo iné, ale stálo to za to. Umnou kolážou citátov z Cousteauovho denníka, televíznych vystúpení, rozhovorov, záznamov z osobného archívu i zverejnených filmov vzniká solídna mozaika námorného dôstojníka, dobrodruha, oceanológa a bádateľa, ktorého životnú púť naprieč spomínanými prívlastkami divák sleduje. Umnosť tvorcov je o to väčšia, že sa zaobišli bez „moderujúceho rozprávača“, resp. že jeho úlohu na seba prevzal priamo subjekt. Navyše usporiadali mozaiku tak, že sa nevyhli kritickému pohľadu a diváka previedli fázami Cousteauovej katarzie, prerodu i osobných tragédií či okamihov šťastia. Už chýbalo len, aby ho „daboval“ Bill Murray. ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama