Reklama

Reklama

Na plný úvazek

(festivalový název)
  • Francie À plein temps (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jak vypadá týden v životě rozvedené pracující matky dvou malých dětí, které v době pařížských stávek docházejí síly, nervy i peníze? Laure Calamyová podává strhující výkon v dynamickém francouzském dramatu, které získalo dvě ceny na festivalu v Benátkách. (Letní filmová škola)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (11)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(LFŠ 2022) Na plný úvazek je vskutku tísnivé sociální drama, jehož síla tkví v tíživé každodennosti rozvedené matky dvou dětí, která aby mohla vůbec přežít, tak se paradoxně nesmí téměř nadechnout, aby stíhala svůj nezáviděníhodný hektický život. Člověk byl při sledování rád za svůj "bezproblémový" život. Stávky, práce od nevidím do nevidím, samorodičovství, takřka nulový osobní život atd. atd. Byl to mazec! Jak se ale říká, "na konci každého temného tunelu je světlo". ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Jedinečne a dynamicky poňatá sociálna dráma, ktorá svojim štýlom a pulzom evokuje také diela ako, napríklad, Good Time. Mesto úplne rovnako pôsobí na hrdinku nepriateľsky, prevládajú tu však chladnejšie farby počas dňa. V tomto geniálne nasnímanom diele sa ale hlavne nejedná o žiaden “outlaw” element úteku pred zákonom. Energia a napätie tu unikátne, ale poľutovaniahodne vystupuje prostredníctvom nepretržitých a nemenných pracovných dní jednej preťaženej matky, nestíhajúcej vlastný život. Nasleduje spoiler. Kde zaopatrenie detí, stíhanie dopravných prostriedkov, hľadanie náhradnej dopravy, bežanie do práce, vykonávanie samotnej práce, riešenie novej pracovnej príležitosti, a opätovné náhlenie sa domov tvorí nezastaviteľný kolotoč, ktorý sa na chvíľu spomalí až večer po príchode k deťom, a pri následnom zaľahnutí sa na chvíľu aj zastaví. Koniec spoileru. Čo ale pôsobí hrozivejšie, je pravdepodobnosť, že Julie odzrkadľuje podobnú situáciu mnohých iných s podobným osudom. Sorry, I've been very busy lately. 85% ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Lola běží o život meets Štěstí na dosah. Přiznávám, nejsem velký fanda sociálních dramat (bratři Dardennové mě např. celoživotně míjejí, jakkoli doceňuju řemeslnou stránku jejich filmů), ale tohle je festivalový masterpiece, který se mě dotkl. Drama s velkým D, které frčí na speedu tak, že vám nedá vydechnout. Gravel umí emoce přenést za pomocí neurvalé ruční kamery na diváka tak, že budete neustále uvnitř stažení úzkostí, jak tenhle boj dopadne. A jako třešnička na dortu přichází tak nějak samovolně také portrét stávkami sužované současné Francie. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá sonda do života slobodnej matky Julie, ktorá nevie, čo skôr. Na jednu stranu by chcela tráviť čas so svojimi deťmi, na druhú stranu maká v hoteli ako fretka, a popri som si hľadá novú prácu. No a aby to nebolo také jednoduché, tak v Paríži vládne chaos kvôli štrajku dopravcov. Až príliš chladný realizmus, ktorý je tak príznačný pre sociálno-liberálne Francúzsko. Julie mi bolo na jednu stranu ľúto, ale jej riskovanie v starej práci mi prišlo dosť neprofesionálne. Nuž, išla do toho vo veľkom štýle "všetko alebo nič", a v jednom momente som mal pocit, že ten vlak okolo Julii neprejde okolo "len tak". Skvelo vystihnutý realizmus. 4* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEMÁŠ TO SNADNÉ…“   Sadistický sledování ženy, která je defacto totálně v píči. Samoživitelka, ráno sedne na vlak a valí do Paříže, která je ochromena stávkama, takže nikdy nevíš, jak a kdy dojedeš. Pak bejvalej… alimenty? Hovno! V práci? Fofr. Normálka, ale máš dva parchanty, který ti někdo musí hlídat, než se dostaneš tam a zase zpátky. No a nezapomeň na banku, ktertá votravuje, páč ten splátkovej kalendář… Kurva, jsem z toho jejího života ve stresu! (takže asi dost dobrá filmařina!) Nevím, co mám dělat? Jako fandit? (Že by to byla soutěž o nejzkurvenější tejden?) Nebo jí přát rychlej konec? (Skoč!) Masochistickej život, kterej bych žít fakt nechtěl! Hnusnej film, kterej doporučuju pouze vyrovnanejm jedincům…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Laure Calamy a další herečky prošly školením pokojských, aby se připravily na své role. Calamy prošla jednodenním kurzem v hotelu Le Bristol Paris. 2.) Thx za titule „Piorun“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Laure Calamy (Julie) a několik dalších hereček prošly před natáčením kurzem pro pokojské, aby se naučily perfektně a rychle stlát postele. (Stanislaus)
  • Režisér Eric Gravel se rozhodl upravit barvy ve scénách z Paříže do chladnějších odstínů, aby tím dal najevo, že se jedná pro Julii (Laure Calamy) o nepřátelské místo. Podobný postup zvolil i u interiérových scén z Juliina pracoviště, kde u jednotlivých hotelových pokojů převládá chladná paleta barev. (Stanislaus)

Reklama

Reklama