Reklama

Reklama

A Cold Night's Death

(TV film)
  • USA The Chill Factor
všechny plakáty

Obsahy(1)

Frank Enari (Eli Wallach) a Robert Jones (Robert Culp) jsou vědečtí pracovníci, kteří jsou posláni na Tower Mountain Research Station (laboratoř University of California pro výzkum zvířat), kde mají vystřídat kolegu doktora Vogela. Ten se už pět dní neozval, možná kvůli velké sněhové bouři. Jeho poslední hlášení bylo navíc dost zmatené a naznačovalo, že se cítí něčím ohrožen, takže v zájmu rychlosti oba vědce na místo veze helikoptéra. Kvůli testování schopnosti organismů přežít nízké teploty s sebou navíc vezou šimpanze. Po příjezdu ale zjistí, že stanice je obrácená naruby a po doktoru Vogelovi není ani stopy. Začnou se dít podivné věci a oba vědci se začnou vzájemně podezřívat. Robert je více a více přesvědčen, že na stanici je ještě někdo nebo něco dalšího kromě nich dvou, kdežto Frank má pocit, že Jones má nějaké postranní úmysly nebo zvláštní úkoly. Nicméně není žádná alternativa, ani jeden odjet nemůže, napětí mezi nimi stoupá, atmosféra na stanici houstne a rozuzlení, které přijde, není vůbec prosté. (Peabody)

(více)

Recenze (3)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Mohutnou vrstvou ľadu obalený psycho thrill , v ktorom pri výskume vplyvu nadmorskej výšky na organizmus ( samozrejme ani tento x nie ľudského ) si ten klaustrofob ošiaľ odnesú obaja , Culp aj Eli - nik iný tam už ale potrebný nebol.Obaja si v tej TV mrazničke bohate vystačili. Potvrdilo sa ,že strach z neznáma dokáže divy a aj to ,že Eli je fayn . Napadá mi pár podobností s titulmi novšieho data , ale v tomto prípade to sem nepatrí. Spokojnosť. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojný a hodně atmosférický horor, o nějakém svinstvu co se dostane na zem. Na filmu oceňuju atmosféru která se dala krájet ono Antarktida či kde to bylo má něco do sebe a sníh a nic okolo působí skoro vždycky dobře, takže tady si nejde stěžovat. A strach z neznámého působí výborně a člověka nenechá vydechnout, nečekejte sice nějaké závratné zvraty či něco co by Vás donutilo sedět s otevenou hubou ale je to prostě zábavné béčko ze 70 let a navíc je hodně krátké takže se ani nudit moc nebudete a brečet nad ztrátou času taky ne. ()

Reklama

Reklama