Reklama

Reklama

Brouci v hlavě

  • USA Encounter
Trailer 1

Obsahy(1)

Vyznamenaný mariňák se vydává na záchrannou misi svých dvou malých synů před nelidskou hrozbou. Během stále nebezpečnější cesty budou muset oba chlapci rychle dospět. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Herec pakistánského původu Riz Ahmed se sice objevil ve velkých produkcích jako Jason Bourne, Rogue One: Star Wars Story či prvním Venomovi, výrazněji se ovšem projevuje v komornějších rolích. Upoutal na sebe už výraznou roli v Slídilovi, především poté výkonem ve snímku Sound of Metal, který Ahmedovi vynesl nominaci na Oscara. I další snímek s Ahmedem v hlavní roli sází na vážnější herecký výkon, který vlastně láká na sci-fi prvky. Je to celé ovšem trochu složitější.   To nejzajímavější na Broucích v hlavě se bohužel nedá vyzradit bez zásadních spoilerů, které ovšem nepolíbeného diváka automaticky připraví o všechny trumfy. Bez nich se vlastně Brouci v hlavě popisují velmi obtížné. Bez vyzrazení detailů se ovšem dá říct, že se v Broucích v hlavě překrývá realita s fikcí a hlavní hrdina si díky tomu dokáže projít výrazným psychologickým peklem. Ahmed poté nezklamává a podává v hlavní roli další silný výkon. A pak už je to opět trochu složitější.   Režisér a scenárista Michael Pearce rozhodně přišel se zajímavým námětem, scénář sepsaný spolu s Joe Bartonem ovšem v několika momentech tak trochu dokazuje, že se tu zabíjí potenciál. Celé to dokáže být napínavé a tak trochu matoucí, jednou ovšem musí vše prásknout. A ta snaha o paranoidní thriller ve finále tak úplně nefunguje.   Alespoň audiovizuálně to celé působí vypiplaně a Benjamin Kracun po Nadějné mladé ženě nadále umí celkem solidně pracovat s barevnou estetikou. Je to ovšem houby platné, když Pearce onu zajímavou hru s divákem vlastně přestane hrát příliš brzo a celé to napětí a funkční tajemno odsoudí k zániku. A ani Ahmed či Rory Cochrane, Octavia Spencer a především dva mladí herci Lucian-River Chauhan a Aditya Geddada svými solidními výkony nezachrání fakt, že to celé prostě smrdí promrhaným potenciálem.   V emocionální rovině vlastně Brouci v hlavě solidně fungují a Ahmed a spol. do svých rolí dávají vše, lákavé tahání za nos ovšem po chvilce přestane a z tohohle filmu se vyklube čistý promrhaný potenciál, který by snad lépe fungoval, kdyby se na onen zásadní zvrat vykašlal a sázel prvoplánově na to, co onen zvrat nenaruší. Tahle z toho v součtu vyleze sice ambiciózní, ale jinak velmi rychle zapomenutí hodná záležitost..... ()

ER 

všechny recenze uživatele

Sci-fi linka je tady jen pro "odlákání pozornosti", jinak jde o psycho thriller o magorovi, který je propuštěn z vězení a první věc, kterou udělá je, že unese své děti. Poté jim cestou neustále opakuje, jak jsou s ním v bezpečí, ale je jasné, že to není pravda. To, co se děje mezi dětmi a otcem je vcelku dobře podané, forma je nadprůměrná. S přimhouřením oka se na film dá dívat. ()

Reklama

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Hypernudné a samozřejmě účelově korektní hovadina přesně tak, jak to má Amazon rád. Ve filmu není nikdo, kdo by se dal nazvat hercem, jen nějaký pablb jede skoro celou dobu se svýma děckama kamsi do ři.i. A protože mi bylo od začátku šumák, co s nima bude, tak ani závěrečná 5minutová objímačka nic nezlepšila. Naopak. (4%) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z vesmíru přiletěl meteorit, žuchnul na zem a od té doby se tu potloukají brouci, kteří manipulují lidské chování. Platí na ně repelent. Alespoň tomu věří ex-mariňák, který chce před zlotřilým hmyzem ochránit svou rodinu. Ovšem je otázka, nakolik jsou jeho obavy oprávněné a nakolik mu hrabe. Jsem trochu na vážkách. Technicky dobře vyvedené a od Ahmeda i ostatních výborně zahrané. Najde se tu i nějaká ta přestřelka a pár pěkných detailů, přičemž úvodní výlet do světa hmyzu mě fakt bavil. Nicméně si nejsem úplně jistý, co tím vším chtěl básník říci. Jestli chtěl režisér u diváka vytvořit pocit nejistoty, tak se mu to nepodařilo. Ve sci-fi rovině toho film také příliš mnoho nenabízí a tak nezbývá, než se soustředit na postavu hlavního hrdiny. Jenže jeho charakter je naprosté klišé a jako hlavní atrakce nemůže fungovat. Pearcův debut byl zajímavý a tady potvrdil, že v něm něco je. Nicméně bych od minula čekal nějaký posun. Tak snad příště. 60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal sem drama a místo toho jsem dostal drama líznuté thrillerem,které si s divákem lehce hraje a do určité chvíle mu dává možnosti aby uvažoval nad tím,co že se to vlastně děje a jestli se to opravdu děje tak jak je ukazováno.To začne být pořádně jasné až v závěrečné třetině a je možná trochu škoda,že se v té nejednoznačnosti nevydrželo déle...60% ()

Reklama

Reklama