Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (139)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vidět první Burtonův film, a věřte mi, že bylo opravdu těžké ho sehnat, nebyla to žádná legrace, ale nakonec se to relativně vyplatilo, ale řikám, jen relativně. Pee-Wee je totiž tak trošku retard, kterého si buď zamilujete nebo ho budete nenávidět. Na mě se usmálo štěstí, protože tenhle človíček mi ukázal jak dokáže příjemně bavit, bez násilí, bez toho všeho, čeho jsem v dnešní době ve filmech svědkem, a přeci jen zpříjemní náladu, ať už špatnou, nebo neutrální tak důrazně že po filmu budu snad pokaždé odcházet s úsměvem na rtech. Burtonovská základna je ale už i tady na filmu znát, sice trošičku, ale je znát. Pruhované černobílé rekvizity nezklamou a samotná atmosféra rozhodně bude mít co říct. Pokud máte smysl pro humor, pokud máte často úsměv na rtech a pokud máte rádi Burtona, určitě si zamilujete i Pee Weeho a jeho velké dobrodružství, určitě si to zaslouží. Věřím, že tenkrát dokázal vykouzlit mnoha lidem úsměv na rtech, a věřím, že to dokáže i dnes. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $40,940,662Tržby Celosvetovo $-║ tak toto čudo išlo mimo mňa /15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vrchol úchylných komedií. Tim Burton předvádí neskutečné věci, u kterých jsem se smíchy opravdu držel za břicho a chvílemi snad i přestal dýchat. Je to zvláštní, protože Pee Wee je opravdová úchylárna, v které 32 letý muž hraje chlapce(?!). Ten miluje své kolo, miluje svůj dům, miluje všechny a co je hlavní, všemu se směje. To však není smích normální, ale spíše něco jako chřipka, která vás nutí se smát a kývat nechápavě hlavou. Je to absurdní smát se nevtipnému nebo je to vrchol geniality tvůrce, který vás donutí smát se něčemu tak strašnému? Sám nevím, ale bavil jsem se a několik desítek odkazů na všechno možné neunikne žádnému filmovému znalci. Třeba takový Pee Wee, jak projíždí filmovým studiem a všemi ateliéry, kde se právě natáčí... To musíte vidět :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pee-wee's Big Adventure je film o naprostym idiotovy s idiotskejma vtipama a idiotskym hercem. Ale cely to pusobi svizne a mile. Pee-Wee je neco mezi Beanem (na toho ale nema) a Laurelem. Pribeh je taky strasna uchylarna, jde jen o hledani kola. Ale i kdyz je film komedie, misty neuveritelne stupidni a Pee-Weeho smich mi sel na nervy, i presto je tu v nekolika "hororovejch" scenach mozno poznat Burtonuv rukopis (treba Large Marge, vesteni z karet). Filmu dodava smrnc Elfmanovo hudba, ktera je mistama ale zbytecne vtirava. I kdyz se jedna o Burtonuv slabsi kousek, neda se filmu uprit zabavnost a svoje kvality urcite ma. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Na tohle už jsem se měl podívat dávno. Ranný Burton, kouzelná atmosféra, neuvěřitelně originální od začátku do konce. Paul Reubens je boží. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšeným fandou úletů, pár návštěv cvokhausu mám rovněž za sebou a nedělá mi problém přimhouřit očičko nad občasnou trapností. Přesto musím smutně konstatovat, že snímek, o detektivním pátrání vynalézavě šťastného idiota Pee-weeho po svém kole, často zákeřně obcházel mé smyslové vnímání velkým obloukem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, nakolik je to Burtonova zásluha a nakolik Reubensovy trademarky, ale je to příjemný film. Jen mě mrzí, že narušenost té postavy nebyla využita o trošku víc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No fakt jako strašný. Pee-Wee je totální retarďák, což o to, někdy to je vtipný, ale bohužel zrovna tohle mi nepřišlo vůbec vtipný, spíš naopak mi to přišlo dost otravný. A ten jeho smích, no to bylo teda něco, tim mi fakt dával. Příběh je taky stupidní a vedlejší postavy v ději sou trošku vymaštěný, naštěstí ne tak jako Pee-Wee, to už bych asi nedal. Prakticky celej film sem se nezasmál, byla to fakt hrozná blbost, možná by to bylo lepší nebýt toho otravnýho Pee-Weeho, ale to byla ústřední postava, takže prostě krize. Jediný co se mi fakt líbilo, byla hudba, přesně pasovala do filmu, tady se Elfman vytáh a taky mi přišlo, že Burton tady použil pár scén, který potom dal i do střihorukýho Edwarda, ale to je asi tak všechno co stojí za zmínku ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Pee-wee je kříženec mezi Mr.Beanem a Ace Venturou, a přesto (nebo právě proto), že se chová jako naprostý dement, je ten film neuvěřitelně zábavný. Většina gagů je překvapivě kvalitní. Pee-wee zkrátka "povýšil demenci na životní filozofii":) A Tim Burton všem ukázal, že se s ním musí počítat. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film má bezesporu své výrazné kvality, ať už je to hudba či různé "burtoviny", které jsou tak ryzí pro jeho další tvorbu, ale samotná postava retardovaného gaye Pývýho je pro mě naprosto nesnesitelná, už jen proto, že jednoho takového mentála znám od nás z ulice a denně snáším pohled na jeho excentrické výstupy, idiotskou chůzi a vyslechnu nejapné příběhy ze světa larev kůrovce, různých hlasů v hlavě a podezřelých jevech v ionosféře. Proč se mučit sledováním podobného individua ještě ve svém volném čase. Aštar s vámi, filmmejkři. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Něco nepopsatelného. Při honičce bicyklu s policisty a Godzillou jsem se mlátil smíchy o podlahu. Jedním slovem: Amazing. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá kokotovina a pro mě určitě jeden z Burtonových lepších filmů. Pee Wee nebude tak stupidní jak se tady všichni domnívají. Nesrovnával bych to ani s Mr. Beanem, to je podle mě o něčem jiném. Zajímavé jsou i odkazy na jiné Hollywoodské trháky. Stopáž tak akorát, protože jinak by mě to asi už tak nebavilo, ale takto jsem se celou dobu náramně bavil, a to už je u mne na pováženou:-D. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pee Wee je takovej retardér. A má fakt rád svoje kololol. A to když mu jednoho dne zmizí, vznikne tahle šílenost. Myslel jsem si, že Tim Burton mě už ničím nepřekvapí, ale spletl jsem se. Protože tohle je moc ujeté i na Burtona. Celý je to padlý na hlavu, ale konec je megamoc. Twisted Sisters? A ten film? No to se nedá popsat. PS: Tohle je Burtonův první celovečerní film a já ho ze všech jeho filmů viděl jako poslední - tak to je asi znamení:) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nebudu na tomto počinu hledat něco víc jenom proto, že to dělal Burton. Je to hloupé, přiblblé, nepříjemné, ba i ze začátku nudné. Parodie? Jestli ano, tak jsem se příliš nebavil. Leda na konci při hereckých kreacích Pee-Weeho. Hudba, ač kvalitní, hraje furt, což by až tak nevadilo, kdyby nebyla tak vlezlá a rušivá. Zkrátka na tenhle film nemám ty správné buňky.... ()

ripo odpad!

všechny recenze uživatele

OMG .... tak toto som takmer nerozdýchal. Byť to tak krátkou groteskou, nepovikm ani slovo ... Ale toto ? Prdím na to, že je to Burtonovština. Zmiešanina Jima Carreyho a Roba Schneidera s debilnými xichtami a pribrzdeným smiechom. Nieeeeeeee !!! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Taková zkříženina Wallace and Gromit, Mr. Beana, Jima Carreyho, Toma a Jerryho, Věřte nevěřte a mnoho dalších podobností se zde dá nalézt. Příběh mě naprosto dostal, abych pravdu řekl. Honička na kole byla naprosto dokonalá. ()

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama