Reklama

Reklama

Marcel, ulita s botami

  • USA Marcel the Shell with Shoes On (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Maličký Marcel je drobná mušle. Žije sám se svojí babičkou ve velkém domě. Přistěhuje se k nim však amatérský dokumentarista Dean a začne o Marcelovi natáčet krátká videa. V nich se mu Marcel svěřuje se svými trápeními, vypráví mu o zmizení své rodiny nebo ukazuje všemožná vylepšení, která mu usnadňují život. S Deanem se nakonec rozhodnou využít popularity jejich videí, aby se pokusili vypátrat Marcelovu rodinu, čímž se společně vyrovnávají s různými změnami ve svých životech. (Myslivir)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (35)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jak mě zpočátku vyděsilo pár pseudointelektuálních poznámek, které říká dětská mušle a přitom by je dítě nikdy z úst nevypustilo, jelikož by tomu nerozumělo a ani takhle nepřemýšlelo, tak se mi to pak s každou další minutou začalo líbit stále víc a víc. Tyhle poznámky pak vymizely a byl z toho takový "lidský" (dá se to říct o živých mušlích?) příběh o životě dvou mušlí a jejich světě, který je na první pohled jednoduchý, ale ve své jednoduchosti vlastně složitý a zároveň pozoruhodný. Vše šlapalo jak mělo, pár ironických poznámek mě pobavilo, dokonce i ty hlubší poznámky pak působily skutečně chytře a mě to začalo nefalšovaně bavit a zajímat. Už jsem se začínal těšit, že od studia A24 konečně uvidím zase něco pořádného (vzhledem k tomu, že se teď dali hlavně na produkci pseudoartů typu Slunovrat) a i ten jeden fekální gag jsem tomu odpustil, ale jakmile dojde na natáčení a SPOILER umře babička (což se dá čekat už od začátku, to je takový americký styl, zabít důležitou starou postavu pro vyvolání dojetí) KONEC SPOILERU, upadne to do stereotypu, který dojímá jen skrze vydírání a umělé postupné dávkování velkých emotivních scén a vše tak skončí přesně tak, jak celou dobu člověk čeká. Od závěru jsem čekal opravdu víc, včetně toho, že i Dean tam bude mít větší roli, když už se skrze Marcela snaží na sebe a svůj život tak očividně odkazovat. Je fascinující, že je to vlastně pseudo-dokument se stop-motion animací a fantasy námětem, který ale také pojednává o něčem skutečném a režisér do toho dává dost ze svého života. Míchá to do sebe dost nesourodých žánrů a míchá je to zajímavě, ale o to větší je škoda, že tomu chybí skutečná síla a pořádný závěr, který se nezalekne před tím, co chce (americký) divák vidět. Ani mi nesedla ta snaha vytvořit ty mušle co nejroztomileji a za každou cenu, jako by si to tím chtělo vyžehlit ostatní vady. I přes to všechno se mi to pořád spíš líbí než ne, Marcel s babičkou byli dost sympatičtí (a Marcel nesnáší změny, jako já) a ačkoli by to v téhle podobě bylo lepší jako středometrážní film než jako celovečerák, nemůžu říct, že bych se u toho nudil. Za zhlédnutí to stojí určitě. Silné 3* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

When the kush hit you hard.... Geniální prototyp observačního pseudo-mockumentu a stop-motion animáku – ne každému však tahle atypická kombinace sedne. Ale pokud hledáte netradiční a originálně stylizovaný film, tohle je značka ideál, protože jde o jeden z nejvynalézavějších a nejnápaditějších snímků co jsem za poslední dobu viděl.... přitom je to klasická terapie, akorát místo terapeuta tu máte chodící a mluvící mušli s botičkama jménem Marcel. Spongebob v kalhotách může jen tiše závidět. [#A24RULES!] ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Já jsem vlastně hrozně citový a nedovedu to překonat. Jistě, jistě, jistě, třeba mi to ani nevěříte, ale já když vidím včeličku brouzdat z květu na květ a tím zachovávat kontinuitu života, jsem k smrti dojat. No ale tohle mě za moje měkké srdce vůbec nevzalo. Připadalo mi to upachtěné, hrozně vychtěné a nepravděpodobné. Jestli někdy uslyšíte to "dítě" pronášet hluboké pravdy o životě, pochopíte, co jsem tím myslel. Tohle bylo tak urputně "feel good", až mě to celého nasralo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítal ten popis k filmu, zostal som žasnúť a v hlave som si tak hovoril "wtf, to akože vážne, film o malej lastúre"? :D Ale to vysoké hodnotenie ma napokon presvedčilo, aby som dal tomu šancu. Stop motion animácia je skutočne parádna, a aj mockumentary námet vcelku originálny. Obsahovo to až taká sláva síce nebola, a ani tie monológy/dialógy dieru do sveta zrejme neurobia, ale celý ten koncept okolo toho bol skutočne dômyselný a v tomto "mikrokozme" sa myslelo naozaj takmer na všetko. Ten záver spoločnej párty lastúr s kadečím ďalším, to bolo trochu odveci, lebo potom sa človek zamýšľa, že prečo aj v tom dome predtým neboli živé aj inšie veci, a tu zrazu áno? 3*, predovšetkým za tú animáciu a originalitu. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Wow! Tak tohle? Tohle bylo něco! Geniální spojení stop motion animace a mocumentary stylu. Amatérský filmař objeví v přechodném domě malou mušli jménem Marcel, kterou začne natáčet a poznávat. Marcel je naprosto nevinnou, roztomilou, vtipnou dušičkou, která si vás hned získá, stejně jako jeho pohled na svět a styl života. Žije pouze s babičkou, protože zbytek rodiny zmizel a tak se vydává na cestu je najít, která však může ohrozit život jeho babičky a to nechce riskovat. Neuvěřitelně kouzelný, milý a krásný, plný emocí, podnětů na zamyšlení a životních lekcí, či mouder, které vás trefí přímo do srdíčka. Dlouho jsem neviděl tak moc šarmantní kouzelnou pecku, která by si mě získala od prvních záběrů, která by mě tak pohltila a rozesmála. Opravdu jsem se zamiloval do mušle jménem Marcel? Opravdu jsem u toho brečel dojetím i žalem? Magická věc, kterou mohu jen a jen doporučit. 10/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Originálna mušľa bola zakúpená v hobby obchode. Keď Fleischer-Camp zistil, že počas natáčania potrebuje ďalšie, zistil, že aj keď sú rovnakého druhu a boli zakúpené v rovnakom obchode, rozdiel medzi nimi bol nápadne viditeľný. Nakoniec vytvoril ďalšie mušle pomocou techník 3-D tlače. (Arsenal83)
  • Režisér a spoluscenárista Dean Fleischer-Camp na otázku o logike príbehu za postavami, ktoré nie sú mušľami, uviedol, že „ak je objekt dostatočne dlho zanedbávaný, rozvíja svojho vlastného ducha.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama