Reklama

Reklama

VOD (1)

V Římě roku 1975 spáchají tři studenti katolické střední školy pro chlapce zločin, který naprosto šokuje jejich spolužáky i veřejnost. (Netflix)

Recenze (12)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Myslím, že historicky jde o významnou událost, film se ale hodně nepovedl. Špatná kamera, střih, zmatečný děj, zbytečné scény. Škoda, tohle by si zasloužilo pořádné zpracování. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Ja mi jasné, že z cirkevných škôl vychádzali iba sadisti, masochisti, gejovia a pomätenci. To z nich urobila katolícka mola, ehmm pardon, škola, ktorá im vliezla do mozgu cez ucho a urobila z nich kreténov. Teda, pokiaľ neboli kreténi už predtým. V spoločnosti samých chlapcov mali vraj potrebu každý deň dokazovať svoju retardovanosť, ehmm pardon, "mužnosť", takže v rámci toxickej maskulinity im zákonite muselo jebnúť. Skoro všetci muži, ktorí majú potrebu uzurpovať si svoju "mužnosť" sú gejovia. Potom sa stáva, že tajne preťahujú mužov a bijú ženy.  V tomto prípade sa stalo, že znásilnili a zbili ženy v počte dva kusy. A jedna zomrela. Nebudem ľutovať tých zbohatlíckych, mentálne nestabilných, psychicky nevyvinutých a narušených kokotkov, pretože tak boli formovaní rodičmi a spoločnosťou. By som ich nechala omrdať celou väznicou, a potom v rámci dobra spoločnosti utratila, pretože len čo jeden z nich vyšiel z basy vraj za dobré správanie, zabil dve ženy.  Film bol nestabilný, chaotický, neucelený, nevedel, aký kút má ešte ošťať, rovnako ako tie postavy v ňom. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak takhle blbě natočenou věc podle skutečnosti, aby jeden pohledal. Je to naprosto roztříštěné a hlavně úplně debilně poskládané a všechno důležité se jeden dozví až v závěrečných titulcích. To si taloši asi udělali z lidí prdel! Takhle si zprostředkování dramatického, brutálního boje o život, představuji jinak. A nejhorší na tom všem je, že závěrečné titulky už asi nikdo nečte. Jenom díky nesmyslnému ději dávám 50% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zavádzajúci film od režiséra Stefana Mordiniho, adoptujúci true-based príbeh hrôzostrašného Circeo-masakru! Režisér zbytočne pracuje s mnohými postavami, niektorým venuje len 1-2 minúty a v závere ich účinkovanie vo filmu sa stáva nelogickým. Scenár je deravý, postrácajúci jednoznačný koncept. Najhorším je to, že divák dostane falošný obraz o tom, že za všetky tie hrôzy, ktorých je vidieť v druhej polovici filmu, môže (kresťanská) škola, vyučujúci, rodina prípadne prostredie. Za tie hrôzy spáchaných na mladých slečnách môžu práve tí chorí mladí chalani. Druhá polovina kvôli silnejším scénam sa pozerá ťažko, mladé herečky (Benedetta Porcaroli, Federica Torchetti), ktoré stvárňujú obete sexuálnych násilí, hrajú pomerne veľkým prehľadom. Film „La scuola cattolica“, najmä jeho druhá polovica, prežúva dušu diváka a nechá ju „len tak“ bez nejakého lepšie vypracovaného záveru. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

gabrina 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem o tomto incidentu Circeo masakr jak se nazývá nic nevěděla, našla jsem si vše možné dostupné k přečtení na netu před sledováním filmu, knihu jsem nečetla. Tak jsem aspoň byla trochu více v obraze o co půjde. Film byl spíš psychologický, což mi nevadí, ale vadilo mi, že prostě nedokázal úplně vtáhnout do děje, protože byl krátký čas na seznámení se s hlavními postavami a samotný čin taktéž nebyl více objasněn. Mě by se líbilo ,kdyby byl o tom rozsáhlejší dokument , nebo klidně i minisérie,kde by bylo více prostoru pro všechny postavy, samotný čin a pak i soud...Někdy mě štve, že právě to co není pro mě moc zajímavé má dílů do aleluja a co by stálo za to je vcucnuto do filmu, který moc toho neřekne. Škoda. ()

Dechman 

všechny recenze uživatele

Film nie je vyslovene zlý, ale neustále opakujúce sa klišé a celý ten príbeh akosi bez šťavy. Na niečo sa teším až dokonca, no čakať tak dlho? Nakoniec prechod do záveru a vlastne celkom iný film, keďže dej moc vopred nenapovedal. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejhorších zpracování skutečné události, co jsem kdy viděla. Tři čtvrtě filmu se nic neděje, pak se teda odehraje drama, chytí útočníky a končí to pár větami, které vše vysvětlí. Špatně poskládané, natočené, nudné. ()

LusiaLu 

všechny recenze uživatele

Pribeh podle skutečné události. Jeden z těch, který mi dává pocit znechucení z církevních "hodnot" pokrytectví a zla, co v sobě skrývá a sevřený žaludek z chlapů, kteří si myslí, že jsou něco lepšího, protože mají penis a větší fyzickou sílu. Tech holek mi bylo fakt líto, notabene, kdyz jim tohle opravdu provedli. Zaujalo mě, ze až do této události bylo znásilnění v Italii klasifikovano nikoliv jako zločin, ale prohřešek proti morálce.  Film se mohl věnovat více hlavním hrdinům, před i po činu, ale rozhodně nebyl špatně zpracovaný. ()

Reklama

Reklama