Reklama

Reklama

Život zločinu

  • USA Life of Crime 1984-2020
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film Jona Alperta se natáčel v průběhu šestatřiceti let v ulicích Newarku, největšího města New Jersey. Přináší neúprosný pohled na daň za závislost a boj proti drogám. Příběh sleduje pouliční dealery a drobné kriminálníky, kteří se denně snaží sehnat peníze na ukojení své závislosti; je to syrový portrét opakujícího se koloběhu zločinu, věznění a zneužívání drog, který v sestupné spirále beznaděje ničí životy a vztahy. Alpertův film je soucitnou a střízlivou studií života hlavních hrdinů, která neodvrací zrak od jejich drsné reality. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana Ameriky. Ze začátku mám z toho akorát tak pocit: ty lidské trosky jsou asi dost blbí, že si nechají do svého kriminálního života vstoupit kameru a věří, že to nebude důkaz proti nim. Navíc jsem si říkal, že to ze štábu dělá spolupachatele. Je to samá srandička, machrování, pohodička, krádeže a sjíždění, sem tam drama v podobě domácího násilí, ožralých členů rodiny a zanedbávání péče. Pak to ale začne houstnout. Fetování jako životní styl, vězení, prostituce, prostě dno, kam to celé směřovalo, už se blíží. A já začínám obdivovat, jak se režisér dokázal mezi tyto lidi dostat a že ho nechali téměř u všeho a nic si z toho nedělají. Je jim všechno jedno, žádné výčitky, žádné hranice, pro drogu udělají všechno. Motají se v kruzích a happy end je v nedohlednu. Snad se z něj ani nejde dostat... nebo se z něj nechtějí dostat. A pak ten proces nápravy, který se povede nebo nepovede? To nebudu prozrazovat, ale asi to vůbec není jednoduché, obzvlášť v tom prostředí podobně postiženejch lidí. Jedna věc ze všech těch situací byla pro mě úplně nejhorší - jak ten feťáckej život své matky snášely ty děti... a zvykly si na něho. Vynikající dokument. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ten název je zavádějící. Zločin- krádeže z počátku filmu- poměrně záhy odsunuly do pozadí drogy. Je to silný. Silný a naturalistický. Už jste někdy viděli mrtvolu, kterou našli až teprve po několika týdnech? Tady ji uvidíte (ne, že bych se bez toho neobešel). Uvidíte děti, ze kterých vyrostou kvalitní lidé, i když kolem sebe neměli málem nikoho, od koho by mohly něco takovýho odkoukat. Uvidíte lidi, kteří se opakovaně dokázali zvedat z totálního dna, ze sraček, který si normální člověk neumí ani představit. Uvidíte lidi, kteří překvapivě nepřestali být lidma a příkladně k režisérovi se nepřestali chovat slušně. Uvidíte happy end bez happy endu. ()

Reklama

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Chcete fetovat? Myslíte si že jako malý příživník ojedete systém? Tak se mrkněte na tenhle dokument. Jestli Vás to nepřejde, tak bude nejlepší si to hodit. Oceňuju práci Jona Alperta, ale jestli si nechcete zkazit večer tak se na to nedívejte. Je to hnusně pravdivý, žádný skvělý osudy nečekejte. Hrabat se v těch sračkách 36 let, to chtělo silný žaludek (a tím rozhodně nechci dehonestovat hrdiny dokumentu). Doopravdy síla. ()

LUIGISde 

všechny recenze uživatele

Raketa pocitov, nadejí a hlavne sklamani. Obdivuhodný projekt, nevídaných rozmerov, jasne že sú tam prikrášlené veci, kde ale nie sú. Príbeh troch závislých ľudí na heroine, ich životné cesty, občasné vzostupy, častejšie pády, človek im ale tak automaticky drži palce, nech sa dajú dokopy. Za mňa skvelý dokument. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Prakticky to není o zločinu, ale o hnusné drogové závislosti, se kterou protagonisté dokumentu celý život bojovali. Je to celkem smutné a obecně nemám časosběrné dokumenty moc rád a mám pochybnosti o etice takového natáčení. Nevím, možná to pomáhá s osvětou, ale přijde mi zvláštní takhle voyeuristicky sledovat lidi, obzvlášť takové, kteří trpí. Nechápu, jak je tvůrci mohou v takových případech stoicky sledovat a vytvářet pouze obsah pro konzumaci, místo snahy o pomoc nebo v případě nemožnosti prostého odkráčení pryč. nejen zde, ale v případě jakéhokoliv časosběrného i normálního dokumentu o lidech v těžké životní situaci. Ale jako správný voyuer jsem to také sledoval a našel si tam něco zajímavého, takže nějaké hvězdy s to zaslouží. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama