Reklama

Reklama

Můj syn

  • Velká Británie My Son (více)
Trailer 2
Velká Británie / Francie, 2021, 96 min (Alternativní 91 min)

Edmond Murray (James McAvoy) je rozvedený muž, který se odstěhoval od své bývalé ženy a jejich sedmiletého syna, aby se mohl věnovat své kariéře za hranicemi. Když chlapec zmizí, Murray se vrací do Skotska. Zanedlouho vyjde najevo, že byl jejich dítě uneseno. Rodiče nejprve propadají zoufalství, ale pak Murray dokáže, že je ochoten udělat cokoli, aby syna našel. Vydává se na cestu, která ho přivede až na pokraj sil a zpochybní všechna jeho přesvědčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (50)

Hild 

všechny recenze uživatele

Začátek velice dobrý, ale postupně se z toho stane takové prázdné nic. Je to strašná škoda, protože ten film měl všechny předpoklady k tomu být dobrým filmem. Téma, které nikdy žádného diváka nenechá chladným, fascinující syrové prostředí, výborné herce (James McAvoy opět hraje svoji extra třídu), ale scénář i režie postrádají větší tah na branku. Ve zhruba polovině mě to úplně přestalo zajímat a konec je opravdu velice banální. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(91/2022) / Celkom by ma zaujímalo ako sa k tomuto projektu dopracovali McAvoy a Foy. Pretože casting tu máme rozhodne Áčkový. Všetko ostatné je trochu nedopracované. Čo sa vydarilo je atmosféra a celkovo zasadenie deja filmu do škótskych Highlands, strašne deprimujúce a upršané. Príbeh začne sľubne a nie je vysloveným sklamaním. Len pôsobí rozhárane chýba mu vyraznejšie smerovanie. Oddychovka. (6/10) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zamrzí ten koniec. Kvôli nemu je to nakoniec za 3*. Dovtedy je to ale atmosférická chuťovka, ktorá využíva prostredie Škótska veľmi umne. A James McAvoy ako common man hľadajúci svojho syna je rovnako uveriteľný. Páčilo sa mi postupné budovanie zápletky, ťahavá hudba aj pomaly plynúca kamera, ktorá si sem tam strihne nejaký ten dlhší záber. Film fungujúci aj v rámci vzťahov aj v rámci základnej zápletky. Preto ten koniec pôsobí ako päsť na oko. Akoby z iného filmu. Ale rozhodne stojí za pozretie. Ja som sa väčšinu času naozaj bavil. A zaujímalo ma ako sa to skončí. Claire Foy nevyužitá. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

James McAvoy a Claire Foy se jako bývalí manželé schází ve chvíli,kdy jejich syn zmizel z tábora na kterém byl a rozjíždí se pátrání.Osobně sem vůbec nevěděl co od Mého syna čekat a nakonec to nebylo vůbec špatné.Další Prisoners se sice nekonají,ale určitá paralela,kdy zoufalí rodiče hledají svoje dítě a nakonec rozjíždí pátrání na vlastní pěst tu samozřejmě je.Trošičku mi vadilo,že hlavně druhá polovina je lehce neuvěřitelná a hlavně to jak McAvoy přijde na určité stopy mi přišlo extrémně jednoduché...60% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nebýt J. McAvoye a jeho hereckýho výkonu, možná bych šel s hodnocením ještě níž. Kromě něj je ještě plusem pošmourný a sychravý prostředí, který obvykle známe ze severských filmů, no a tam ty klady pomalu končí. Dokonce si troufám říct, že existuje přímá úměra mezi vyslovením "my son" z úst a kvalitativním úpadkem filmu. Prostě ke konci už to diváka přestane zajímat, hlavní rozuzlení je takový nijaký a velice slušná první třetina je ta tam. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • James McAvoy nedostal žiaden scenár či dialóg, a je si vedomý len tých najzakladanejších aspektov príbehu. Rovnako ako v originálnej francúzskej verzii, stvárnenie jeho postavy je založené na improvizácii a reakciách na udalosti, ktoré sa pred ním rozvíjajú. (drake31)
  • Natáčanie sa začalo koncom októbra 2020 a natáčalo sa v celom Škótsku, hlavne v blízkosti Škótskej vysočiny. Natáčanie v Lochabere sa prerušilo po pozitívnom teste na COVID-19. (Arsenal83)

Reklama

Reklama