Reklama

Reklama

Nosoroh

  • Ukrajina Nosorih (více)
Trailer

VOD (1)

Od počátku agresivní delikvent, mladý muž s přezdívkou "Nosoroh" se na Ukrajině v 90. letech rychle propracovává nahoru ve zločinecké hierarchii. Nosoroh dosud znal jen sílu a krutost, avšak když už nemá co ztratit, mohl by najít šanci na vykoupení. V průmyslovém venkovském městečku na Ukrajině v 90. letech se setkáváme s mladíkem přezdívaným "Nosoroh" - který byl v mládí agresivním delikventem a nyní se stal násilným zločincem. Sledujeme jeho vývoj skrze zkoušky a útrapy v rodinném a milostném životě. Nosoroh, který žije v postsovětské společnosti, rychle stoupá v místním zločineckém gangu, ale jeho vzestup do čela se neobejde bez krutých ztrát na životě jeho i jeho blízkých. Jak se hlouběji noříme do Nosorohovy životní cesty, na které se svět okolo něho hrotí, jeho vnitřní konflikt, který ho drásá, sílí - dokáže se ale vykoupit než bude pozdě? Nosoroh je komplexní ukázkou temných stránek lidské povahy a syrovým obrazem mladého muže, který se snaží žít s břemeny svého mládí a zároveň bojuje s vnitřním morálním konfliktem. (Pilot Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[FEBIOFEST] Ukázka toho jak pracuje Sencov. A pracuje velice decentně a dle mě novátorsky. Tento film by se dal popsat jako syrová a nevtipná verze Goodfellas. Příběh gangstera na periferii tisíciletí, který se snažil dělat si, co chce a doplatí na to, není zase tak velkým originálem, ale způsob jakým to Sencov podává není určitě špatný. Sám o sobě v tom mluví už první sekvence ve stylu timelapsu. Film bych asi nebral jako revoluci ve filmu, ale jednoznačně jako film, na který se vyplatilo jít, což v dnešní festivalové době začíná být docela endemit. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ukrajinský výlet do podsvětí devadesátek po rozpadu SSSR na kariéře mladýho ranaře Nosorožce. Žádná velká strhující akční jízda, ale téměř dokumentárně popisný vzestup krok za krokem až to v polovině filmu nabere odbočku trochu někam jinam do vnitřních problémů hlavního hrdiny. Filmařským stylem mi to trochu evokovalo jeden z prvních ruských filmů o organizovaném devadesátkovém zločinu Bratr (1997) , ale tohle je HD a místama daleko drsnější. ()

Reklama

Azurose 

všechny recenze uživatele

Nosoroh je pochmurný, brutální a intimní film o klukovi, který se připojí k mafii a hledá nějaké východisko. Z hlediska námětu film příliš zajímavý není, přesto zaujmou realistické násilné scény a proměna hlavního hrdiny v celé časové ose příběhu. Ač to není film pro každého, moc dobře se na něj kouká - a to především prvních 10 a posledních 10 minut. Pravdou je, že se nelze ztotožnit s žádnou postavou a vlastně není, komu fandit a o koho se bát, protože konec konců jsou špatní všichni. Nelze říci, že by mohl mít film úspěch v širším světovém měřítku, a právě proto bych doporučil ho zhlédnout - ať už ze zajímavosti nebo pro to udělat si vhled do temného světa na západě Evropy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příběh o mladém banditovi- delikventovi v 90. letech, který se vydá na druhou stranu zákona k mafii. Příběhově je to tedy typické klišé, ale kdo má podobné náměty rád, tak mu to vadit nebude. Vizuálně je to OK, není to úplně levné, ale peníze tu vidět nejdou taktéž, postavy mi moc k srdci nepřirostly a tempo je trochu kolísavé, na druhou stranu když dojde na rvačky nebo na násilí, tak v téhle chvíli si je film docela jistý ( rvačky působí autenticky a drsně) a pár brutálnějších scén zaujme. Film se taktéž nebojí nahoty a sexu ( toho je zde překvapivě dost). Šlo cítit, že se film chce podobat Polské či jiné Evropské kinematografii, na ně Nosoroh bohužel nemá, ale na jedno zkouknutí pro příznivce žánru to určitě nebolí. Příběh 3/5. Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6/10. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No z komentarov som mal vacsie ocakavania a to,ze to bude poriadna ukrajinska brutalitka,ale bohuzial nasilie tu urcite nie je vybicovane az na takej urovni,aby to robilo cloveku problem pozerat sa,v ramci niektorych filmov,ktore som videl,by som oznacil brutalitu len ako light,ma to lepsie,ale i nudne momenty,pre mna len priemerna zalezitost...:⁠-⁠) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Nosoroh je první film, který natočil režisér Oleh Sencov po propuštění z ruského vězení, kam byl odsouzen za pravicový terorismus, který ve své obhajobě popíral. Přesto do hlavní role obsadil kyjevského neonacistu. (chamonix)
  • Film byl natočen převážně ve městě Krivoj Rog, rodišti tehdejšího ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Dílčí scény byly pořízeny ve městech Lvov, Kyjev a Záporoží. (ČSFD)

Související novinky

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Reklama

Reklama