Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Newyorský kněz, otec Michael pochází z mafiánské rodiny. S prosbou o pomoc a ochranu se na něho obrátí Angela, krásná milenka zavražděného mafiánského bosse. Ta se mu vyzpovídá, že byla svědkyní jeho vraždy. Přestože se Michael od své rodiny distancuje, ví, že Angelin život je ohrožený. Proto ji ukryje v kostele. Co je však horší, Michael se do Angely zamiluje a zápasí se svou kněžskou povinností dodržet celibát. Hříchu se dopustí jen v představách. Rozhodne se spolu s Angelou utéct před pronásledovateli do Mexika, odkud žena pochází. Nakonec však Michael zjistí, že Angela ho podvedla a využila, a ve skutečnosti je vdaná. Je natolik zklamaný, že už nebráni mafii, aby ji zlikvidovala. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

5150 

všechny recenze uživatele

Už podle obsahu je patrné, že tohle bude tedy něco. Obavy se záhy potvrdí a můžeme jen užasle sledovat, jak tvůrci několikrát otočí dějem o 180 stupňů. Hlavní postava otec Michael (Tom Berenger) se v závěru zachová jako krysa, ale naštěstí to jistí závěrečné titulky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film je v podstate tuctový priemer, taká nenáročná akčná dráma, ktorá nenudí. Problémom je hlavný hrdina - katolícky kňaz. Nič proti kňazom, lenže tento fajčí, nosí rifle, pred ženami nemá problém sa ukázať hore bez, občas kľaje, klame, toleruje mafiánske praktiky svojej rodiny a to najdôležitejšie - stihne si ešte aj niekoľkokrát zašukať. Proste "typický" cirkevný predstaviteľ. Tom Berenger sa príliš na rolu kňaza nehodí, ale ak by bol trebars policajtom, aj celkové vyznenie a vierohodnosť filmu by bola niekde inde. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Bellisario je především seriálový režisér a je to znát. Na 100 minut času nedokáže rozvrhnout a odvyprávět příběh a užívá stejných postupů jako v seriálovém formátu, takže asi ani nepřekvapí uspěchané poslední minuty. Příběh by zasloužil minimálně o 30 minut delší stopáž s lepším vedením, přesto se mi docela líbil. Mafián Gene je kvůli nevěře zabit svoji ženou, dcerou mafiánského bosse. Vina za jeho smrt padne na Genovu milenku Angelu. Mafie ji chce zabít a ona hledá ochranu u kněze Michaela, který byl kdysi Genovým přítelem. Michael se do věřící Angely zamiluje a bojuje s pokušením.... Vsadil bych boty, že se režisér inspiroval Kmotrem a Michaelovu postavu napsal podle Michaela z Kmotra. I zde je Michael syn "kmotra", který nechce mít s mafií nic společného. Je to i solidně udělané, ale skoro každé scéně něco málo chybí k lepšímu zážitku, ať už je to přepáleně kýčovitá hudba (málem se to povedlo), tuctová režie nebo přehrávání. S kvalitnější režií by to bylo o dost lepší, ale nenudil jsem se. Na 4 hvězdy to není, katastrofa na 1 také ne. Rozhodně nečtěte popisek filmu, který vyspoileroval celý děj. Tady by mě docela zajímalo, proč si 5150 myslí, že se Michael zachoval jako krysa. Mě konec naopak potěšil. Vaya con Dios. :-)) ()

John80 

všechny recenze uživatele

Žena obalamuti kňaza, ktorý sa jej ujme, utečú spolu do Mexika , kde vyjde najavo skutočná pravda o žene 3* ()

Reklama

Reklama