Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní tým S.W.A.T. vyšetřuje záhadnou VHS kazetu a objeví zlověstný kult, který má předem nahraný materiál, jenž odhaluje děsivé spiknutí. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

oLí 

všechny recenze uživatele

Solidní úchylárna bez nějakých větších servítek, tvůrci utrženi ze řetězu a celý se to blíží hraně, co jsem ještě schopnej/ochotnej u filmů akceptovat. Jenomže - a to je pro mě naprosto zásadní, celý ty bizáry nejsou pouze samoúčelný, ale každá z celistvých povídek má svou hororovou atmosféru a klidně bych si je dokázal představit s delší stopáží. Suverénem je samozřejmě brutálně zvrácená jízda The Subject od Tjahjanta, která dá vzpomenout na Tetsua či Frankenstein´s army. 6.5/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Mám rád tuhle hororovou sérii a jo líbil se mi Viral, dal sem tomu čtyři hvězdičky a vůbec nechápu, co je na tom dílu špatného. A na tenhle díl sem se těšil a jo splnil mé očekávání, furt je to dost nechutný, brutální a některé epizody sou fakt hororové. Každá z povídek, by si podle mně zasloužila svůj vlastní film, jelikož každá z nich je originální, monstra sou děsivá a celkové pojetí těch povídek má něco do sebe. Musím pochválit i masky, gore a atmosféru, všechny tyhle aspekty, sou zde zpracovány na jedničku. A tak jedinými problémy je krátká stopáž a herci kteří nejsou úplně zkušení. Jo a povídka od Timo Tjahjanta, je unikátní v tom, že mi připomněla misi ze hry Quake 4, kdy z vás Stroggové ve své továrně, dělají jednoho z nich, ale ten proces neni kompletní a vy si tak zachováte své já. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Totálne sklamanie a to som fanúšik série kde aj Viral mi sadol na rozdiel od ostatných hodnotiacich. Preto som sa na 94ku vrhol s nadšením. Prvé dva príbehy sú čistá nuda kde sa niečo udeje iba na konci a skoro zámerná kinorip kvalita filmov tiež nepridala na spokojnosti. Jediný kraťas stojaci za pozretie je Timov Subjekt kde je ukážkovo zapracované FPS do filmu a jednoducho výborný nápad kde šialený vedec kombinuje stroje s ľuďmi kde jeden takýto výtvor je hrdinom filmu a z jeho pohľadu vidíme celý dej. Škoda že spracovanie šľape tak na pol plynu, taký Ilja by z toho spravil riadnu divočinu, takto je to len taká malo šialená Sakagučinovica. Posledný a rámcový príbeh si už ani nepamätám o čom boli. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Opět soubor FF příběhů a opět pár lepších i pár slabších. Příběh z kanálů a z pohřebního ústavu jsou fajn, hutné, atmosferické horory, naopak další 2 příběhy jsou takové odlehčenější a jeden působí dokoncejako počítačová scifi/horor hra, takže pro fandy podobného žánru jako dělané. Nakláním se spíše k dvojce, občas je to prostě kopa prázdných záběrů, které jsou celkem dlouhé, a šumění kamery a horší kvalita tomu nijak nepomáhá, ale svoje publikum si film rozhodně najde. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Do hororového sveta prichádza nová časť antológie krátkometrážnych filmov pod menom V/H/S. Práve táto sága priniesla jeden mimoriadne skvelý „kraťas“ (Safe Haven) o tajomnej sekte, ktorá oživila Satana. Práve tento režisér Timo Tjahjanto sa zúčastňuje aktuálneho projektu s jedným kraťasom, nádej na vyššiu kvalitu po nepodarenej poslednej časti (V/H/S: Viral z 2014) je reálna. Prekvapí niektoré dielo svojou originalitou? Poďme si ich postupne prebrať. 1. príbeh - Storm Drain: Dosť strelený (dobrým spôsobom) nápad, ktorý sa postupne vyvinie do nečakaných rozmerov. Je to creepy, atmosferické a kvalitné. (8/10) 2. príbeh - Empty Wake: Príbehu škodí dlhý rozjazd, ktorý obsahuje zbytočne veľa vaty a kľudne desať minút mohlo ostať v strižne v koši. Zápletka je z veľkej časti predvídateľná, no samotné prevedenie prekvapí a záver je fakt lahôdka. (7/10) 3. príbeh - The Subject: Je to tu. Nové dielo od Timo Tjahjanto začne už od prvého záberu svižne, originálne a s veľkými očakávaniami. Šialenstvo postupne graduje, až sa z toho vyvinie hotový Gorefest v najlepšom slova zmysle. Námet spája samotné gore s cyberpunkom do úplnej dokonalosti a kľudne môžem povedať, že nič lepšie som v tomto roku nevidel. Šťavnatá lahôdka. (10/10) 4. príbeh – Terror: Opäť nastáva podobný problém ako pri druhom príbehu. Strašne dlho trvá kým sa dostaneme k veci. Je to síce výborný nápad, no vyvrcholenie je strašne krátke a neužil som si ho naplno tak, ako v diele číslo dva. (6/10) 5. príbeh – Holy Hell: Ide vlastne o hlavný príbeh, ktorý obkolesuje zvyšné kraťasy. Prepadovka SWAT vojde do záhadné komplexu budov, kde postupne naráža na dosť creepy veci. Tento príbeh mal veľký potenciál, no čo s ním nakoniec spravili ma relatívne sklamalo. Odpískali to na veľmi lacný spôsob. Škoda. (5/10) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Členové SWAT týmu v povídce „The Subject“ používají útočné pušky HK 416 a brokovnice Benelli M3. Všechny tyto zbraně ale byly vyrobeny až dekádu poté (2005), než se odehrává děj (1994). (Guilemot)
  • Během jednoho hovoru je zmíněn Bill Clinton, což byl 42. prezident Spojených států vládnoucího mezi lety 1993–2001. (Duoscop)

Reklama

Reklama