Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní tým S.W.A.T. vyšetřuje záhadnou VHS kazetu a objeví zlověstný kult, který má předem nahraný materiál, jenž odhaluje děsivé spiknutí. (mikki089)

Recenze (77)

petero 

všechny recenze uživatele

Totálne sklamanie a to som fanúšik série kde aj Viral mi sadol na rozdiel od ostatných hodnotiacich. Preto som sa na 94ku vrhol s nadšením. Prvé dva príbehy sú čistá nuda kde sa niečo udeje iba na konci a skoro zámerná kinorip kvalita filmov tiež nepridala na spokojnosti. Jediný kraťas stojaci za pozretie je Timov Subjekt kde je ukážkovo zapracované FPS do filmu a jednoducho výborný nápad kde šialený vedec kombinuje stroje s ľuďmi kde jeden takýto výtvor je hrdinom filmu a z jeho pohľadu vidíme celý dej. Škoda že spracovanie šľape tak na pol plynu, taký Ilja by z toho spravil riadnu divočinu, takto je to len taká malo šialená Sakagučinovica. Posledný a rámcový príbeh si už ani nepamätám o čom boli. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Recenze může obsahovat mírné spoilery, ale nic, co by výrazně uškodilo. Timo Tjahjanto Stole the Show Again!!! Chci vidět Mortal Kombat Special Mód, kde si to rozdá Tjahjanto - s motorovou pilou vs Flanagan s biblí a křížem!! Já jsem spokojen. První segment s názvem Storm Drain potěší fanoušky hororů the Tunnel a Blair Witch. Pojednává o reportérce, která se snaží udělat reportáž o záhadném stvoření a jde udělat průzkum do opravdu nepěkné a temné kanalizace, kde na ní však nečeká nic hezkého. Kamera je o ničem a zrnivý obraz tomu moc nepřidává, avšak atmosféra je velmi slušná, dojde i na jednu lekačku, vzhled monstra je solidní a došlo i na nečekaný rituál se zajímavým zvratem. 70% Druhý segment s názvem Empty Wake se odehrává v pohřebním ústavu, kde se první půlku sice nic zajímavého neděje, ale potom příjde slušně Atmosférické Inferno. Otevřená rakev, bouřka, creepy prostředí a mrtvola s půlkou hlavy pryč ! Brr .. 70% Třetí Segment The Subject ! Olafucking LA!! Jasný vítěz. Tjahjanto se opět překonal a natočil jakýsi kříženec mezi Bioshockem, Silent Hill, Raidem a Frankensteinem a je to dokonale zvrácený Gore Fest, který má půl hodiny a přál jsem si ať to nikdy neskončí. Tohle je jediná povídka, která má i skvělou nešumivou kameru a pojednává o jakémsi šíleném vědci, který ve sklepě kříží lidi s mechanikou a vytváří fakt děsivé výtvory. Do toho tam samozřejmě vlítne celý Swat a všichni si to tam nádherně rozdají, tak, že krev, končetiny lítají všude. Hell-Gore-Fest. Ano na tohle jsem celý rok čekal. Dííky chlape. 100% Čtvrtý Segment Terror- Docela nudná a levně natočená povídka, avšak s parádním finále- Dobré monstrum i slušné gore. 60% Pátý Segment: Holy Hell. Tohle je zvláštní povídka, jelikož vždy začíná úsekem před jinou povídkou, takže je trochu nekonzistentní, ale na pěkný gore došlo i zde. 50%. Někoho to nejspíš nebude moc bavit, je to trochu divácky nevděčné ( kvůli rušivé kameře) já se však bavil a Subject mě naprosto odrovnal. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 5/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 2/5. 7.5/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nová VHSka dopadla zhruba podle očekávání. Všechny historky byly zajímavé s dobře propracovanými jump scares, temnou atmosferou a ukázkami skutečně grafického násilí. Nicméně však mám několik výhrad především ke kameře, která ač to bylo úmyslně, skutečně místy degradovala celkovou úroveň filmu. První dvě historky považuji za nejzajímavější. Z nichž především Ratman má skutečně parádní nápad i atmosféru (80%). Druhá epizoda již není tak unikátní a docela dlouho trvá než se rozjede, ale mezery vynahradí svou finální strašidelností (75%). Třetí epizodu považuji za mírně slabší jelikož je to celé jen o brutalitě a nějaký příběh je zde takřka nicotný (60%). Čtvrtý příběh začíná v podobném duchu a nutno říci, že na začátku už jsem se začínal koukat na hodinky. Nicméně jsem se do toho nakonec opět dostal a i když byl konec špatně vysvětlený, potenciál posledního příběhu byl ohromný a nejraději bych z něj viděl mnohem více v novém, propracovanějším kabátě (74%). Na závěr ještě dobíhá příběhové pojidlo, čímž je zásah SWAT týmu na pozadí toho všeho. Každopádně tuto část považuji za úplně nejslabší, neboť je takřka zbytečný s velice jednoduchým zvratem na konec. Celkově zhruba 70%, ale jsem velice spokojený. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

1️⃣ ⭐️⭐️⭐️  2️⃣ ⭐️⭐️⭐️½  3️⃣ ⭐️⭐️⭐️⭐️½  4️⃣ ⭐️⭐️⭐️  5️⃣ ⭐️⭐️ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to už moje poslední V/H/S. Kombinace videobrazu s poruchami (videokazet jsem viděl dost, ale s takhle prasáckým obrazem žádnou, byť šlo o pirátské kopie) a FF je zkrátka smrtící. Úvodní následně rozkouskovaná povídka byla technicky nejotřesnější, z hlediska příběhu nezajímavá. Krysa v kanále měla místy dobrou atmosféru, ale že se obraz klepal i profesionálnímu kameramanovi, je na pováženou. Finální scéna trhala oči, a tak nejlepší byl asi zasažený moderátor. Nudou překypovala povídka z pohřebního ústavu, kterou nezachránilo ani po celou dobu očekávané zmrtvýchvstání. Indonéská historka o šíleném vědci byla absolutně nejlepší a má ode mne ty dvě hvězdy. Nejen slušivý masomlejn, ale i po výtvarné stránce pěkný vizuál. No a rádoby vlastenci, kteří zjistili, že s čím kdo zachází, s tím také schází mě téměř uspali. Možná kdyby byly příběhy zpracovány klasickou formou, dal bych hodnocení vyšší. Ale to už jsem psal u předchozích částí, tudíž nic nového. Jako celek mizerné. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem se musím přiznat, že série V/H/S mě až na druhej díl (3 hvězdy) nijak neoslovila. A přiznám se, že jsem chtěl V/H/S 94 vypnout už po dvou minutách. Vím, že je kvalita obrazu špatná záměrně aby to evokovalo starý VHSky ale já se ptám. Komu tím prospějete ??? Nakonec jsem vydržel a dokoukal to. STORM DRAIN - povídka o Ratmanovi není špatná a ani samotnej Ratman nevypadá zas tak špatně. Konec je ale celkem úsměvnej. Jen nevím jestli změrně. Nejvíc vše kazí vizuál. Ostatně jako u všech povídek(výjimkou je třetí povídka The Subject). Nejen, že jde o FFko a do toho ještě ta odporná (ne)kvalita obrazu. Proč ? První povídka je za slabší 3 hvězdy. Druhá povídka EMPTY WAKE je o obživlé mrtvole. 2 hvězdy. Třetí povídkou je  THE SUBJECT. Tahle povídka potažmo režisér Timo Tjahjanto byly tím rozhodujícím faktorem, že jsem nakonec do V/H/S 94 šel. A Tjahjanto nezklamal. Předložil cyberpunkovej gore nářez. Tohle je jednoznačně nejlepší a nejpovedenější snímek jak po filmové tak po obrazové stránce. 5 hvězd. TERROR - lacinej a nudnej příběh ve kterým přijde akce až na konci. 1 hvězda. Poslední HOLLY HELL propojuje všechny povídky. 2 hvězdy. Takže celkový hodnocení jsou za mě 3 slabší hvězdy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Brrr .. z VHSek, jsem viděl pouze před šesti lety V/H/S/2, ale tohle už je úplně jiný level. Dobře jsem byl vystrašený, nádhera ! (Viděno v noci !) Ten ošuntělej retro look, se mi právě líbil, přidal hodně na autentičnosti. První povídka Storm Drain - 5* - hned v úvodu posranej až za ušima, nesnáším kanály, podzemní tunely, tohle bylo výborný a to finále ve zpravodajským studiu, parádní ! Druhá povídka Empty Wake - 4* - Pohřební ústav - smuteční obřad. Bylo jasné, že z té rakve někdo vyleze, ale to co vylezlo brrrrr, opět posranej až za ušima. Třetí povídka The Subject - 5* - Doktor, odborník přes mechanické protézy. Tohle bylo hodně slušný psycho a zárověň nejbrutálnější povídka, tohle byl mazec. V závěru, jak je pohled na posledního policajta s useknutou rukou, jsem jenom hořce polkl. (Timo Tjahjanto nezklamal). Čtvrtá povídka Terror  - 3* - asi nejméně strašidelná a malinko nudná, i když finále s upírem bylo taky dost ulítlé. Pátá povídka Holy Hell - Tu asi nebudu hodnotit, zásahová jednotka v nějaké budově, která dostala menší prostor vždy před začátkem dané povídky, závěr nám to jen vše dovysvětlí. Každopádně, za mě dost slušná podívaná, která asi nesedne každému, právě tím VHS formátem, u mě to byl ten hlavní pilíř pro vystrašení. Spokojenost, v budoucnu dám někdy opáčko a těším se na další kazety. (293. hodnocení) ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná hororová podívaná, rozdělná do čtyř samostatných částí (video nahrávek) spojující jeden policejní zátah. ___ 1) "Ratman" - 65%, 2) "Kino" - 75%, 3) "Mengele" - 70%, 4) "Lovci" - 60%, 5) "Policejní zásah + závěr (spojující předchozí 4 příběhy)" - 50%. Celkové hodnocení: 64% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebyť posledného príbehu a zakončenia filmu, ktorý sa prepletal medzi nimi, išiel by som s hodnotením vyššie. Na rozdiel od "V/H/S: Viral", ktorý absolútne nevedel pracovať s atmosférou a vyústil do absolútne katastrofálneho stavu sa "V/H/S/94" snaží byť niečím lepším a silnejším a môžem povedať, že mu to celkom vyšlo. Takže poďme si rozobrať jednotlivé segmenty samostatne a každému aj udelím samostatné hodnotenie. "Storm Drain" - Myslím si, že tento príbeh bol asi najzaujímavejším. Sledujeme reportérku a jej kameramana ako robia reportáž o "Ratmanovi", ktorý sa vraj skrýva v kanalizácii a spracované je to ako keby sme skutočne mali dobre urobený found footage z reportáže pre TV. Herci sú tam okey a jediné, čo mi udrelo okamžite do očí bol grafit v kanáli, kde sme mali možnosť vidieť "2018". Tento detail mi akurát kazil tú "94 atmosféru", ktorá inak bola. Príbeh ako taký funguje, nemá nejaké väčšie zádrhely a finále je síce trošku stupídne a zbaví tej tajomnosti, no myslím si, že celkom okey. A áno, ešte sme tu mali aj teleshopingovú reklamu na "Veggie Masher". A tá je celkom vtipná. Kto vie, či by si niekto chcel niečo také aj reálne ale kúpiť. Neviem. Hodnotenie: B "The Empty Wake" - Tento príbeh je tiež celkom dobrý, no pôsobí často veľmi monotónne a pomaly. Záver má pár zaujímavých momentov, ktoré ale nebudem prezrádzať, lebo sú celkom creepy a dobre natočené. Oceňujem. Atmosféru to rozhodne má, a záver dáva potenciál na pokračovanie. To, že je to skoro celé s jednou postavou je super a ako som povedal, atmosféru to rozhodne má. Hodnotenie: B "The Subject" - na mňa osobne pôsobil asi ako najväščím projektom celej tejto série a fakt, že je to celé natočené ako keby sme to mali z "first person" pohľadu to robí celkom zaujímavým. Plus tu skutočne lieta všetko naokolo a tie dizajny "monstier" sú kvalitné. Osobne len nemám pocit, že tento štýl úplne sedí mne ako divákovi. Kým ja som viac fanúšikom tých plíživých atmosférickych hororov, ako sme mali počas prvej a druhej poviedky, tento je viac akčný a viac grafický. Vyzerá to však kvalitne a do samého konca prináša prekvapenia. Keď už som mal pocit, že to končí, ostalo to ešte pár sekúnd navyše a nemyslím si, že by to bolo zbytočné. Plus tie triky v tomto filme ... za mňa klobúk dolu. Hodnotenie: B "Terror" - Tak toto ma neskutočne nebavilo. V tomto bode som sa fakt začínal nudiť a napriek celkom slušne krvavému finále s dobrým monstrom ma sledovanie týchto "jediných skutočných američanov" neskutočne frustrovalo. Títo náckovia mi prišli neskutočne stereotypní, dokola sme tu točili tie isté scénky s tými istými otravnými postavami, ktoré ma už začínali frustrovať a skôr mám radosť z toho ako v závere dopadli, než čokoľvek iné. Ak ste si užili, super, ale fakt nič pre mňa. Toto nie. Hodnotenie: D "Holy Hell" - Nevadí mi to rozkúskovanie medzi segmentami, vadí mi ale, že to neprináša dokopy absolútne nič. Okrem toho tie segmenty sú tak krátke, že sotva človek nasaje niečo z toho čo sa deje, už sa posúvame do iného príbehu. V úvode to pôsobí celkom fajn, záver to ale fakt postaví do úplne inej roviny, ktorá mi príde podobne ako finiš v hroznom "V/H/S: Viral". Takže mne to osobne nič nedalo a potenciál tam bol, ale vo výsledku je to neskutočný bordel, kde som už len čakal kedy nabehnú titulky. Hodnotenie: C-, Keď si to teda zhrniem, tak sme tu mali 3 príbehy, ktoré boli podľa mňa spracované dobre a rozhodne ma potešili. Čo je lepšie ako naposledy. Som za, aby séria "V/H/S" pokračovala a som zvedavý čo bude nabudúce. Aj keď nie vždy som bol s výsledkom spokojný, v celkovom meradle si myslím, že sme tu mali celkom dobrý film, ktorý vás minimálne v jednej časti bude poriadne baviť. Celkové Hodnotenie: C+ () (méně) (více)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Mám rád tuhle hororovou sérii a jo líbil se mi Viral, dal sem tomu čtyři hvězdičky a vůbec nechápu, co je na tom dílu špatného. A na tenhle díl sem se těšil a jo splnil mé očekávání, furt je to dost nechutný, brutální a některé epizody sou fakt hororové. Každá z povídek, by si podle mně zasloužila svůj vlastní film, jelikož každá z nich je originální, monstra sou děsivá a celkové pojetí těch povídek má něco do sebe. Musím pochválit i masky, gore a atmosféru, všechny tyhle aspekty, sou zde zpracovány na jedničku. A tak jedinými problémy je krátká stopáž a herci kteří nejsou úplně zkušení. Jo a povídka od Timo Tjahjanta, je unikátní v tom, že mi připomněla misi ze hry Quake 4, kdy z vás Stroggové ve své továrně, dělají jednoho z nich, ale ten proces neni kompletní a vy si tak zachováte své já. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi obstojne zvládnutý retro horor. Poviedky sú v rôznej kvalite, tá prostredná je úplne najlepšia. Celkovo to má takú sínusovú krivku, kde v poslednej tretine ideme do strmého pádu a úroveň sa neudržala. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V/H/S/94 je šokující, chvílemi brutální horový subžánr a zároveň zábava s myšlenkami ukrytými zpod ní. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Na další část této hororové série jsem se těšil. První dva díly mám ve své topce FOUND-FOTTAGE hororů. Třetí část byla bohužel trash. Proto jsem doufal, že nový segment bude minimálně kvalitativně podobný starším bratříčkům, ale ono moc není. První povídka ''STORM DRAIN'' o reportérce, která se honí za místní legendou do kanalizací je celkem povedená. Nechybí atmosféra, prostory jsou opravdu nepříjemné a samotné rozuzlení je taky fajn. Potěší look samotného bubáka. Jediné co mě štvalo byla samotná kamera, ze které mě dost bolela hlava z toho stálého zoomování, takže 60%. Druhá v pořadí a za mě nejlepší byla ''THE EMPTY WAKE''. Noc v pohřebním ústavu, která se změní v naprosté peklo. Chválím výběr lokace, hodně creepy atmosféru a hlavně konec povídky, ze kterého jsem se necítil moc dobře. K úspěchu tedy stačilo mít rakev, venku bouřky a chlápka, který není úplně v celku. Jediná výtka tak patří ke zbytku povídky, kde se vlastně nic nestane a musíte čekat až na posledních 5 minut 70%. Třetí a mnou nejočekávanější povídka ''THE SUBJECT'', měla velký potenciál, který se však proměnil v bezduchou, avšak krvavou vybíjenou, na kterou jsem opět musel čekat skoro celou dobu. Ano, je to brutální, ale hodně digitální a překvapivě i dost nudné. Od tvůrce Save Heavenu jsem tedy čekal více a trošku gore to fakt nezachrání 50%. Poslední povídka nese název ''TERROR''a za mě teda největší kravina z celého snímku. Jediné co opět stojí za zmíňku je finále, které má obstojnou masku hlavního monstra. Příběh mi přišel úplně zbytečný a opět čekáme na poslední dvě minuty na nějakou akci. 30%. A nakonec příběh, který je namotaný kolem VHS povídek s názvem ''HOLY HELL'', který je tak nudný, že i příběhy z původních VHS byly mnohem lepší a nepostrádaly aspoň špetku atmosféry. 20% Podtrženo sečteno, nové VHS je pro mě zklamáním, rozhodně není horší než poslední díl, ale kvalit VHS A VHS 2 nedosahuje ani zdaleka. Samotný trailer bych hodnotil lépe teda. 55% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Opět soubor FF příběhů a opět pár lepších i pár slabších. Příběh z kanálů a z pohřebního ústavu jsou fajn, hutné, atmosferické horory, naopak další 2 příběhy jsou takové odlehčenější a jeden působí dokoncejako počítačová scifi/horor hra, takže pro fandy podobného žánru jako dělané. Nakláním se spíše k dvojce, občas je to prostě kopa prázdných záběrů, které jsou celkem dlouhé, a šumění kamery a horší kvalita tomu nijak nepomáhá, ale svoje publikum si film rozhodně najde. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sérii V/H/S jsem se kvůli FF formátu až dosud úspěšně vyhýbal, ale nejspíš to ještěpřehodnotím. Pořád platí, že pokud by byly jednotlivé povídky natočeny normálně, byly by, alespoň dle mého, mnohem lepší, ale i tak dokázali tvůrci vyčarovat v pár případech výborné kousky. Povídky 1,4 a zastřešovačka nejsou úplně mizerné, ale valnější než průměrný dojem na mě neudělaly. Ovšem příběh číslo 2 z pohřebního ústavu s dívkou a rakví uchvátí atmosférou, napětím a vymazleným vyvrcholením. A vůbec nevadí pomalejší rozjezd. No a trojka s šíleným doktorem, který si staví svérázné kyborgy, je vrcholem. Spousta akce, spousta gore a navrch parádní vizualizace robolidí či co to bylo. Tjahjanto je prostě démon. 80%. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Solidní úchylárna bez nějakých větších servítek, tvůrci utrženi ze řetězu a celý se to blíží hraně, co jsem ještě schopnej/ochotnej u filmů akceptovat. Jenomže - a to je pro mě naprosto zásadní, celý ty bizáry nejsou pouze samoúčelný, ale každá z celistvých povídek má svou hororovou atmosféru a klidně bych si je dokázal představit s delší stopáží. Suverénem je samozřejmě brutálně zvrácená jízda The Subject od Tjahjanta, která dá vzpomenout na Tetsua či Frankenstein´s army. 6.5/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po slaboučkém Viral rapidní zlepšení. Ten VHS formát sice trochu unavuje a některé povídky jsou točeny skoro až otravně nekvalitní kamerou, jak kdyby na to člověk koukal na (nečekaně) na videokazetě, ale kvalita samotných povídek poskočila nahoru a tentokrát se tam neobjevilo nic, snad kromě nezáživného propojovacího příběhu, co by bylo vyloženě slabé. Indonéská first person variace na Frankensteinovo monstrum s přehledem vyhrává. Tohle bych si střihnul klidně i v plné stopáži. ()

Reklama

Reklama