Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragická ztráta, zahrada pod nadvládou drzého ptáka a manžel, který už neví, jak dál. S touhle ženou se teď život zrovna nemazlí. (Netflix)

Recenze (30)

maddy 

všechny recenze uživatele

Depresia pre celú rodinu. A jeden z tých filmov, ktorému najviac škodí to, že na tú vážnejšiu strunu nehrá o niečo intenzívnejšie. The Starling síce pojednáva o vážnej téme straty dieťaťa, ale neustále zbytočne balancuje medzi komédiou a serióznou drámou a tak vo výsledku neponúka plnohodnotný zážitok ani z jedného žánru. Občas dokáže byť až kruto pravdivým filmom, občas zbytočne infantilným (celá zápletka s digitálnym vtákom tu je zbytočne a pôsobí až prehnane naivne) a Mellisa McCarthy stále hraje Melissu McCarthy. Neurazí, nenadchne, ale od Theodora Melfia by som po vynikajúcom St. Vincent čakal rozhodne viac. CELKOVO: 6/10 (mňa našťastie nie, ale pokiaľ vás svojim herectvom otravuje Melissa McCarthy, tak si jeden bod strhnite, nepredvádza tu nič iné než v predošlých filmoch) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé komedianty Chrise o´Dowda a Melissu McCarthy sledovat ve vážném tématu, byť si vtipné momenty stejně neodpustili. Špaček je nicméně ve výsledku stejně taková ta klasická rodinná depina. Smutný příběh, který má to štěstí, že se jmenuje Špaček, a že tu zásadní roli má i jeden nejmenovaný opeřenec. Hned se na ten smutný námět kouká tak nějak líp. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ocucané, ako kilové lízatko v paprčiach malého cigánčaťa. Toľko pátosu a vytečeného sentimentu človek len tak vo filme neuvidí, klobúk dole. Dejová linka nepovie nič. To je len samé nasadanie a vysadanie z auta, lietajúci vták, šuchtajúci sa manžel a vážne sa tváriaca Melissa McCarthy. Čo je svojim spôsobom nezvyk, keďže hráva väčšinou iba v strelených komédiách. Takže to filmu len škodilo. A vlastne to ani nie je dôležité, ide len o také banálne sa vyrovnávanie sa so stratou, nudné až strach. A bez emócií samozrejme. Na hranici odpadu. 30/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keby mi pred týmto filmom niekto povedal, že film s Melissou McCarthy a Chrisom O´Dowdom dostane do sĺz, tak by som ho vysmial. Pretože to znie rovnako asi aj vám, ako to celé znie mne. Ale v réžii Theodora Melfi som sa dočkal skutočného prekvapenia. "The Starling" je podľa mňa asi jeden z najlepších projektov, v ktorých som mal možnosť Melissu McCarthy vidieť. Táto dramédia má dobré momentky, pôsobí veľmi úprimne, veľmi uveriteľne a svoje momentky si skutočne odžije. Scénky čo majú spolu sú veľmi úprimné a veril som im asi všetko. Kevin Kline je rovnako skvelý v role veľmi zaujímaveho veterinára/psychológa ... ale funguje to. Celkovo to hodnotím ako jeden z najlepších filmov, čo Melissa má vo svojej filmografii, no jediné čo by som mu vytkol je fakt, že by som sa nebránil, aby išiel vyslovene cestou drámy. Občas sa to snaží odľahčiť nejakou tou komediálnou vsuvkou. A hoci je treba priznať, že som sa na nich zasmial, tak som vnútorne potom akosi vyšiel z tej atmosféry von. Našťastie tých momentiek nie je veľa a film sa neustále dokáže sústrediť na to, na čo sa sústrediť má. Tento film sa ma ale úprimne dotkol a prial by som si, aby Melissa prijala viac takýchto rolí. Lebo tu vyzerá oveľa prirodzenejšie. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďakujem za varovanie od Jara Krafcika, pretože ja Melissu McCarthy naozaj nemusím. Ale na prekvapenie sa tento film dal celkom zvládnuť. Napriek ťažšej téme ohľadom zlého psychické stavu, depresií či myšlienok na samovraždu sa podarilo tento film odprezentovať s ľahkosťou a pozitivitou. Priniesol také malé posolstvo, že všetko sa dá prekonať. A v tom vidím prínos. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na tohoto ptaka nestoji za to se divat. Film o souzeni a zrade. Pritom ma seminkou dobreho filmu, mozna vic seminek. Dialogy nic moc. Pokud si presto chcete film zaradit do sve fronty, asi nejlepsi polozka na filmu je Melissa McCartny, ktera zde nema zadna omezeni i kdyz vse,co ji obklopuje je bezcenne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

technická stránka v pohodě,Melissa McCarthy i Chris O´Dowd vážnější role zvládají taky v pohodě a téma ztráty dítěte (s následnou snahou vyrovnat se se ztrátou) je dostatečně silné.Přesto je ale výsledek pouze průměrné rádoby slzopudné drama.které sice neurazí,ale zároveň nevzbudí ty emoce které by mělo a chtělo.Zcela určitě je nevzbudí v takové míře v jaké by si takové téma zasloužilo...50% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Melanchólia, sentiment a pátos. Asi tak by sa dal zhrnúť tento film. Melissa ukázala, že nie je len komická postavička, ale dokáže zahrať aj dramatickú rolu. Lilly a Jacka mi bolo v tomto príbehu poriadne ľúto, ale mal som pocit akoby sa to celý čas točilo stále dokola a dokola o tom istom. Jediné, čo bolo dynamické, tak to bol akurát ten otravný škorec, ktorého sa Lilly chcela za každú cenu zbaviť, až do kým ... No veď si to pozrite sami. Ale nič extra skvelé nečakajte. Mňa osobne tento film neupútal, 2*. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě neobvyklá role O´Dowda....McCarthy se mi tu neskutečně líbila - i jako ženská hlavně :) Kline zraje jako víno a já si nemohu u něj pomoci ;) Je to zvláštní, ale většinu času jsem měla slzy v očích....Byly tam tak silné momenty, které si nedokážu představit, jak prožívá někdo, kdo toto prožil a teď se na to dívá... Líbilo se mi, že se sem tam objevily vtipné narážky :) Způsob vyrovnání se se situací prožívá každý jinak a nevím, jak bych na to šla samozřejmě já... ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Melissa Mcarthy v priemernom filme, nič viac nič menej. Kto ale neznáša tuto herečku oblúkom sa tomu treba vyhnúť. Netflix pridal aj dabing a tak sa to dalo pozrieť. 3* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Špaček není rozhodně špatným dramatem, a to především díky velmi citlivému zpracování vážně emočně silného tématu, kdy k němu tvůrci přistoupili bez zbytečně kýčovitého a nepřesvědčivě přehnaného patosu, a zvolili spíše cestu decentního a uvěřitelného přístupu, kdy se prostě musí s onou tragickou skutečností ústřední postavy nějak porvat a každá z nich to dělá po svém, každopádně tím chci sdělit, že i přes ono plačtivé téma nebude sice divák potřebovat krabici kapesníčků, zároveň ale se jak s postavami, tak samotným příběhem dá lehce ztotožnit a prožít ho tudíž opravdu silně a emočně působivě. K tomu pak přispějí i herecké výkony všech přítomných herců, kdy především Chris O´Dowd a Kevin Kline odvádí parádní představení, nicméně i Melissa McCarthy poslední dobou dokazuje, že to není jen trapná představitelka přitroublých rádoby komických figurek, ale zvládá i seriózní role, i když ani zde si neodpustila pár zbytečných a hlavně zcela nevhodných (ne)vtipných keců a gest. Tempo filmu je jinak sice možná vlažnější, na druhou stranu rozhodně nenudící, závěr filmu je pak vyloženě milý, takže i když nejde o v jakémkoliv ohledu výjimečnou, či zapamatování hodnou podívanou, je jí i těžké něco vyloženě vyčíst, prostě takové průměrné drama, které splnilo svůj účel. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Velmi smutné a vážné téma, nicméně najde se zde i pár vtipných momentů. Zápletka se špačkem se mi líbila. Tempo filmu je velmi pomalé a to je asi jeho největší problém. Určitě to nebude pro každého, což je vidět už tady z komentářů. Já jsem dostala přesně, to, co jsem očekávala. Neurazilo, ale ani nenadchlo. Zůstávám proto u trojky. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No musim priznat,ze som milo prekvapeny z tejto dramy,u Melissy McCarthy je zvykom hrat v komediach a zrazu buuum,film,ktory sa venuje tazsej teme,dokonca ma aj rozplakal,ale musim ju pochvalit,zahrala to velmi dobre,celkovy dojem je prijemny,myslim,ze to malo srdce a to moje sa potesilo po skonceni tejto zalezitosti...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Režisér Theodore Melfi má za sebou dvojicu vydarenejších filmov (St. Vincent a Hidden Figures), „neznámy“ Winding Roads teraz sem neberiem, ktorými naznačil, že je potrebný s ním v budúcnosti počítať. V centre pozornosti jeho tretieho filmu je veľká tragédia (strata malého bábätka), ktorú sa snaží prekonať manželský pár. Horšie je na tom manžel, ktorý po zúfalom pokuse vyriešenia jeho nespavosti sám nastupuje na psychiatriu. Samotná koncepcia príbehu a filmu je „klasická“ a v danom žánru neprináša žiadne nečakané momenty. Tým prekvapujúcim prvkom je tu výber hercov/herečiek. Melissa McCarthy po nejakom čase sa objavuje v takom filme, kde má možnosť opäť ukázať, že ani žáner dráma jej nie je vzdialená. Podobne je na tom aj Chris O'Dowd (všimnete si jeho monológ na spoločnom zasadení pacientov). Režisér sa sanží do príbehu priniesť aj určité prvky komédie, samozrejme tie majú len malú silu, predovšetkým ich „predáva“ Melissa. „Vojna“ medzi Lilly a špačkom je spíš metaforou. Tajnou zbraňou je tu však Kevin Kline, ktorý v roli psychológa/veterinára dominuje vďaka tomu, že zostáva pri jednoduchosti a nesnaží sa nič herecky prekombinovať. Film „Špaček“ je solídnym avšak z určitého hľadiska tuctovým doplnkom vo svojom žánru. O výraznejšom posune alebo udalosti v režisérskej kariéry pána Melfiho by som tu teraz rozhodne nehovoril. P.S.: Škoda, že Timothy Olyphant vo svojej roli nedostal viac ako cca 2 minútky. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Melancholická špačkovina řešící osobní démony  metaforované do živočicha z řádu strunatců. Dramatická Melissa McCarthy? Nakonec proč ne….ukázalo se, že jde o docela slušnou herečku. Větší problém jsem měl s Chrisem O'Dowdem a oběma jako s párem. Každopádně kapesníčky nebudou potřebovat….nečekají vás ani slzy smíchu ani smutku. To spíš připravit svačinku, protože časem nebudete dojmu, že už sledujete třetí hodinu. Takže žádný šlágr ani propadák….každopádně od podobných snímků bych čekal větší souznění s hlavními trpiteli. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jen jedna událost může být nejtragičtější pro rodiče a o tom, jak se s tím oba vyrovnávají, je tento snímek vyprávějící o naději, přátelství a hlavně o upřímnosti. Příběh hořkosladce depresivní a do značné míry sentimentální na bázi sappy melodramatu. Poselství tohoto snímku o uzdravení duše, mysli a především vzájemné lásky po tragédii je vážnější, než jak vypadá. Citová a emoční stránka věci je sice hlavní devizou, ale autoři se ji přeci jen snažili odlehčit nějakým tím humorem. Humorem však opravdu lehkým, aby nepřekrýval vážnost situace. Myšlenka není jen o bolesti ze ztráty, ale hlavně o lidské dezorientaci, která je důsledkem toho, jak se nám život dokáže nečekaně změnit ze dne na den, aniž by to kdokoliv čekal. Inteligentní přístup k tématice však není přímým tahem na branku, i když snaha viditelná je. Některé situace jsou těžkopádnější, tudíž hůře uchopitelné. Takový námět měl být spíše zpracován artově, kde by to mohlo dosáhnout větší hloubky. Více by evokoval psychologicky motivační pocit pro ty diváky, kteří zažili rodinnou tragédii podobnou s tím, že nejsou pro zvládnutí situace sami a že jim lze pomoci situaci zvládnout. A daleko lépe by se dala uchopit metafora se špačkem. Snímek je tedy takový jaký je. Vlivem protagonistů v hlavních rolích leckdo bude očekávat komedii, ale dojde ke zklamání. Vážnější role je holt vážnější role a vidět v takové pozici komediální herce je v podstatě stejné, jako vidět v komediálních rolích akční borce. Snímek se do paměti diváků nedostane a to nejen tím, že už takovýto námět byl zpracován nesčíslněkrát a daleko povedeněji. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Režisér Melfi nám po vynikajícím filmu skrytá čísla .Natočil drama špaček s herečkou Mccarthy.Herečku moc nemusím .Ale,film zvládla zahrát .Smutný příběh o ztrátě nemluvněte.60% ()

Reklama

Reklama