Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebývale otevřený dokument Chinaski: Každej ví kulový ukazuje, že na pozadí hudebních úspěchů, vyprodaných koncertů, vydání úspěšných alb a desítek rádiových hitů, byly také deprese, hádky, rozpady přátelství nebo nutnost vyrovnat se se smrtí kapelníka Pavla Grohmana. Režie časosběrného dokumentu, který vznikal pět let, se ujal režisér Pavel Bohoněk. Hlavní aktéři Michal Malátný a František Táborský před divákem nic netají a bez obalu popisují své tehdejší pocity a rozhodnutí. Velký prostor dostali i bývalí členové Petr Rajchert, Adam Stivín, bratři Škochové, Marpo nebo Petr Kužvart. Cenné svědectví přinášejí bývalí a současní manažeři Milan Pešík, Hana Petřinová, Marcel Vyšín z Universal Music nebo Ladislav Vajdička z BrainZone. Kariéru Chinaski reflektují i hudební novinář Jaroslav Špulák, rádio pluggerka Marta Říhová, muzikantští kolegové David Koller a Petr Janda nebo herec Zdeněk Svěrák. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Fanouškem Chinaski jsem byl tak do jejich třetího alba (1. Signální), pak se mi ještě sem tam líbila nějaká písnička (málo známé Skopová hlava, Letím jako blázen nebo Analog), ale Tabáčkem pro mě skončili. Ale postava Michala Malátného mi je jednak svým způsobem blízká (introvert, co moc nemá rád lidi) a zároveň je (nebo byl) vedle všech těch Kollerů, Kodymů nebo Střihavků tak nějak cool. Už jeho biografická knížka (tuším někdy z r. 2013) se skvěle četla a i tento dokument byl vlastně hrozně fajn. Cením upřímnost, cením dobové záběry a cením stylové ukončení jedné etapy kapely Chinaski (protože odteď, co si budem, je to prostě projekt Malátného s Táborským (viz. plakát k filmu) + najatí muzikanti, ať se kluci navzájem poplácávají po ramenou sebevíc). ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Dokument roku! Přestože poslouchám Chinaski od roku 1997 a vím toho o historii této kapely opravdu hodně, i tak mi tento dokument poskytl mnoho nových informací (zejména o tématech, které se ven tolik nepouštějí - odchody z kapely, drogové problémy, komunikace mezi hudebníky atp.). Stejně je neuvěřitelné, že se lidé spolu nedokáží pořádně pobavit, přitom roky mohou společně dělat hudbu na profesionální úrovni (a na tom pódiu to fakt nebylo vidět!). Prostě kamarádství je něco jiného než práce :-). Výborně sestříhaný hudební dokument o populární české kapele Chinaski (dříve Starý hadry), aneb z Jičína až do O2 arény :-)). Těším se na další alba! ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Kdo nezná ani jednu písničku od Chinaski, ať hodí kamenem. Skupina, která patří již bezmála třicet let mezi nejoblíbenější hudební celky u nás, si prošla několika velkými krizemi (tragická smrt bubeníka Pavla Grohmana, hádky, nečekaná obměna členů kapely). Právě tyto momenty se snaží reflektovat časosběrný dokument, ve kterém má logicky největší prostor frontman skupiny Michal Malátný následovaný dalším členem Chinaski Františkem Táborským. Jejich slova ale doplňuje také "druhá strana" - bývalí členové kapely nebo manažerka. Přímo na kameru samozřejmě nemusí zaznít úplná pravda, přesto si myslím, že Malátný a spol. vydali docela upřímnou a otevřenou zpověď o úspěších i nepříjemném zákulisí kapely. Pro fanoušky (mezi které se taky počítám) určitě doporučuji. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Práce je prostě něco jinýho, než bejt kámoš. Přijdu na podium, budu pracovat, ukážu lidem, co zaplatili nemalý prachy, že to fakt umíme, a že ten Tabáček fakt dáme, a pak se vrátit do jiný šatny a neříct si ani slovo. Hodně silný. To běžnej konzument 1.Anální fakt nezná. Konec možná trochu přeslazená exhibice Malátnýho, ale jinak velmi silný dokumentární snímek jedné z našich nejúspěšnějších kapel. 75% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Tohle v životopise Chinaski doteď chybělo. Otevřené nahlédnutí do celé historie od vzniku až po současnost. Sleduju/poslouchám až od prvních hitů, mají tady hodně dobových fotek, Malátný to celé doprovází svým komentářem, který doplňují ostatní, ať už současní nebo bývalí členové dost otevřeným a přímým způsobem. Spousta věcí se tady řekne na rovinu jak to zřejmě je. Odhalené zákulisí proč se kdy měnili různí členové. Doporučuju. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Věta: „Každej ví kulový,“ pochází z písně „Kapela“, která byla vydaná v roce 2014 na albu Rockfield. (SONY_)

Reklama

Reklama