Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Některé komedie stárnou rychleji, než jiné. Přesto doby, kdy jsem První ligu vytahoval ze zaprášených regálů videopůjčovny, jsou nenávratně pryč a tahle zábava už ztratila hodně ze svého lesku. Ale tu jednu hvězdičku navíc už prostě nechám, z nostalgie nebo pocitu, že po 15 letech v televizi už to prostě bude slabší:). Krom toho, o baseballu se natočilo málo filmů bez hromadu sentimentu, tohle je jeden z nich. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo je to za mená? Polovicu z nich nepoznám, druhá je za zenitom alebo sa k nemu ani nikdy neprepracovala. A tento je mŕtvy.“ – „No tak ho vyčiarknite.“ PRVÁ LIGA sa snaží kráčať v rovnocenných šľapajach kvalitných športových snímok, ale márna snaha. Jednak je tu priemerný, predvídateľný scenár (všetkými, i samými sebou, odpisovaní babráci získajú druhú šancu a po sérii fiásk si stúpia do svedomia a získajú slávu, rešpekt a ženy), jednak čudné herecké obsadenie (Sheen, Berenger, Snipes) a jednak ladenie do komediálnej roviny. Táto troj-kombinácia sa postarala o to, že PRVÁ LIGA nemá právo radiť sa po bok takých baseballových klasík, ako sú PRIRODZENÝ TALENT či IHRISKO SNOV. Napriek prítomnosti veľmi zábavného woodoo kúzelníka. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tak jako Lanaři jsou tím nejlepším zástupcem sportovního dramatu, tak První liga zase sportovní komedie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tímto výkonem daroval Vaughn Yankees mety zdarma. Jak je to možné, že ostatní trefují." Nikdy jsem nepochopil, proč mne paní Phelpsová nezapsala na soupisku Cleveland Indians místo toho zemřelého hráče, protože válím baseball přibližně stejně dobře jako ten mrtvý a k poslednímu místu v tabulce by stačila má přítomnost na nadhazovacím kopci. Asi si myslela, že nominovat bandu dementů pod vedením neúspěšného kouče bude stačit, ale tady se jasně ukázalo, že kalifornská nápravná je slušná soutěž, že rituální obětování kuřecích řízků k vítězství nestačí a že rozbít teepee na stadionu Indiánů není vůbec špatná věc - https://www.youtube.com/watch?v=8Mi3KNEpbA4. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mě to přestalo bavit po 20 minutách. Ale řekla jsem si, že vydržím, přece jenom to nemůže mít pro nic za nic červené hodnocení na csfd. Hm. Nechytlo mě to. Je sice fajn vidět všechny ty držky, který mají problémy se zákonem nebo s pitím jako mladá ucha, ale to nestačí, aby film bavil celou stopáž. Navíc jsem už viděla víc filmů, popřípadě seriálů, kde se z přitroublů udělá dobrý tým, který jde do velkého finále. Jenomže to, co jsem již viděla, bylo působivější, vtipnější. Neubránila jsem se srovnání, neubránila jsem se zívání. Film se mi teda moc nelíbil. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná sportovní komedie s průměrnym Berengerem, průměrnym Sheenem a průměrnym Snipesem. Film celou dobu ubíhá podle očekávanýho scénáře, občas i pobaví a hlavně je důležitý, že nenudí. Posledních cca 30 minut je sice jedno velký klišé, ale to je v případě sportovních filmů celkem normální a já ani nic jinýho nečekal. Jinak baseball mě sice zrovna dvakrát nebere, ale oproti třeba fotbalu má ve filmech velkou výhodu. Když herci předstíraj, že uměj hrát fotbal, vypadaj obvykle jako dementi. V případě baseballu se to dá sestříhat tak, že herci vypadaj celkem uvěřitelně. Průměrnej film - průměrný hodnocení. Jestli máte baseball rádi, tak si klidně přidejte hvězdičku navíc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Počas premiéry filmu musel mať tento film neskutočné ohlasy, najmä americké publikum to muselo zožrať aj s navijakom. Bohužiaľ v dnešnej záplave jemu podobných zaniká vo vodách priemernosti. Aj keď všetko funguje ako má, je to vtipné a ako tradičná komédia na príjemné nedeľné poobedie je ideálna. Dnešného diváka možno ešte poteší príjemná zostavička hercov. 65%. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy so športovou tématikou a keď je to kómedia, tak to je ešte lepšie. Bejzbal moc nemám rád ale aj tak som sa celkom bavil. Priemerná oddychovka. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, ve které si přijdou na své fanoušci baseballu a konkrétně zahraniční MLB. A já se mezi tyto fanoušky řadím a pravidelně sleduji přenosy z této zámořské soutěže, takže pro mne byl tento film jako jakési zjevení na poli sportovní komedie. Bavil jsem se, film se mi líbil a s napětím jsem očekával, jak to asi dopadne. Scénář mi přišel docela dobrý, herecké výkony mírně nad očekávání a scenérie výborné. Tvůrcům se perfektně povedlo vykreslit atmosféru při zápasech MLB, hlavně na konci filmu, kdy byly zápasy Clevelandu vyprodané jsem si připadal, jako bych sledoval skutečný zápas o titul. Tak úžasná kulisa se autorům filmu povedla vytvořit. A tak dávám 55%, celkem to jsou však tři hvězdičky, protože přece jenom do těch čtyř hvězdiček malý kousek chybí... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snímek, kvůli kterému si snad konečně přesně zjistím pravidla baseballu. Několik vtipných momentů, Charlie Sheen dokazující svůj herecký a komediální talent, solidní zpracování, jednoduchý, avšak fungující příběh a stopáž, která nedá moc prostoru pro nudu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dlho som krúžil ako sup okolo tejto (ako niektorý hovoria) klasiky, no nakoniec som sa k nej predsa dostal. Lákalo ma herecké obsadení, pretože Charlie Sheena, či Wesley Snipesa mám rád, ale odradzoval ma tento šport, ktorý ma nebaví asi preto, že ho nechápem. Ako týpek, ktorý športuje mám rád športové filmy a keď už som nevedel kam skončiť, skočil som si od Wesleyho basketu (Bieli muži nevedia skákať) k jeho Prvej Lige. Baseball ma síce nezaujal stále a doteraz som z neho sprostejší ako z matiky, ale ako celok ma to bavilo, či už hercami, humorom alebo celkovou atmosférou. Fajn film, ktorý ma nakoniec milo prekvapil. 80% - 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

První filmovou ligu tahle podívaná rozhodně nehraje, i tak je ale vcelku solidní zábavou pro zpestření dopoledního klidu. Jen mi nejde do hlavy, proč by některý z dílů měl být hodnocen lépe nebo hůře, poněvadž jsou si rovnocenné. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fajnová 80s rutina. Síce jednotlivé charaktery nie sú poriadne využité a dej sa originálnym veľmi nazvať nedá, o zábavu sa báť netreba. Príjemná atmosféra, pár super gagov, skvelí herci a nadnesený príbeh. A synťáky. A 80s. To bohato stačí. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Super pozitivní sportovní film se skvělym triem Berenger-Sheen-Snipes. Celou dobu sem to sledoval s takovym tim příjemně usměvavym ksichtem a to byl účel, určitě si to někdy pustim znovu. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy v nichž loseři s vtipem vítězí. Šablona těchto filmů je sice pořád stejná, jde jenom o to dát dohromady co největší spolek zábavných týpků. Tady se to povedlo. Ačkoliv Berenger měl být největší hvězdou filmu, tak se mu Sheen se Snipesem v daleko menších rolích s přehledem yvrovnají. Charlie Sheen jako naivní, poloslepý, drsňácký nadhazovač, likvidující kovové figury na tréninku je skvělý. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Baseball si u nás nezískal a ani nezíska významné postavenie. No tento film si rád pozriem znova, nakoľko je tu celkom slušná porcia divných týpkov a nejaké tie kvalitné scény sa tu tiež nájdu. V pamäti jednoznačne zostáva postava Charlieho Sheena. ()

Reklama

Reklama