Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ty jo, zamlada sem tohle viděl fakt hodněkrát a musím říct, že sem to měl rád. Uplně sem ale na tenhle kousek zapomněl, páč ho vůbec nedávaj v TV, ne že bych na tv prrogramy čučel, ale prostě se mi tenhle film uplně vypařil. No, ale pak sem si na něj vzpomněll a to je asi tak všecko :o). Je to stejná sranda jako zamlada, akorát krapet menší... ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najlepších športových filmov histórie. Čo na tom, že príbeh je predvídateľný a dialógy ničím neohúria, keď sa v tomto filme zišla naozaj veľmi dobrá skupina hercov, ktorí dej parádne rozbehnú. Dvojka Tom Berenger a Charlie Sheen bola síce super, ale mňa najviac uchvátili Wesley Snipes alias "rýchlik" Willie Mays Hayes a Dennis Haysbert alias "voodoo" Pedro Cerrano. Tým samozrejme nechcem znehodnocovať výkon ostatných vedľajších postáv. Tie si určite tiež zaslúžia samú chválu. Ešte dodám, že si na film vždy spomeniem, keď počujem pesničku The Troggs - Wild Thing. ()

Reklama

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Baseball není sport, který mě chytil. A přesto jsem za posledních pár dní viděl už druhý film z tohoto prostředí. Zatímco zpátky ve hře hrálo na dramatickou notu tohle se nese v odlehčeném tónu. Je to klasická pohádka o týmu outsiderů, který se za nepříznivých okolností dokáže zvednout a vítězit, ale je to tak neskutečně zábavný. Tým složený z různých figurek z nichž skoro každý dostane svojí šanci se předvést. Plno scén jsem se prosmál a nebo se, alespoň usmíval.Komentátor byl skvělý a jeden z těch čínských údržbářů na to měl jasný názor. No a finálový zápas, ač jsem věděl jak to skončí, jsem si protrpěl. Byli to nervy. ()

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

První liga není příliš známý film, proto byl pro mne velmi příjemným překvapením. Mírně ztřeštěná sportovní komedie, srovnatelná se současnějšími snímky jako Ledově ostří nebo Vybíjená, přináší na obrazovku plejádu větších či menších looserů, kteří dohromady tvoří podivné panoptikum. Baseballový tým, na jehož výhru by si na začátku vsadil jen málokdo. Nakonec však naši hrdinové dokáží překvapit. Vtípky jsou podařené, dobře načasované, a nutno říct, že podstatně méně vulgární, než je dnes zvykem. Sportovní scény zase v poslední půlhodině velmi napínavé. Pobaví pohled na mladého Welseyho Snipese či na pankáčského Charlie Sheena, hlavní hvězdou je ale Tom Berenger, typický představitel osmdesátkového rozhárance, který se rozhodl po spoustě životních nezdarů konečně prolomit svůj nepříznivý osud. Jo a taky nesmím zapomenout: konečně se dozvíte, zda může voodoo ovlivnit sportovní výsledek:) Celkově tak 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo je to za mená? Polovicu z nich nepoznám, druhá je za zenitom alebo sa k nemu ani nikdy neprepracovala. A tento je mŕtvy.“ – „No tak ho vyčiarknite.“ PRVÁ LIGA sa snaží kráčať v rovnocenných šľapajach kvalitných športových snímok, ale márna snaha. Jednak je tu priemerný, predvídateľný scenár (všetkými, i samými sebou, odpisovaní babráci získajú druhú šancu a po sérii fiásk si stúpia do svedomia a získajú slávu, rešpekt a ženy), jednak čudné herecké obsadenie (Sheen, Berenger, Snipes) a jednak ladenie do komediálnej roviny. Táto troj-kombinácia sa postarala o to, že PRVÁ LIGA nemá právo radiť sa po bok takých baseballových klasík, ako sú PRIRODZENÝ TALENT či IHRISKO SNOV. Napriek prítomnosti veľmi zábavného woodoo kúzelníka. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Hodiny na výsledkové tabuli ukazují 10:40. Přitom je den a prvoligové baseballové zápasy se dopoledne nehrají. (Sinecod)
  • Samotný klub Cleveland Indians skutočne v 90. rokoch prežil najúspešnejšie obdobie svojej histórie. (dalver)
  • Film aj jeho pokračovanie sa natáčali v Milwaukee, na štadióne konkurenčných Brewers. (dalver)

Reklama

Reklama