Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdravotní sestra Hana (K. Melíšková) ráda rozhoduje za ostatní, co je pro ně nejlepší. Přivázat pacienta k posteli, aby si neublížil. Vybrat dceři Tereze (D. Barešová) školu, která jí zajistí lepší budoucnost. Pracovat do zničení, aby byly peníze na opravu domu, kde přece dcera bude jednou chtít bydlet. Myslí to nejspíš dobře, jenže ve svém neochvějném přesvědčení se chová bezohledně a příliš nekompromisně. O takovou péči, jakou nabízí, totiž nikdo nestojí. Hana se tak vlastním přičiněním ocitá v situaci, kdy špatné vztahy s kolegy i neutěšený vztah s dcerou způsobí, že zastání, které by jí bylo v nastalé situaci potřeba, nepřichází. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

narenta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to se teda těším na 2. díl. Jen se potvrzuje moje letité tušení, že Klára Melíšková roste v naši nejlepší herečku. Ne, jednu z nejlepších - naši nejlepší herečku. Kde se objeví, tam musím být. V těch komisařkách a majorkách jsem si nebyl pořád jist, ale dnes jsem z ní nespustil hodinu oči. I kdyby ta první epizoda byla bez zvuku, vše šlo vyčíst z jejích očí a výrazu, vč. toho, že je nevinná. Ivana Trojana jsem vedle ní tentokrát úplně přehlédl. ()

GS58 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající Klára Melíšková!  Jen nevím, proč hlavní postava zůstávala sestrou, když ji evidentně povolání nebaví - viz rozhovor s dcerou - a jsou na ni stížnosti z řad pacientů, resp. příbuzných. Asi finanční jistota.... Empatii, vstřícnost, ochotu a alespoň občas úsměv na tváři považuji za potřebné pro nelehké povolání sestřičky. Ale to je úvaha nad hlavní postavou. Otrávenost a únava brilantně zahraná. Těším se na další díly a další herecký koncert. ()

Reklama

electricoo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida. Proč to někde (jako třeba tady) jde a funguje prakticky ve všem (od scénáře, přes herecké výkony, režii až po celkovou atmosféru), zatímco v naprosté většině zbylých českých "výtvorů" to drhne (taky často prakticky ve všem), až se rolujou ponožky? No nic, první díl Podezření zatím pěkně slušně a zcela bez debat v evropské kvalitě (vzhledem k tomu, že z 99 % jinou než evropskou, americkou a korejskou produkci nesleduji, troufám si tvrdit, že dokážu posoudit). Snad se to udrží. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Životem znavená a skeptická zdravotní sestra Hana (Klára Melíšková) měla na oddělení následné péče v okresní nemocnici způsobit smrt pacientky. Na pochybení upozorní lékař Ivan Trojan. Nejprve se rozběhne vyšetřování na úrovni nemocnice, ovšem její záludně aktivní ředitel událost oznámí na policii, dotyčné nařídí dovolenou, ze které ovšem záhy zamíří do vazby. Bavila mě solidně budovaná atmosféra, nejednoznačnost figur i situací. Stejně tak příprava na soudní přelíčení, ve které hraje ústřední roli soustředěný advokát Miroslav Hanuš, který sociálně zapadá do tamní komunity prosáklou skepsí. Na malém městě se každý zná, kdekdo asi druhému závidí, rád veřejně utrousí nějakou „zaručenou zprávu“. Nejzajímavěji se nicméně jeví vztah mezi matkou a dcerou. Věcná (a i v práci neempatická) zdravotní sestra má s (lehce zhýčkanou) studující dcerou (která ale školu příliš neřeší) poměrně napjatý vztah, každá má svou hlavu, dcera ze strany matky nepociťuje žádnou blízkost a emoce. Pro vulgární slovo nejdoucí daleko Denisa Barešová, která by zřejmě pořád ještě uvítala matčinu náruč, je skvělá, pozornost ale přirozeně strhává Melíšková, u které je moc fajn sledovat, že je prostě „jiná“. Líbí se mi především, že minisérie Podezření (zatím) obstojí v evropské konkurenci a je nadnárodně srozumitelná. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Po nějakém čase esence toho nejlepšího z české quality TV. Opravdu na vrcholné úrovni ve všech ohledech. A Klára Melíšková? Enormní herecké nasazení, které přináší věrnost té postavy pro diváka tak nutnou. Nevím, zda je opravdu Hulík tak vynikající scénárista, nebo je tu opět mimořádný mladý režisér. Rád věřím, že je to vždy mix obého, ale u všech věcí Štěpána Hulíka se necítím ani na vteřinu trapně a přijdou mi téměř dokonalé. 90% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Místo koupání je jezero Lhota u Kostelce nad Labem. Dům sestry Hany (Klára Melíšková) je na adrese Dvořákova 2, Brandýs nad Labem. (sator)

Reklama

Reklama