Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdravotní sestra Hana (K. Melíšková) ráda rozhoduje za ostatní, co je pro ně nejlepší. Přivázat pacienta k posteli, aby si neublížil. Vybrat dceři Tereze (D. Barešová) školu, která jí zajistí lepší budoucnost. Pracovat do zničení, aby byly peníze na opravu domu, kde přece dcera bude jednou chtít bydlet. Myslí to nejspíš dobře, jenže ve svém neochvějném přesvědčení se chová bezohledně a příliš nekompromisně. O takovou péči, jakou nabízí, totiž nikdo nestojí. Hana se tak vlastním přičiněním ocitá v situaci, kdy špatné vztahy s kolegy i neutěšený vztah s dcerou způsobí, že zastání, které by jí bylo v nastalé situaci potřeba, nepřichází. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Nereálné... Kdyby se scénárista držel skutečnosti, pak by Podezření bylo velice krátkým seriálem. Paní Růžičková by zemřela a do karty by se zapsalo přirozené úmrtí. Nikdo by nic neřešil, neboť členové "bílé mafie" kryjí jeden druhého a dokázat lékařům, že pochybili, je u nás nadlidský výkon. Pokud nevěříte, stačí si něco zjistit o případech malého Adámka, který je ve vigilním kómatu po banálním odstranění mandlí, nebo případ Karlíka, který upadl sestře jako miminko v porodnici a je těžce postižený. Jen dva nejkřiklavější případy za všechny... To se tedy týká námětu. Dějově to také není zázrak. Ačkoli herci hrají slušně, z natahovaného příběhu, kterému chybí spád, víc nevykřešou. 2*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zase jednou někdo, kdo ví jak pracovat s divákem, do toho luxusní herecké výkony, atmosférka. po první dílu jasná spokojenost. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Životem znavená a skeptická zdravotní sestra Hana (Klára Melíšková) měla na oddělení následné péče v okresní nemocnici způsobit smrt pacientky. Na pochybení upozorní lékař Ivan Trojan. Nejprve se rozběhne vyšetřování na úrovni nemocnice, ovšem její záludně aktivní ředitel událost oznámí na policii, dotyčné nařídí dovolenou, ze které ovšem záhy zamíří do vazby. Bavila mě solidně budovaná atmosféra, nejednoznačnost figur i situací. Stejně tak příprava na soudní přelíčení, ve které hraje ústřední roli soustředěný advokát Miroslav Hanuš, který sociálně zapadá do tamní komunity prosáklou skepsí. Na malém městě se každý zná, kdekdo asi druhému závidí, rád veřejně utrousí nějakou „zaručenou zprávu“. Nejzajímavěji se nicméně jeví vztah mezi matkou a dcerou. Věcná (a i v práci neempatická) zdravotní sestra má s (lehce zhýčkanou) studující dcerou (která ale školu příliš neřeší) poměrně napjatý vztah, každá má svou hlavu, dcera ze strany matky nepociťuje žádnou blízkost a emoce. Pro vulgární slovo nejdoucí daleko Denisa Barešová, která by zřejmě pořád ještě uvítala matčinu náruč, je skvělá, pozornost ale přirozeně strhává Melíšková, u které je moc fajn sledovat, že je prostě „jiná“. Líbí se mi především, že minisérie Podezření (zatím) obstojí v evropské konkurenci a je nadnárodně srozumitelná. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až je mi zle. A ano, takto to bylo (až na to, že přidělená právníčka byla v reále žena a nebýt jí... ). A jsem velmi ráda, že to natočili, protože se konečně široká veřejnost dozví, jak snadné je zlikvidovat člověka. Sice nesympatického, ale nevinného. Zničit pověst, dobré jméno, možnosti na uplatnění se ve svém oboru kdekoli jinde, zničit zdraví dotyčného i jeho blízkých. Natočeno ve všech směrech výborně, Klára Melíšková perfektní, zbytek taky přesný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako to teď ČT bude dávat každou neděli minisérie o nespravedlivě obviněných? Nějaký nový trend? Jinak první díl plný klišé, minimální psychologie postav, naprosté nudy a Melíšková jen dokazuje, že herečkou fakt není, i kdyby na to měla čtyři diplomy, certifikáty a České lvy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Juj, tolik sympatických postav v minisérii jsem si snad ani nezasloužil:-) Scénárista se evidentně vykašlal na budování mirkodušínovských charakterů, místo toho vyrazil mezi lidi a nasál atmosféru, díky čemuž jsou jeho postavy stejné svině jako v reálném životě. Už jsem první epizodě přiklepl čtyři hvězdičky, ale po dokončení komentáře/ recenze přihodím i pátý kousek, protože stále intenzivněji pociťuji zvrhlou radost nad tím, že se mi zase někdo nesnaží tvrdit, že jsou lidé ve vztahu k ostatním heboučcí a měkoučcí jako králíček Azuritek. / Poučení: Móda a inkvizice se neustále vrací. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci si rozhodně zasloužili mou pozornost. Po poněkud rozpačitém úvodu se rozehrál zajímavý příběh. Absolutně nevím, komu věřit a jsem zvědav, jak drama dopadne. Klára Melíšková je bezchybná i na druhé straně barikády, byť možná trochu raději bych ji viděl v roli kriminalistky. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to zase na minisérii, která mi rozproudí krev v žilách nebo minimálně první díl je skvělej.. Klára Melíšková hraje první ligu, Trojan taky výbornej, takže pokud budou zbylý dva díly minimálně stejně kvalitní jako první, tak budu vrnět blahem.. mam rád tyhle syrový maloměstský dramata.. ()

Reklama

Reklama