Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Tereza (D. Barešová) bere, co je. Jako většina dcer v tomhle věku se svou matkou Hanou (K. Melíšková) nevychází. Zároveň se ale nebrání tomu ji využívat. Při studiu by mohla pracovat, ale nechce se jí. Potlouká se tak mezi dětským pokojem svého přítele (J. Nedbal) a pobytem doma, kde palbu matčiných požadavků odbývá odsekáváním a práskáním dveří. Tereza si zvykla, že matka, přes dusno, které vytváří, přece jen všechno udělá. Proč se tedy namáhat. Svůj vztah k ní ale bude muset v rámci záchrany sebe sama přehodnotit. Zároveň bude muset překonat období, kdy okolí na ni bude pohlížet jako na provinilou, přestože ona se ničeho společensky nebezpečného nedopustila. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

stefaton 

všechny recenze uživatele

Vadí mi stále více celkové pojetí příběhu: Divákovi je od začátku servírováno, že hlavní sestra je nevinná. Maně me napadá HBO série Mělas to vědět, kde je divák udržován v napětí až do konce. V některých detailech scénář pokulhává: např. zdravotní sestra s dcerou žije v rodinném domě se zahradou, pouští se do jeho rekonstrukce, v průběhu stíhání jí vyschnou zdroje, takže nemá už ani na zaplacení elektřiny... To jako že vedla domácnost a financovala rekonstrukci domu od platu k platu? Málo věrohodné. Na můj vkus taky přehnaná stylizace prostředí do retro osmdesátých devadesátých let: bytové interiéry, nemocnice, policejní vyšetřovna... Asi to má podpořit pocit hnusu a odcizení... ()

Player11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašný, opravdu strašný, jak se člověku může zhroutit život jako domeček z karet. Nejen vazba, vyšetřování, nepřátelské okolí, i ten šílený stres z toho, že není na elektriku, na hypotéku, že nad námi visí Damoklův meč totální ztráty všeho (hlavně pro dceru). Byť se to v souvislosti s obviněním z několika vražd nedá poměřovat, je to totálně šílená situace. Náladu to vyvolává děsivou, že fakt člověk přestává dýchat.  Minisérie je prostě zatím skvělá.  Melíškové zřejmě životní role. Miroslav Hanuš jen potvrzuje své kvality, protože ve Stínech v mlze coby mstivý recidivista dává jeden z těch lepších výkonů. Možná, že tady místy lehounce přehrává, ale dobrý. Denisa Barešová je pro mě příjemným překvapením, role jí sedí. Nejslabším článkem je ředitel a týpci v rolích policajtů. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Případ sestra smrt", kniha Milady Emmerové. Pokud by to někoho zajímalo. Není podstatné, za jakou stranu paní docentka ministryní zdravotnictví byla, který spolek reprezentovala, tento případ byl skutečně děsný. Těžko říct, nakolik Štěpán Hulík přesně z něho vycházel, ale jak znám kauzu já a jak ji vídám o nedělích v bedně, zdá se mi, že výrazně. Každopádně Neználkům prozradím, že ani jedna z organizací zaštiťující sestry, už soudně osvobozené paní, stále zdravotní sestře, nevyjádřila podporu ani ústně, ani činy. Paní, která zůstala bez prostředků, nedosáhla ani na bezúročnou půjčku v nezbytné výši pro vyřešení nejpalčivějších problémů, než dostala odškodné. Absolutně se nedivím, že zažalovala bulvár, který její tvář vycapil opakovaně na první stránky s titulkem Sestra smrt. Soudně osvobozená žena nemohla najít práci jinde a pokud ji našla, musela odejít, protože ji pacienti poznávali a napadali ji oni, i hloupé kolegyně a další personál. Nevím sice, kde pracuje teď, ale před lety byla zaměstnána v jedné nemocnici, kterou záměrně neuvedu, na Centrální sterilizaci a já doufám, že aspoň tam má klid. A že zaměstnání má nadále. Sympatická ta žena opravdu nebyla, jestli byla vyhořelá nebo měla nějakého lehčího aspergera, nevím, výsledek byl ale tragický a nefér. Zničená pověst, život, zničená pověst rodiny, zničené zdraví, opravdu děsné. Přednáška na toto téma byla velmi emotivní a výsledek? Je velmi snadné obvinit jakoukoli sestřičku z vraždy. Velmi snadné. A to je hrozivé. Jediné, co mě udivuje, že spousta lidí si případ nepamatuje. Rezonoval veřejností silně, zkrátka na některé věci má lidstvo krátkou paměť. Ovšem na zničení jednotlivce, na to to bohatě stačí. Výborný počin. Klára Melíšková i Denisa Barešová jedou bomby, je to celé dobré a důležité. Když tak nad tím přemýšlím, vcelku by mě zajímalo i zfilmování kauzy Bohumila Kulínského. Objektivní zfilmování.  Protože v tomto punktu bylo taky chytrých, jako dříví v lese. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný, 5 * ale jen 75 %. Proč ? Opět : závěrečná píseň (Smútok krásnych dievčat, 1983) je naprosto příšerná - protože se tam vůbec nehodí !  Jinak je to velice dobře obsazené. Vedle famózní K.Melíškové taky D.Barešová(Tereza, dcera hlav.postavy), M.Hanuš(advokát Novák), I.Trojan(lékař Vaculík), M.Steinmasslová(vrchní sestra) a další a další .... ** Natočení minisérie finančně podpořil (vedle Stát.fondu kinematografie) mj. Jihomoravský filmový fond . P.S. : těším se na rozuzlení ve 3.dílu . ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

"Co blázníš, mou mámu kdyby obvinili, tak nikdo nevěří, že to udělala, všichni jí přece znají" => Seš divnej, tak je jasný že jsi vrah. Tvl. já mám pocit, že jsem se zapomněl za celejch těch 65 minut nadechnout. 5 hvězd - nemám tomu co vytknout a doufám, že ta gradace bude pokračovat i do 3 tího dílu! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Obhájce (Miroslav Hanuš) dává na sebe telefon Tereze (Denisa Barešová), ale 5 minut předtím ona od něj přijímá telefonát s informací, že máma zůstává ve vazbě. (sator)

Reklama

Reklama