Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Láska se na věk nebo na místo neohlíží. Nikdy nevíme, kdy a kde nás potká. Můžeme se zamilovat ve školce, v důchodu, na ulici, v parku. Kdykoliv a kdekoliv. Josef (Boleslav Polívka) se těší, že si po odchodu do penze konečně splní svůj dávný sen a stane se pouličním klaunem. Svým šarmem okouzlí i ráznou Marušku (Eliška Balzerová), majitelku pojízdné kavárny. Jako by se ti dva hledali celý život. Ale není na osudovou lásku přece jen trochu pozdě? Navíc se k Josefovi do vily právě stěhuje jeho dcera Anička (Jana Pidrmanová) i s pětiletým Honzíkem. Domnívá se, že s chlapy definitivně skončila, ale setkání s dávnou láskou Pavlem (Matouš Ruml), ji zasáhne u srdce. K Honzíkovi do školky nastupuje nová holčička Evička. Honzík poprvé zažívá pocity spojené s láskou, úplně se v nich neorientuje a tak sbírá rady od maminky, dědečka Josefa nebo sympatického strejdy Karla (Vladimír Polívka). I toho potká ve školce láska, když se zamiluje do Honzíkovy paní učitelky Elišky (Kristína Svarinská). A aby toho sbližování nebylo málo, Karlův basset Váleček si velmi rozumí s Eliščinou bassetkou Šalinou. Láska přináší do životů našich hrdinů naději a krásu, ale i komplikace a překážky, které budou muset s úsměvem a dobrou vůlí překonat. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nebyť malého chlapca, ktorému tá rola nenormálne sadla, tak nie je v tomto filme čoho chytiť. Je to prázdne a orientované tak, že divák presne vie, ako to celé skončí, kto s kým šťastne dopadne. A ešte sa od diváka čaká, že bude za to šťastný, že mu netreba nič viac. A to, že muž opustí ženu a dieťa kvôli inému chlapovi, to tam bolo len pre to, aby to tam bolo. Povinná vložka niečoho, čo sa vraj deje normálne a prirodzene. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak jak hodnotit další vztahovou českou komedii v té nekonečné monolité řadě? Strašně neoriginálně, hloupě předvídatelná až jednoduše naivní jako telenovela z Argentiny, zabalená v idylkovém veselém barevném vizuálu. Duo Polívka, duo pejsků, fajn Balzerová, zatraceně sexy Svarinská (poprvé se svou češtinou), Hynek Čermák ve své nejmenší roli ( celá jeho scéna se vešla do traileru) a jediná dokonalost jménem Marek Taclík (nar. 1973) , jinak nuda bez šťávy a vtipu a to má Martin Horský spíš ty lepší věci v tomhle žánru jako Bezva ženská na krku (2016) , nebo úspěšné Ženy v běhu (2019). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Otec a syn, Boleslav Polívka a Vladimír Polívka, se sešli v jednom filmu. Vlastně v jedné rozlehlé vile s bazénem, kde je dost místa i pro matky bez nabíječů a jejich děti. Mladší z herecké dvojice je invalida na invalidním vozíku a ten starší se nikdy nevzdal svého snu stát se pouličním klaunem. Oba jsou strašně milí a lidští. Milá je i pouliční prodavačka kávy (Eliška Balzerová), milá je mladá učitelka z mateřské školy (Kristína Svarinská) a koneckonců i soused (Matouš Ruml), který opětovně usiluje o srdce své dávné lásky ze sousedství, je dobrota sama, jen mu jeho milý a starostlivý profil kazí noční dámské návštěvy, které praktikuje ve svém domě (proč tak činí, když má evidentně spadeno na Janu Pidrmanovou coby dávnou lásku, není nikterak objasněno). Všichni jsou k sobě laskaví a jejich dobrotu a lidskost jim kazí jen zlý a sobecký majitel (Marek Taclík) zatoulaného baseta. A náš invalida za týraného psa neváhá vysázet svoje celoživotní úspory v padesátikorunových mincích. Takže film opravdu svým trefným názvem neklamal. A co teď s tím. Scenáristické postupy a vývoj děje filmu by neodhadl jen mimořádně naivní divák. Je naprosto zřejmé, jakým směrem se film bude ubírat, a každý vyčleněný mini příběh té jednotlivé postavy má zřetelně odhadnutelný půdorys. Herečtí představitelé jsou ve svých rolích velmi spolehliví, nějaký výrazně rušivý element se nekoná. Martin Horský dost spoléhá na svoji pověst režiséra, co umí natočit pohodový film. Tentokráte ale bylo té naivity opravdu přespříliš. A nedostavil se žádný excelentní moment překvapení. Vše přesně romanticky a úsměvně nalajnované. Divácké generace to mají hezky naservírované - pro tu starší perlí tandem Polívka - Balzerová a hláška o dámských oholených nohou, když nadejde čas koitu. A ti mladší si smlsnou na dobráckém mladém Polívkovi, který má na invalidním vozíku větší šanci balit pohledné ženy než jedinci chodící vzpřímeně. Přejme tedy české romantické komedii, aby napříště více sázela na realitu a podstatně ubrala na přebujelé naivitě a nepravděpodobných dějových tazích. 6/10 ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Režisér Martin Horský a producent Tomáš Hoffman moc dobře vědí co chtějí vidět v kinech čeští diváci a jdou na jistotu. Děti vystřídalo jedno dítě, které bavilo kino. Místo běhání se tu proplétá několik příběhů o lásce, která zasáhnou do života starších, mladších i nejmladších hrdinů a zamilují se nám dokonce i baseti Váleček a Šalina. Možná za to větší hodnocení může, že se k nám do kina vrátil smích. Je to jednoduchý, pozitivní příběh a to teď většina diváků potřebuje. Vypnout a bavit se. 7/10 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy Martina Horského mám ráda, tento mi sice nesedl, jako Ženy v Běhu nebo Bezva ženská na krku, chyběla mi ve filmu energie, ale oceňuji kultivovanost a laskavou úroveň, která dobře padne i divákům dřívějšího data narození. Ideální odpočinkový snímek, který, bohužel, rychle zmizí z paměti. Cením si, že se nepřibližuje přiblbému, primitivnímu trapáctví ve stylu Kolečka nebo Ferencové, nevyčítám předvídatelnost, k obsazení taky nemám žádné výhrady, jen tomu chyběla jiskřička. Šmrnc. Až moc uhlazené, ideálně plynoucí, ale nevadí. Lepší tři hvězdičky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrci film označují jako komedii „pro všechny, kteří věří na lásku“. (SONY_)
  • Když Pavel (Matouš Ruml) zachraňuje Honzíka (Jenda Čadil) z bazénu a následně z něj vyleze, má vlasy od vody „učesané“ směrem dolů, v dalším záběru je má učesané na stranu a pak zase od dolů. (griph)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama