Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lawson Russell je právník, jenž slavil úspěch obhajováním bohatých lidí, kteří nemuseli být za každou cenu nevinní. Při procesu s Thurmanem Parksem už ale nedokáže pokrytecky hájit vraha a rozhodne se na čas odejít. Potká staršího spisovatele Marlowa, který mu dá přečíst svůj vynikající thrillerový příběh, v němž chybí pouze posledních šest stran. Když Marlowa najdou druhý den mrtvého, Russell se rozhodne knihu dokončit a vydat ji jako svou vlastní. Zanedlouho se objeví detektiv Dubose, který zjistil, že vraždy, popsané v knize, se skutečně odehrály. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Žádná bomba, ale musím přiznat, že nečekaně chytlavá záležitost o tom, jak hrozivě se může zvrtnout pokus o profitování z cizích myšlenek. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Podrazil v soudní síni svého klienta. „neměl se usmívat“, za což mu byla doživotně odebrána právnická licence, „morálka je drahý luxus“. Takže se živí rybařením a pokouší se napsat knihu, jenže „psaní je těžká věc“ a najednou drží v rukou brilantní rukopis, jehož autor náhle zemřel. Tak proč si ho nenechat, nevydat ho pod svým jménem a vychutnat si úspěch. Taková šťastná náhoda. A o to větší překvapení, když zjistí, že je autorem knihy, která je něco mnohem víc než dobře napsaná beletrie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mrtvý právník, dobrý právník.. Laciný look Věřte, nevěřte, vše dopředu naznačující fušerská práce maskérů a mladej Cuba Gooding, který se do své role hodil asi jako krevní konzerva jehovistovi. Vše naštěstí zachraňují cynický detektiv Berenger a dobře vymyšlený příběh, který by si zasloužil mnohem profesionálnější (dražší) zpracování, ale to by zase nemohl tak dobře těžit z toho, že se nulová očekávání mnohem snadněji naplňují. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na video filme "Napíš si svoju smrť" ma najviac zaujal námet. Bývalý právnik Lawson Russell sa dostane do veľmi nepríjemnej situácie po tom, čo si prisvojí rukopis detektívneho románu. Vydá ho pod svojim menom. Stane sa slávnym a bohatým. Lenže onedlho sa to všetko otočí proti nemu. Vraždy ktoré sú súčasťou knihy presne zodpovedajú zločinom, ktoré sa stali v reálnom živote. Takže je obvinený z piatich vrážd. Je vinní z plagiátorstva, ale nie z vraždy. To však bude veľmi ťažko dokazovať. Všetko totiž svedčí proti nemu. *** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potenciál v námete je extrémny. No tá forma spracovania je na druhú stranu, trestuhodne nevyužitá. Z tohto sa dalo vyťažiť ďaleko viac, pričom čo ma mrzí najviac, je ta doslova mdlá, NE-temná, príliš melancholická atmosféra, akoby človek sledoval nejakú epizódu od Steelovej. Slabší priemer .. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zmatený thriller, který chce být za každou cenu tajemný, ale není nakonec ani napínavý a po scénáristické stránce hodně potřeboval dopilovat. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hmm, celkom dobrý námet aj obsadenie, bohužiaľ však nedostatočne využité. príklad filmu, ktorý mohol byť celkom dobrým krimithrillerom ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně nejhorší námětem, leč zpracování točil nějakej škudlil. Gooding mě zde moc nezaujal, Berenger hláškoval a byl nejvíc v pohodě asi jedinej v celým tomhle filmu. Scénař utahanej a uspavající. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý thriller, ktorý od začiatku pôsobí lacne a naivne a nezmení sa to až do záverečných titulkov. 30% Jediné plus je Tom Berenger ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Slibná zápletka rozmělněná v sice sledovatelném, ale místy nechtěně komickém filmu, který zabíjí neustále moralizující a filozofující vypravěč. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nic není takové, jak se může na první pohled zdát. Po rychlé cestě vzhůru většinou následuje tvrdý pád, pád až na dno. Nebo jízdenka do pekla. Chamtivost je blbá vlastnost a vůbec se nevyplácí. Nemilosrdná ctižádostivost vede k vlastní záhubě. Na to dojede i bývalý právník Cuba Gooding Jr. Zaplete se do velmi nebezpečné hry, hry s vlastním osudem. Nicméně, vrah to měl vymyšleno dobře. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale mohlo to být dááááleko lepší, nebudu psát v čem, poněvadž bych mohla něco prozradit. Ale nebylo mi líto ztraceného času a to se počítá. Dobrá detektivka, jenže na rozdíl od těch vynikajících, které můžete vidět znovu, i když už všechno víte (např. Gabinovky, Čínská čtvrť), tuhle podruhé vidět nemusím. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film má vynikajúcu zápletku a vynikajúce herecké výkony, ale bol zle natočený. Tento film mohol byť oveľa lepším. Škoda. 6/10 ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerne natočený film, po technickej stránke len priemerný a vizuálne neatraktívny. Herecky nepríťažlivý až na známejšieho Cuba Goodinda Jr. Dej je na druhej strane celkom fajn a námet stojí za to. Vedel by som si predstaviť film s touto tématikou, ktorý má masívnejšiu produkciu, reklamu a rozpočet. Je to v podstate dobrý film, len mu chýbalo väčšie nasadenie a reklama, aby upútal viac ľudí. Napíš si svoju smrť má veľký potenciál. 65% ()

jujec 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý děj, byť s jednou logickou chybou (hned na začátku filmu unikne hlavní hrdina smrti, která má vypadat jako sebevražda či nešťastná náhoda, přitom na něj vrah normálně míří pistolí). Thriller, který nenudí, ale zase nijak nepřekvapí. Příjemná oddychovka na večer. ()

Reklama

Reklama