Reklama

Reklama

Sidney Poitier, jeden z nejvýraznějších a nejuznávanějších filmových herců, vytvořil hlavní roli v dynamickém akčním thrilleru SMRT V PATÁCH. Nebezpečný vrah na útěku se ztratí policii v drsné horské divočině. Agent FBI Warren Stantin (Poitier) tak musí opustit důvěrně známé velkoměsto a vydat se do neznámých krajů, mimo civilizaci, kde se rozhodně necítí nijak jistě. Proto musí požádat o pomoc zkušeného stopaře Jonathana Knoxe (Tom Berenger). Jejich vztah má daleko přátelské idylce, ale jeden druhého potřebuje k přežití. Atmosféra ještě více zhoustne, když se Knoxova dívka Sarah (Kirstie Alley) stane poslední rukojmí vraha! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (70)

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Všichni se tu chovaj jakoby v životě neviděli černocha. Proč by medvěd měl být výjimka?" Další film z dětství, na který se mi váží krásné vzpomínky, ale u kterého jsem neměl dřív ani ponětí jak se jen jmenoval. Rukojmí pro vraha ale neztrácí ze své působivosti nic ani v novém tisíciletí. Divoká krajina kanadských lesů je a vždy byla fotogenická jako blázen a mezi dvojicí hlavních hrdinů (Poitier, Berenger) to jiskří (zvlášť když jsou spolu zahrabaní nazí pod sněhem;)) podobně jako mezi Gloverem a Gibsonem ve Smrtonosných zbraních. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Štandardná dobrodružná krimi, postavená na dobre fungujúcom buddy motíve a pútavých horských lokalitách. S postavami by sa dalo vyhrať viacej a k efektnosti Cliffhangera má ďaleko, ale ako príjemná relaxačná spomienka na 80. roky je OK. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní dobrodružnej thriller. Ty hory tomu hrozně dodaly. Tom Berenger měl asi nejsympatičtější roli, co jsem ho kdy viděl. Ještě mi utkvěl vrahův cool trik s peřinou, aby ho nemohli odprásknout. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Everybody else up here acts like they've never seen a black man before. Why should the bear be different?“ Zábavné v buddy momentech, kdy horal Berenger a Poitier, co se po jedenácti letech vrátil k hraní, krotí washingtonské hory a xenofobní faunu. Občas i nečekaně drsné (den rybářských lumíků), ale to natahované finále ve vancouverských nížinách už tomu moc neslušelo. Co se týká odhalení identity hledaného zločince mezi pěti členy fishing party, je hezké, že tvůrci chtěli obsazením ponechat diváka v nejistotě, nicméně ten už tak nějak dopředu tuší, kdo z této skupinky nechce ztrácet hlavu.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi slibná krimi se postupně změní v ještě pořád ucházející mix buddy movie a survivoru, aby se na konci film proměnil v to nejhloupější možné béčko. Fajn Poitier, kupodivu snesitelný Berenger. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Parádní první dvě třetiny. Celkem mrazivej začátek, napínavej prostředek z divočiny a strašně pokaženej konec ve městě a na lodi. Že se na to nevy... Měli to důstojně a se vší parádou zakončit v lesích, nejlíp ještě s pomocí medvěda nebo sekyry a bylo by. Poitier super, Berenger sympaťák, Clancy Brown tradiční brutální vyšil, jak ho máme rádi. Kirstie Alley nemám ráda, ale tady nevadila. Připomínalo mi to trochu The Edge s Hopkinsem a Baldwinem, no fakt škoda debilního konce, kterej to zbytečně natahoval a paradoxně spíš ubíral než přidával na napětí. Mohlo to být na 4 i na 5 hvězd. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné tři hvězdy. Je to střízlivé, postavy chybují, agent FBI neskáče ze skály na skálu a hlavně to sympaticky střídá prostředí. Začíná to jako mrazivý thriller, kdy vrah dokáže, že se neštítí ničeho, abychom se následně přesunuli do drsné kanadské divočiny. Rutinér Roger Spottiswoode nějaké zásadní chyby na režisérské židli nespáchal. Začínal jako střihač, střídá televizní i velké projekty (jedno 007 dobrodružství) a je tu s námi už půl století. Start je dynamický (krádež diamantů jinak), pak přijde pár slušných nápadů scénáristy uprostřed hor. K efektnosti heroického Cliffhangera to má samozřejmě daleko, akce tolik nestrhne, ale je třeba fajn sledovat, jak se Sidney Poitier musí vyrovnat s diskomfortem neznámého prostředí a spoléhat na horala Toma Berengera. Navíc mezi nimi proběhne i pár slušných hlášek. Clancy Brown démonické záporáky umí. PS: Možná to měli tvůrci zapíchnout se vší parádou v divočině. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tímhle filmem mě došlo, že Samuel L. Jackson je vlastně Sidneym Poitierem dnešní doby. Zároveň ovšem nemůžu Shoot to Kill přiznat nějakých extra kvalit. Hra o tom, který ze skupinky batůžkářů (nápad se zapojením představitelů ikonických záporáku je super) je vrahem je poměrně velmi rychle zodpovězena a celou druhou polovinu už sledujeme jen snahu o dopadení vraha, který se velmi rád skrývá za rukojmím. Ve filmu je bohužel i scéna, při níž si nejde nevzpomenout na Zkrocenou horu. 50% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Drsný snímek o psychopatickém vrahovi, mnoha mrtvých, krásných horských scenériích a konečném zúčtování se zlem.. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal, nic mi to taky nepřineslo. Takže to tak asi mělo být. A jelikož jsem od toho nic nečekal, tak jsem to sledoval - jako v řadě jiných případech - napůl, protože moc extra zajímavého se tam nedělo. Tudíž jako diváka mě to nudí, ale čekám, že třeba mě to ještě může aspoň trochu překvapit, proto čekám až do konce. A je dost filmů, které jsou pro mě výsledně nic moc, ale je v nich několik replik, situací, které zachytává můj mozek, já nevím proč, a pak mám co analyzovat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako drsný krimi thriller a pokračuje jako napínavý dobrodružný thriller s příchutí "buddy" movie v exotickém horském prostředí. Možná by neškodilo svižnější tempo a nějaké zajímavé zvraty nebo "akční" scény ale přesto se jedná o slušnou, nenáročnou zábavu s fungujícími herci a typickou "devadesátkovou" atmosférou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková osmdesátková klasika, v dobrém. Máme zde prolog (krádež diamantů a únos), hlavni část v horách na hranicích s Kanadou (spousta pěkných záběrů přírody, ale zrovna tady napětí poněkud vázne, protože jen sledujeme postup dvou part a můžeme hádat, kdo je ten zloděj a vrah), a potom finále v Kanadě. Každá ta scéna má své klady i zápory (někdy ta haprující logika je už moc okatá), a celá ta buddy část mohla být nosnější. I tak však nabídne spoustu vtípků i docela dramatických situací (u "lanovky" velmi solidně natočeno). Celkově jsem asi čekal víc, ale napínavé to bylo, dobře natočené taky, herci si s tím poradili skvěle, klidně na to kouknu znovu. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Dobrá nestandartní akční krimi starých 80-tých let, kdy se ještě umělo točit klasickým způsobem. Ovšem na druhé straně by to ani nebyl film USA, aby nevystavoval kvality správňáckého chlápka od FBI (kterej všechno zná a všechno ví) i tvrďáka drsného života v horách (kterej umí přežít vlastní smrt) a na konci nesklouzl do jakéhosi "hrdinného vítězného" konce, byť se šrámy. Maj to ti chlápci od FBI těžké, ale oni přece zvládnou všechno, .... světe div se, na nás si nedojdeš. Inteligence FBI a zkušenosti horala spolu dohromady řeší případ prchajícího vraha v prostředí nejen městském, ale hlavně v hlubokých stržích a na vrcholcích zasněžených nádherných hor na pomezí USA a Kanady. ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus trošku moc nelogičností a to zejména v úvodu. Myšlenka filmu a celkově zápletka nebyla moc promyšlená a režisér se asi nechal příliš unést "honem detektiva za zločincem divočinou". Navíc záporák zde byl od začátku jasný, protože Brown ani nic jiného snad ani nehrál... ale skvěle spolupracující duo Poitier a Berenger film táhne a občas se podobá např. profláklé dvojce ze Smrtonosné zbraně. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená záležitost, které bych vytknul snad jen nepříliš efektní finále. Jinak musím jen a jen chválit. Počínaje výbornou úvodní sekvencí s únosem rukojmí a předáním diamantů (atmosféra, pointa) a mnoha dobrými nápady ve scénáři (mj. ukrytí vraha mezi členy jedné horské výpavy), až po hudební doprovod, hlášky a hercké obsazení. Prostě výborný dynamický thriller, který jistě potěší každého příznivce tohoto žánru. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pestry mix zanrov od detektivky cez dobrodruzny film az po klasicky akcny film. Ustredna dvojica mohla fungovat trochu lepsie. Poitier je skvely ale Berenger trochu nevyrazny. Na druhej strane zaporak je skvely ako vzdy. Na odhalenie jeho identity si nejaku chvilu pockame. Dovtedy môzeme hadat, ktory z tradicnych predstavitelov zaporakov to je. Technicka stranka je kvalitna. Vsetko je prehladne natocene, bez digitalnych trikov s poctivymi kaskaderskymi kuskami. Mna najviac bavili eskapady v horach, ktore stali za to. S prepracovanejsimi postavami, trochou akcie naviac a menej otravujucou detektivnou zapletkou by som isiel aj na 4*. Takto davam len 3*, ale som dost spokojny. Po vlaznom zaciatku film neustale graduje. Sice to nie je uplne vybruseny klenot, ale rozhodne to je film, ktory stoji za to. 7/10. ()

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama