Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 18. století mladý newyorský konstábl Ichabod Crane trvá na důkladném vyšetřování zločinů a sám vymýšlí nové postupy. To se příliš nelíbí jeho nadřízeným a soudcům, proto se ho rozhodnou elegantně zbavit. Je poslán do vesnice Ospalá díra, kde došlo k sérii vražd. Údajně zde řádí bezhlavý hesenský jezdec, který svým obětem stíná hlavy, které si pak bere s sebou. Byl zde před dvaceti lety zabit a teď se prý mstí, protože hledá svou hlavu. Crane je racionální mladý muž, který na takové pověry rozhodně nevěří. Nestačí se ani ubytovat, když dojde k další vraždě. Syn zavražděného muže mu nabídne své služby a přes počáteční odmítnutí Crane nakonec souhlasí. Konstáblovi se snaží pomoci také krásná dcera místního boháče Katrina Van Tasselová, do níž se Crane zamiloval. Pomalu, ale jistě si Crane začíná dávat dohromady skládačku událostí a zjišťuje, že všichni mrtví měli nějaké společné tajemství… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 251)

lardko 

všechny recenze uživatele

Asi po třech minutách jsem zjistil že jsem tento film už viděl , ale jako hodně malý , takže z celého filmu jsem si pomatoval tak jen dvě , tři scény. Teď po dokoukání jsem zjistil , že tento film je promě něco jako pro narkomana heroin. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Tim Burton ve své nejlepší formě...mistrovská Lubezkiho kamera...hudba Dannyho Elfmana... Sečteno a podtrženo: film, který rozhodně stojí za to vidět! ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantaskní atmosféra filmu vás zajme do svých spárů a po celou dobu filmu nepustí pryč. Nevím jak to Burton dělá, ale jeho filmy jsou prostě umělecká díla. Jako kdyby jst spadli do obrazu a mohli se tam porozhlédnout. Bezhlavý jezdec byl naprosto bezchybný a strom smrti pekelný pařát. Ačkoliv výtvarná stránka filmu, režie i příběh byly velice dobré, filmu bych vytkl herecké výkony. Nikdo z herců mě neoslovil, ani Depp, a vyslověně zklamala ta malá bloňdatá buchta, nesnášim tyhle typy, kdyby jí hrála Rider bylo by to o 100% lepší. ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Správný "bezhlavý" horor zakládající se na staré pověsti. Klasická role pro Johnyho Deppa, jehož kolegyní je zde kalifornská slečna Christina Ricci, která dodá filmu atmosféru navíc, neboť v ní poznáte ono bledé upřeně se dívající děvčátko z Addamsovy rodiny. A ano, budete se bát :-), mrazí mě v zádech, jen když píšu tenhle komentář. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra, ostatně kdo by od Burtona něco takového nečekal? Depp v hlavní roli - překvapivé. :) ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Ospalá díra patří k filmům, které si s oblibou pustím i vícekrát. Milá kombinace hororu, pohádky a detektivky doplněná o výjimečný charismat Johnyho Deppa a mírně dekadentní nádech stylem režie Tima Burtona. Tajemná atmosféra je dokreslená vynikající hudbou, ze které dýchá napětí i mystično. Řekl bych že je to jistě povedené ztvárnění původní legendy o Ospalé díře sepsané Washingtonem Irvingem. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Výtvarně krásně stylizované, ale scénář je z kategorie B. Jakoby si pořád Ti američané za každou cenu museli vytvářet své vlastní historické legendy, které tolik závidí Evropě. ()

hakon 

všechny recenze uživatele

Tim Burton kraluje. Opět dokazuje jakým umí být vapravěčem a své psotavy zastírá tajemnem, které odkrývá až k samotnému konci. Přemrštěnou stylizací a stylovými pohledy se vyžívá v černém humoru jako nikdo jiný a bez Deppova charismu by padesát procent ne-li víc scén nefungovalo. Tleskám. 8/10 ()

Indian88 

všechny recenze uživatele

Skvělá Burtonovská atmoška, děj který dokáže vtáhnout diváka, jen moc protahování a občasný chvíle nudy sráží moje hodnocení. Jinak moc pěkný. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Úžasný bezhlavý jezdec, magická Katrina van Tassel a k tomu ten nejdivnější konstábl, jakého si můžete představit. Strach, napětí a zvraty zabalené do krásné vizuální krabičky Tima Burtona. ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z hororů, na který se můžou dívat i relativně ahororoví diváci (můj případ). Jde o to, že zde Burton dosahuje těch hororových prvků, které jsou nejcennější - tedy napětí a skvělá kamera. Typicky zajímavé barevné kontrasty (podobně u Velké ryby) jenom ozvláštňují a vylepšují celkový dojem z filmu. A Christopher Walken je hodně dobře úchylnej (ó ty jeho zoubky :D ). ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Nevím, po kolikáté už jsem tenhle film viděla, ale vždycky, když ho mají dávát, se těším. Spolehlivě mě pokaždé odrovná, když Johnny omdlí :-) Ani si nevybavuji, jestli jsem se bála, když jsem to viděla poprvé, ale teď už si to užívám naplno. Akorát mě opětovně zarazí, že Deppa nedabuje Rašilov, ale Čtrvlík, na což si za chvíli zvyknu (škoda, že neumím pořádně anglicky, bylo by po problému). Vyzdvihnout bych ale měla i výkon (spíše vzezření) Walkena, protože zde se maskéři opavdu vyznamenali! Ty zuby jsou zkrátka úžasný! A o režii netřeba mluvit. Prostě spojení Depp a Burton funguje (škoda, že už se tady místo Ricci neobjevila Helena Bonham Carter) a v současnosti je pro mě naprostým vrcholem. A i kdyby z tohoto dua (tria,...) někdy vznikla nebetyčná hovadina, já se na ni budu stejně těšit a stejně budu vždy hodnotit vysoko! Prozatím hororovou pohádku pro dospělé můžu s čistým svědomím doporučit :-) ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pri ktorej vás bude príjemne mraziť...temný les v ktorom sa plazí strašidelná hmla....Ch.Walken ktorý stratil hlavu ... Deep ako pokrokovo mysliaci vyšetrovateľ zločinu ktorému asistuje Ch.Ricci....hravá réžia majstra Burtona a dokonalý scenár ktorý stvoril Andrew Kevin Walker...vrelo doporučujem !!! ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně působivá atmosféra, lesy zahalené do permanentní mlhy a zmagořilý Walken. Hlavně proto si budu tenhle film pamatovat. Od Tima jsem zatím viděl jen pár filmů, ale i tak si ho jako tvůrce vážím (už jen za Batmana, na kterýho jsem se díval jako malý kluk). Právě Ospalá díra může být tím filmem, kvůli kterému začnu Burtonovi filmy vyhledávat. ()

111tom111 

všechny recenze uživatele

tajemné,záhadné,tajuplné a podivínské ...opravdu krásný film o bláznivém bezhlavém jezdci,který řádí v zapadlé vesnici.Bezhlavý jezdec zabíjí a tak je do vesnice povolán vyšetřovatel Ichabon Crane,který má velice specifické metody vyšetřování.Později se ale sám vyšetřovatel dostává do nebezpečí.... ()

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Další strašidla od Burtona?

Další strašidla od Burtona?

03.06.2008

Popravdě řečeno, už to začíná být trochu únavné. Trochu dost. Burton, Depp, pocta starým hororům, áčkově promakaná béčková atmosféra... znáte to. Ale Tima to asi nikdy neomrzí, přestože téma i styl… (více)

Burton a Carrey

Burton a Carrey

01.12.2005

Kreslíř Robert Ripley proslul ve 30. a 40. letech minulého století hlavně tím, že bral věci všedního lidského života a ve svých kreslených představách je převracel naruby. A právě tento výstřední… (více)

Reklama

Reklama