Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 18. století mladý newyorský konstábl Ichabod Crane trvá na důkladném vyšetřování zločinů a sám vymýšlí nové postupy. To se příliš nelíbí jeho nadřízeným a soudcům, proto se ho rozhodnou elegantně zbavit. Je poslán do vesnice Ospalá díra, kde došlo k sérii vražd. Údajně zde řádí bezhlavý hesenský jezdec, který svým obětem stíná hlavy, které si pak bere s sebou. Byl zde před dvaceti lety zabit a teď se prý mstí, protože hledá svou hlavu. Crane je racionální mladý muž, který na takové pověry rozhodně nevěří. Nestačí se ani ubytovat, když dojde k další vraždě. Syn zavražděného muže mu nabídne své služby a přes počáteční odmítnutí Crane nakonec souhlasí. Konstáblovi se snaží pomoci také krásná dcera místního boháče Katrina Van Tasselová, do níž se Crane zamiloval. Pomalu, ale jistě si Crane začíná dávat dohromady skládačku událostí a zjišťuje, že všichni mrtví měli nějaké společné tajemství… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 251)

Shredo 

všechny recenze uživatele

Div sa svetu, môj prvý kontakt s Timom Burtonom. Rukopis tohto režiséra je vskutku impozantný a tak silno charakteristický, že sa stavím, že pri náhodnom výbere filmu budem hneď vedieť odlíšiť, či v tom má prsty. Pekné dielko s nádychom hororu a krimi, ktoré sa v závere zbytočne a pre mňa nepochopiteľne stáva tak trocha klišovito pretiahnuté. Celkový dojem tak padá, ale nie o moc. Stále bude pre mňa silný počin a určite Timovi dám ešte priestor na dotvorenie obrazu v ďalších snímkoch. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený a nádherně stylizovaný horor se silnou detektivní zápletkou, uspokojivým bodycountem, hutnou atmosférou a jedním z nejikoničtějších záporáků. A Elfmanovou monumentální hudbou. Humorné vložky jsou velmi decentní, postavy tolik nesklouzávají do karikatur jako u jiných Burtonových filmů a Johnny Depp se pro roli Ichaboda Crana narodil. Jediná škoda je, že zde Christopher Walken nemluví. I když možná proto je tak děsivý. Burtonův masterpiece. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Sleepy Hollow je stylová a vcelku brutální fantasy pohádka pro dospělé od Tima Burtona. Nabitý casting ve vedlejších rolích, detektivně laděná zápletka s dostatkem akce a hlavně ponurá atmosféra. Legenda o bezhlavém rytíři ze Sleepy Hollow asi nikdy nemůže být natočena lépe. Z castingu překvapil hlavně (ne)herec Casper Van Dien, kterého jsem přežil jenom ve Starship Troopers. 4* ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsia skvela spolupraca tria Tim Burton,Johnny Depp a Danny Elfman,ich spojenie je zarukou kvality a v tomto filme to aj potvrdzuju,vysledkom je temna hororova atmosfera,vyborna hudba,pribeh,vyprava,kostymy,kamera ci sympaticka Christina Ricci,dalsia strasidelna rozpravka pre dospelych,ktora si zasluzi plne hodnotenie...:-) ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Řádně krvavá pohádka pro dospělé, ve které Tim Burton glorifikuje ty nejtemnější klišé v tom nejstylovějším kabátku. Fantastický casting hraje přesně podle Burtonových strašidelných not, díky čemuž lze celou Sleepy Hollow prosvištět, a to i přes všechny ty uťaté hlavy, s úsměvem na rtech. Pohlcující Lubezkiho kamera a pro temné uličky stvořená Elfmanova hudba dotvářejí estetickou a uměleckou dokonalost Burtonových myšlenek, a přestože jsem s ke Sleepy Hollow vrátil po 24 letech, tak jsem přesvědčen, že i v současnosti by si v kinech odnesl aplaus ve stoje. Vtip, nadhled a jemnocitné balancování na pokraji strašidelna a černohumoru z dílny Tima Burtona prostě nestárne. 95% ()

galiyosha 

všechny recenze uživatele

Prekombinovaný a zložitý dej? Snáď práve naopak - nečakal som také jednoznačné rozuzlenie... Každopádne značková rozprávka Burton/Elfmann - máte radi značkové výrobky? :-) ()

skleboun 

všechny recenze uživatele

Datuje se přelom 18. a 19. století. Mladý konstábl Ichabod Craine (Johnny Depp) prosazuje netradiční detektivní metody, které ovšem nejsou příliš po chuti jeho zaměstnavatelům, a tak dostane na vybranou - buď vězení nebo náročný úkol...pokud ho vyřeší, budou se na jeho novoty a zavádění spravedlnosti dívat přinejmenším spravedlivě. A tak se Craine vydává z New Yorku do malé vesnice Sleepy Hollow, aby se utkal s hrůzou, která přichází s ostrým svistem čepele a zanechává po sobě jen bezhlavá těla... ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

toto bol nárez. Tim Burton sa nezaprie, ale dosiel dost daleko. Je to asi jeho nakrvavejsí a najtemnejsi film, to sa musi uznat. Hned na zaciatku na nas dycha taka atmosfera ze som ani nedychal, a pokracuje to takto pekne dalej. Burton nastastie nesklzol, len k hororovej atmosfere a obcas film vtipne odlahcil, niekedy az trosku morbidny humorom (hlavne scena pitvy). Tim znova vsadil na svojho (asi) najoblubenejsieho herca a urobil fakt dobre. Johny Depp je jeden vynikajuci herec a tu svojho trosku arogantneho, vedou nadseneho mladika zahral fakt na jednicku. Christina Ricci tu bola fakt neodolatelna ako uprimne zamilovane dievca trosku pobluznene carodejnoctvom. Tento film miesa hutnu hororovu atmosferu, krv (ale urcite nie stylom splatter hororov, co by tu bolo viac na skodu ako na uzitok) a lasku. Tieto ingrediencie robia s filmu fakt skvely zazitok a cestu do Sleepy Hollow som ochotny kedykolvek zopakovat. ()

Steffa 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je můj oblíbený režisér. Johnny Depp můj oblíbený herec. Tahle kombinace nemohla snad ani skončit špatně. Pamatuju, že jsem se před 11 lety na Sleepy hollow strašně těšil a když film skončil, věděl sem, že dlouho nic lepšího neuvidím. A až do teď jsem neviděl. Film má atmosféru, která by se dala krájet, dost nepředvídatelný děj a špetku černého humoru. Depp je vynikající. Kdyby bylo na hodnocení 100 hvězdiček, Sleepy hollow je ode mě dostane všechny ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Že Depp je mistrem převleků a mužem, který má pokaždé jiné aletr ego, jsme si již zvykli a dokazuje nám to i v tomto snímku, což je mimo jiné jasným svědectvím, že pod taktovkou Burtona se cítí, jako velká ryba ve vodě ... ale víc bych si povšimnul ztvárnění krvežíznivého jezdce v podání Christophera Walkena ... Zkrátka jde v tomto filmu opět o vizuální kvalitu (nejen charaktery postav, ale i temné prostředí) - klasický svět, který vzniknul v hlavě mistra - Tima Burtona ... ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Režisér Burton se dokonale trefil do mého pohledu na horory.Žádné kanistry krve,hnusní pavouci a červi.Ale dokonalé tajemno,duševno-do konce filmu není jasno kdo vlastně ovládá jezdce.Když už se zdá že to bude Christina Ricci-i skvělý Johnny Depp tomu uvěřil-není.Opravdu nádhera-ještě ale nemůžu napsat že je to ten nejlepší kousek co jsem viděl-nechávám si místečko pro"Suspiria" a "Inferno-Trojice smrti".Pak se uvidí. ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Ospalá díra kdysi odstartovala moji filmovou mánii. Začala jsem shánět a stahovat jeden film za druhým, kupovat filmové časopisy, poslouchat soundtracky a trávit hodiny na ČSFD... už je to pár let a ještě mě to nepustilo a asi ani nepustí :) Ano, na počátku všeho stáli Burton s Deppem. Takže pro mě naprostá srdcovka :) Ale buďme i trošku objektivní: film má výbornou "burtonovsky" temnou atmosféru, režisér si vyhrál s každým záběrem. Hororová pohádka se kombinuje s detektivní zápletkou a příběh je díky tomu velmi zajímavý a originální. To vše doplňuje vynikající hudba Dannyho Elfmana a bezchybné herecké výkony hlavních představitelů. Netroufám si tvrdit, že je to nejlepší Burtonův film, ale nemůžu ani říct, že není :) ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Nabuzen vysokým zdejším hodnocením jsem po tomto snímku sáhl... A jsem na rozpacích. Depp jako tradičně špičkový herecký výkon, přestože on a údajně hororový snímek působí spíše komediálně. Děj přeskakuje sem a tam, asi dvakrát jsem měl problém se hned orientovat ve vývoji událostí. Konstábl bere "případ" jako v nějaké Kriminálce Kolín/Las Vegas/New York/Anděl/Miami a to mi nějak nesedlo. Konec filmu je jednoduše příšerný. Znovuoživlý král usekaných hlav unese ženu, která ho dříve kontrolovala, a skočí s ní zpět do stromu? Burtone, máš na víc! 3 hvězdičky dávám jen tak tak - jedna za Deppa, druhá za hudbu a třetí za krásně zpracované městečko na konci 18. století. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

asfalt 

všechny recenze uživatele

Burton je knieža temnoty o tom ani tralala, hoci paradoxne najlepší temný film nenatočil práve on (The Crow), ale to nemení nič na fakte, že toto bola filmová lahôdka a naďalej ostáva mojím naj režisérom. Znie to síce už ako klišé ale aj tak to poviem, Depp bol vynikajúci :-) a nejde mi ani nepochváliť Ch. Ricci, ktorá nijako nezaostávala. Jednoducho výborné. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Kráčam krajinou. Kráčam sám. Krajinou pustou a tajuplnou. skôr teda tmavou čo je divné. Neni?!. Už dávno som nevidel slnko. No nevadí. Asi idem krátko. Ale... Ale iné ma trápi. Vraj tu vrah pobehuje. No ak ma stretne, som v háji. Ja krásny, inteligentný a navyše pekne ostrihaný a učesaný ..... Čo vlastne som?. hmmm To neviem, ale určite si to vy domyslíte. Ale veď to nie je ani dôležité. Dôležité je, že.... ACH! Boha tam! Niekto dostal sekerou do krku a nechal tu hlavu! to je ale prasa! _Idem to vyžalovať. Síce.. Nemôžem. mám predsa nejakú tu dôstojnosť. No tak teda aspoň chytím toho s tou sekerou. Aaaaa ..Tam je. A mám ťa. A vidím, že máš dajaké divné zuby a aj pohľadom si nejaký nesvoj. Poďho do kostola! Tam to doriešime.......... A veru doriešili sme:) som predsa len krásny, inteligentný a navyše pekne ostrihaný a učesaný ..... Čo vlastne som?. hmmm To neviem, ale určite si to vy domyslíte. To bol stručný dej a celkový môj pocit z filmu. Uznajte, že to nieje zlé, no ani prekvapujúce. Skôr egoistické, nedomyslené no rozprávkovo krásne. Taký je koniec koncov Burton. 78% ()

maaan 

všechny recenze uživatele

"Ahh. Just in time for a new century. You'll soon get your bearings, young Masbath. The Bronx is up, the Battery's down. And home is this way." Opět vynikající Depp. Bezhlavý Christopher Walken. A Tim Burton! ()

ex.it 

všechny recenze uživatele

Co se mi líbí na Burtonových filmech, ve kterých obsazuje Johnnyho Deppa, je to, že je vám už během první minuty filmu jasné, že to režíroval on, protože Johnny vypadá ve všech snímcích podobně. A nemluvě o celkové atmosféře filmu - ponuré a temné prostředí. Pokud jde o Burtnovy filmy, tento je rozhodně jeden z těch lepších. ()

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Další strašidla od Burtona?

Další strašidla od Burtona?

03.06.2008

Popravdě řečeno, už to začíná být trochu únavné. Trochu dost. Burton, Depp, pocta starým hororům, áčkově promakaná béčková atmosféra... znáte to. Ale Tima to asi nikdy neomrzí, přestože téma i styl… (více)

Reklama

Reklama