Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 18. století mladý newyorský konstábl Ichabod Crane trvá na důkladném vyšetřování zločinů a sám vymýšlí nové postupy. To se příliš nelíbí jeho nadřízeným a soudcům, proto se ho rozhodnou elegantně zbavit. Je poslán do vesnice Ospalá díra, kde došlo k sérii vražd. Údajně zde řádí bezhlavý hesenský jezdec, který svým obětem stíná hlavy, které si pak bere s sebou. Byl zde před dvaceti lety zabit a teď se prý mstí, protože hledá svou hlavu. Crane je racionální mladý muž, který na takové pověry rozhodně nevěří. Nestačí se ani ubytovat, když dojde k další vraždě. Syn zavražděného muže mu nabídne své služby a přes počáteční odmítnutí Crane nakonec souhlasí. Konstáblovi se snaží pomoci také krásná dcera místního boháče Katrina Van Tasselová, do níž se Crane zamiloval. Pomalu, ale jistě si Crane začíná dávat dohromady skládačku událostí a zjišťuje, že všichni mrtví měli nějaké společné tajemství… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 251)

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Opať svojský Burtonov rukopis, skvelý Johny Depp, ale aj tak to nie je nič výnimočné...ale je to rozhodne film, ktorý si pozriem rád aj viac krát. ()

rogger 

všechny recenze uživatele

Hororová rozprávka, kde sú miestami silnejšie scény citlivo vyvážené láskavým jemným vtipom a peknou tváričkou Johnny Deppa. Vo mne film zanechal skôr pozitívne pocity a musím vyjadriť uznanie nad skvelou filmárskou prácou a atmosférou. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Ospalá díra byla podle mě spíš hororovou komedií než čistokervným hororem. Konstábl Crane vždy když vybalil to svoje nádobíčko, tak jsem se nemohl ubránit záchvatům smíchu.Nicméně film měl atmosféru a bezhlavý jezdec byl taky dobrý. Líbilo se a mělo to šťávu. 80 % ()

Gand_alf 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci, bezchybny, horor, resp.rozpravka pre dospelych, s uzasnou atmosferou a Burton-ovym ciernym humorom v perfektnom davkovani. Jednoducho parada. ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele

Celý film je brán s jistou zajímavou nadsázkou, která mu dodává ten ojedinělý šmrnc, ale v žádném případě to nijak nebrzdí celkovou potemnělou atmosféru, která je výborná, stejně jako výkony dvou hlavních postav. Když si k tomu připočtu tu geniální hudbu, dostanu z toho film na který se podívám velmi rád třeba nesčetněkrát. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Budem sa asi opakovať, ale pri Burtonových filmoch ma napadá stále to isté. Výborná atmosféra, ešte lepšie vizuálna stránka filmu. Ako vždy som uchvátený pán režisér. Tentokrát sa však k tomu všetkému pridal aj dobrý a zaujímavý príbeh, ktorý je na jednej strane strašidelný, na druhej dobre zapletený a pútavý. Netreba zabúdať ako vždy na skvelého Elfmana ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Zacnem perfektnou hudbou, bol som tiez uchvateny okulahodiacou vypravou, cele sa to odohrava v nadhernej temnej atmosfere. Do poslednej bodky vypointovany dej, ktory prekvapi, ked nie vsetkych, tak aspon vacsinu. Skvele herecke obsadenie, najma co sa tyka nevlastnej matky mladej Katrine, od zaciatku som si ju nejako nevsimal, ale ku konci uz bola tak odporne krasna, az som sa na nu dival s obdivom a nechcel som aby odisla z platna. ()

Formanovec 

všechny recenze uživatele

Ach, bože, já toho Burtona prostě zbožňuju! Atmosféra tohoto filmu je prostě nepopsatelná + dokonalý Depp, který se snad už ani nemusí chválit :) Obdivuji, jak Burton v každém filmu, tak propracuje úvodní titulky, že nechci, aby skončily. To podle mého, tak dokonale nikdo neumí. Kamera je přenádherná a hudba taktéž. Co víc k tomu říct? Má to kouzlo, příběh i vtip... Pro mě jeden z nejlepších filmů (TOP 10). Všem doporučuji! ()

Dave_ff 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní pochmurná atmosféra, k tomu můj oblíbený Johnny a krásná Christina - prostě skvělá podívaná. ()

Tinaa 

všechny recenze uživatele

Nuda. Navíc Depp tam nehraje zrovna 2x procítěně, v 60% filmu jsem přemýšlela, na jakou kameru zrovna hraje. Což jsem se u něj divila. Asi byl nemocnej. Jinak horror? Asi jo, protože jsem si samým strachem šla udělat kafe, chleba s máslem a ještě stihla dojít na záchod a světě div se, o absolutně nic jsem nepřišla. ()

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, přesně tento typ filmů zbožňuji (skvělí herci, pohádkovo-hororová atmosféra, tajemný příběh apod.), takže nemůžu udělit jinak než pět hvězdiček. ()

Forum. 

všechny recenze uživatele

Nic moc zvláštního. Určitě je to nadprůměr ,ale že bych byl ňáký nadšený. Dám tomu hodně slabé 4 hvězdy. Nadprůměr 65%. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Pro mě druhá nejlepší Burtnovina, hned po Karlíkovi a továrně na čokoládu. V té roztomilé vesničce se nám ale sešla spousta známých tváří! Včetně druhého největšího záporáka všech dob spojené federace sci-fi/fantasy Dart Sidiouse :-) Ale z toho námětu se dalo určitě vytěžit víc, o dost...čtyři hvězdy stačí drahoušku. ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Zaujať temnou hororovou atmosférou a vzápätí prekvapiť situačným humorom, to dokáže najlepšie Tim Burton, najmä vo svojich prvotinách. Vďaka Sleepy Hollow je pre mňa majstrom atmosféry. No a Johnny Depp je bez pochyby dokonalý. Herec tej istej, a predsa mnohých tvárí. Niet čo vytknúť! ()

FREEWHEELER 

všechny recenze uživatele

-„Watch your heads!“ Bezpodmienečne jeden z najohromnejších diamantov v Burtonovej tvorbe, hoci k dokonalosti chýba ešte štipka kúzla. Bravúrne spracovaný vizuál a in/exteriérová vyváženosť, farebnosť postáv a mystika príbehu. Ricci bola vtedy ešte veľmi krehká, Depp profík a elegán, Walken zahral jednu z najlepších svojích rolí. Rozhodne si bezhlavo vychutnajte túto temnotu v HD. ()

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Další strašidla od Burtona?

Další strašidla od Burtona?

03.06.2008

Popravdě řečeno, už to začíná být trochu únavné. Trochu dost. Burton, Depp, pocta starým hororům, áčkově promakaná béčková atmosféra... znáte to. Ale Tima to asi nikdy neomrzí, přestože téma i styl… (více)

Reklama

Reklama