Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 18. století mladý newyorský konstábl Ichabod Crane trvá na důkladném vyšetřování zločinů a sám vymýšlí nové postupy. To se příliš nelíbí jeho nadřízeným a soudcům, proto se ho rozhodnou elegantně zbavit. Je poslán do vesnice Ospalá díra, kde došlo k sérii vražd. Údajně zde řádí bezhlavý hesenský jezdec, který svým obětem stíná hlavy, které si pak bere s sebou. Byl zde před dvaceti lety zabit a teď se prý mstí, protože hledá svou hlavu. Crane je racionální mladý muž, který na takové pověry rozhodně nevěří. Nestačí se ani ubytovat, když dojde k další vraždě. Syn zavražděného muže mu nabídne své služby a přes počáteční odmítnutí Crane nakonec souhlasí. Konstáblovi se snaží pomoci také krásná dcera místního boháče Katrina Van Tasselová, do níž se Crane zamiloval. Pomalu, ale jistě si Crane začíná dávat dohromady skládačku událostí a zjišťuje, že všichni mrtví měli nějaké společné tajemství… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 251)

STAMFORD 

všechny recenze uživatele

Nikdo nedokáže filmu vdechnout takovou ponurou atmosféru jako Tim Burton. Záběr na nějaký dům, hřbitov, neuvěřitelně ponurou krajinu nebo na úžasný Strom mrtvých je pro mě srdcovou záležitosti. Toto je styl ktery mě plně uspokojuje. No a Johnny Depp je k takové atmosféře jak dělaný ( Z pekla, Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street). ()

lucka14lucky 

všechny recenze uživatele

Další skvělý film Tima Burtona jako všechny jeho další. Jeho filmy prostě zbožňuji. Nezbývá než doporučit. Nepopsatelná atmosféra, opět úžasný Johny Depp. Všem, co ještě neviděli, jen doporučuji. ()

suuperchlap 

všechny recenze uživatele

Dávam štyri hviezdy... Atmosféra a spracovanie je za päť.. ale zo zvláštneho dôvodu som už po 45 minútach strácal pozornosť.. to mi napovedá, že niekde to tú jednu hviezdu stratilo... Žeby scenár? Ide tam hlavne o tie medziľudské vzťahy, na základe ktorých Johnny vyšetroval.. a tých tam bolo pomerne dosť... 80% ()

beedol 

všechny recenze uživatele

Na co sáhne Tim Burton, to nepokazí. Taková hodně dobrá a odlišná pohádka pro dospělé. Nechybí useknuté hlavy, magie, krvácející strom, démonské postavy, atd., prostě přesně to, co Sleepy Hollow odlišuje od ostatních hororů. Burton se nezapře, ani kdyby chtěl. ()

monny9987 

všechny recenze uživatele

Tak, k tomuto filmu som sa nevedela dlho dostať. Nesmierna škoda !!! Toto je film, ktorý môžem nazvať skvelým. Herecké výkony sú nezabudnuteľné, chmúrne prostredie viac než vyhovujúce. Hoci je tu aj troška nechutných momentov, bez nich by bol film len nejakou bezduchou drámou. Odtínanie hláv sa po čase stane žiadúcim prvkom, bol však presne odhadnutý okamih, kedy v najlepšom treba prestať. Hoci divák cíti mágiu všade okolo, očakávanie kúziel je zbytočné. Danny Elfman nesklamal a vytvoril perfektnú atmosféru, ako to už pri Burtonovych filmoch dokonale dotvára. Klobúk dolu, toto dielo sa naozaj vydarilo. ()

JaninaM 

všechny recenze uživatele

Tim Burton + Johny Deep, co víc si přát! Nemám moc ráda horory,ale toto zapadá i do historie a pro mně opět prazvláštní a unikátní vyšetřovatel vražd.Nádherně tísnivá a děsivá atmosféra a hudba taky na jedničku . ()

RISOvonVODKA 

všechny recenze uživatele

Moja srdcovka z detstva :) Je to film, ktorý si každoročne pozriem, nech už sa deje čokoľvek a isto mu ostanem verný ešte po dlhočízne roky. Vďaka ti, Burton za tento masterpiece! Krvavý, úžasný a štýlový! ()

U_nique 

všechny recenze uživatele

Milujem filmové skvosty Tima Burtona. V legende Sleepy Hollow naozaj nič nechýbalo. Krása, štýl, rozprávkové prostredie a vynikajúce herecké obsadenie boli doslova pastvou pre oči, zároveň mysterióznosť, temná atmosféra, napätie, hororové prvky, čierny humor aj romantika. Všetkého tam bolo tak akurát. Je to film, ktorý si kľudne dokážem pozrieť aj viackrát a stále má svoje čaro. Jednoducho božské! ()

Hnedoocka1 

všechny recenze uživatele

Dvojice Tim Burton a Johnny Depp snad ani nemohla dopadnout jinak než 5*. Zajímavý námět, úžasné prostředí a zpracování efektů i hudby. Tim Burton dodal stylovost a Johnny Depp eleganci a vtip (třeba scéna s pitvou nemá chybu). Christina Ricci také hrála skvěle, ale také sebou přinesla možná až moc Burtonovské romantiky. Fajn bylo i odhalení největšího záporáka až ke konci filmu. ()

beerlover 

všechny recenze uživatele

Úžasné prostředí, chytrý příběh a neodolatelné charaktery. Jeden z filmů, na které koukám pravidelně v cyklech, protože mě pokaždé zabaví na nejvyšší míru. ()

Evziiik 

všechny recenze uživatele

Výborný výkon Johnnyho Deppa v kombinaci s křehkou Christinou a typickou fantazií Tima Burtona. Co jiného z toho může vzniknout, než všemi milovaný a poutavý film? Já jsem s ním rozhodně spokojená. ()

QuietRioT 

všechny recenze uživatele

Napínavé až do samého konca. Mysteriózny film, ktorý ani tak nie je horor ako svojské spracovanie legendy s potokmi krvi. Pár šokových terapií nájdeme, ale na plnohodnotnú nespavosť my tu niečo chýba, čo ale pre mňa nie je žiadne mínus. Burtonova tvorba je špecifická, čo sa prejavuje aj na tomto filme, ktorý by sa dal kľudne vybrať ako vzorkový pre jeho žáner. ()

Lucy.Anna.N 

všechny recenze uživatele

Filmy Tima Burtona jsou něčím výjimečné a odlišné. Tento film patří k mým oblíbeným a nejen kvůli Burtonovy ale i díky velmi dobrým hercům jako Johnny Depp, Christopher Walker, Christina Ricci, Michael Gombon a dalším hercům. Prostě skvělý filmy s troškou horroru. ()

hnusnynene 

všechny recenze uživatele

Po řadě filmů, kde se Depp jen pitvoří, natřásá a machruje, jak široký má repertoár, konečně jsem shlédl něco staršího, kde i hraje. A s Christinou Ricci jako by pro sebe byli stvořeni. Skvělá práce, lidi. ()

WestFlame 

všechny recenze uživatele

Historický horor. Toto označení mu přiřkli filmoví recenzenti, a já s nimi v podstatě souhlasím. Jen bych dodal že je to i detektivka, protože více než o prostý souboj dobra se zlem (tady bezhlavým jezdcem) jde o hledání vraha. A v tomto případě dost děsuplné hledání... Tim Burton opět natočil podívanou plnou překvapení a silných zážitků. Jít na jeho film je skoro jako sázka na jistotu. Pokud jste tak náhodou ještě o tento zážitek ochuzeni, určitě to, až budete mít náladu na skoro až pohádkově laděný horor, napravte. ()

sedmdevet 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně křehké a potemnělé, prostě sladěné,aby si člověk mohl říct " to je Burton". Tradiční,krásně tradiční, propracované, mistrovská práce Johna Deppa, už jen ty jeho mdloby. ()

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Další strašidla od Burtona?

Další strašidla od Burtona?

03.06.2008

Popravdě řečeno, už to začíná být trochu únavné. Trochu dost. Burton, Depp, pocta starým hororům, áčkově promakaná béčková atmosféra... znáte to. Ale Tima to asi nikdy neomrzí, přestože téma i styl… (více)

Burton a Carrey

Burton a Carrey

01.12.2005

Kreslíř Robert Ripley proslul ve 30. a 40. letech minulého století hlavně tím, že bral věci všedního lidského života a ve svých kreslených představách je převracel naruby. A právě tento výstřední… (více)

Reklama

Reklama