Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vo finále sa Llosovi podarilo diváka rozemočniť, napnúť a vyvolať v ňom katarziu pri likvidácii záporákov. V dobe uvedenia by som možno hodnotil o hviezdu lepšie. Dnes už ale Sniper pôsobi veľmi zošedivelo, chvíľami nudí a hlavne z neho viacej kričia béčkové slabiny, ktorým kraľuje príšerne umelá Changova hudba. Rambovky mali Sylvestra, spád a motívy Jerryho Goldsmitha. Toto je iba ich slabý odvar. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že Billy Zane je herecká nula, a že náplň filmu je poněkud o ho..dně málo věcech. Pro mě je Sniper o výborných scénách odstřelovačských akcí s víc než dobrou doprovodnou hudbu (Marc Mancina a Hans Zimmer). A řeči o pocitech muže rozesílajícího pozvánky na schůzku se zubatou podle hesla "přichází nepozván, odchází nepoznán" by mohl pronášet i podstatně horší herec než Tom Berenger, takže s klidem dám 70%. "Dalším dílům" se ale radím ne zdaleka, ale úplně vyhnout, protože to je čistá videoprodukce nedosahující ani béčkové kategorie. ()

movie 

všechny recenze uživatele

No tohle je celkem slušná akční zábavička, která navnadí už názvem - ovšem závěr se scénáristicky nijak zvlášť nevydařil! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ani na vteřinu jsem neuvěřil, že nesleduji dva průměrné herce, co se v kostýmech a pomalovaní khaki barvičkami producírují v lesíku někde za hotelem. Dělání drážek do kulky nožem či prasátka házející křížek na krku jednoho z elitních sniperů naznačily, čeho jsem svědkem a upřímně si nedovedu představit, kam to v dalších pokračováních mohlo ještě klesnout. Vlastně dovedu, ale nechci to vědět.. Z Llosova tvůrčího trápení zůstane v hlavě jen malůvka Ramba na panamském autobuse a rada, ať člověk nemočí ve stojaté vodě, ale jinak zažijete stejný pocit, jako když máte v zaměřovači na vzdálenost 350 metrů Chucka Norrise, vydechnete, stisknete spoušť a v okamžiku, kdy projektil opouští ústí hlavně, vám on klepe na rameno a ptá se, jestli tohle máte zapotřebí. Cítíte marnost.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Tomom Berengerom. Má výborný príbeh o špičkovom vojenskom odstreľovačovi, ktorý k sebe dostane ako pozorovateľa nováčika a spolu sú vyslaní na vojenskú akciu do Panamy, kde majú odstrániť narkobaróna a niekoľko vplyvných zločincov. Spracovanie nie je zlé, ale pôsobí až príliš priemerne. Je mi jasné, že film o sniperoch by nemal byť preakčnelý, ale zvýšiť dynamiku filmu by sa predsa len hodilo. Prvá tretina filmu prakticky len zoznámi s obomi hlavnými postavami v dvoch malých akciách a s cieľom misie, druhá je zase len o prechode pralesom bez väčších problémov a až v poslednej polhodine sa to už trochu rozbehne a je už presne taká, ako si aj od filmu s týmto názvom predstavujem. Na celý film sa celkom dobre pozerá a hlavne pre fanúšikov tejto tématiky, ale určite by sa to dalo aj výrazne vylepšiť. Akcie tu až moc nie je, ale aspoň tá je celkom slušná. Prestrelky samozrejme nevynikajú výrazným počtom zabitých, ale aspoň sú dobre natočené a na prácu odstreľovačov sa vždy dobre pozerá. Najviac sa mi páči akcia v poslednej tretine. Herecké obsadenie je na tom dobre, charizmatický Tom Berenger v hlavnej úlohe, nesklame ani Billy Zane a okrem nich tu už nemá prakticky nikto viac priestoru. Réžia a technická stránka si obyčajný štandard splnia, ale už nič viac, film miestami pôsobí takmer až televízne, chcelo by to výrazne vylepšiť. Škoda, Odstreľovač je akčný film s dobrým príbehom a natočený ešte v najlepšej ére akčných filmov, ale kvôli slabšej réžii a aj scenári nie je ani zďaleka tak dobrý, ako by mohol a dokonca neprekonáva ani svoje mladšie videopokračovania. Ale inak je to slušná akčná oddychovka, ktorá sa dá pozrieť aj viackrát. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 63%. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Thriller v exotických kulisách Panamské džungle s efektním obrazem střelby ratata tatata, v němž stateční a neprůstřelní procházejí peklem bojů. Pominu-li ještě pár hloupostí, tak už dál si netroufám to nějak kritizovat, vždyť nejde o příběh faktů. Zde pár pozitiv. Mechanismus vražedného sóla funguje a vystřelený náboj je vždy spolehlivě likvidační. Tom Berenger je něco jako Rambo a navíc svoji práci miluje. Střeleckou muziku slušně tvrdí i jeho parťák Richard Miller. Zbývá dodat dovětek k filmu. Bohužel, moje výtka směřuje spíše k závěru, kde mi chyběla nějaká překvapivá pointa. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jako netvrdím, že je to nějaká dobová bomba, ale z této nekonečné série asi jediný film co opravdu stojí za vidění. Ostřílenej mazák Berenger to nemá jednoduchý. Stabilního parťáka mu sejmuli a místo něj dostane k ruce mladý ucho, který má sice za sebou prestižní vojenskou školu a trénink, ale to je prd platný, když se bojí vystřelit. Naproti tomu, že tempo není nijak závratný, tak jsem se ani nijak zvlášť nenudil. Film má kompetentní zpracování a pěkný exteriéry. Nějakou tu akci bych přidal, ale jinak ok. Neurazilo to.60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je poctou devadesátým letům, kdy jsem film viděla a udělal na mě dojem, takže ty 4 pěticípé berte se značnou rezervou, jde o výsledek nostalgie a prostřílené paměti. V současné době nemám odvahu se na "Odstřelovače" podívat znova, aby mi neustřelil veškeré iluze o mém postpubertálním vkusu. Možná 70%... možná 40%... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když se ti dva plazí džunglí tváří k zemi, je všecko v pořádku. Jakmile se ale vztyčí na zadní, aby rozehráli nějakou složitější hru, jsou právem na odstřel. Jako večerníček mi to ovšem posloužilo náramně... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý, zvládnutý film, kdy je veškeré spracování a technická stránka filmu obyčejná, ale skvěle zvládnutá a podaná. Příběh jednoduchý, akce tu je, není ji extra narváno, ale je jí dostatek. Ve filmu se mi líbila reálnost, kdy žádná scéna není přehnaná, ale zase ne mistrovská. Hudba průměr. Herecké obsazení je na tom dobře. Stejně se ale z filmu mohlo vytěžit více a místy byla nuda, ale jen málo. Film vidím na takový nadprůměr té doby co byl natočen. Takže na 66% = *** ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Rychlost projektilu: 900 m/s. Rychlost zvuku: 300 m/s. Střely pozorující, a následně uskakující Tom Berenger: k nezaplacení. Na všechno ostatní je tady Billy Zane. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě docela slabota. Čekal jsem něco lepšího a ne nekonečnou cestu džunglí kde občas někdo zařve. A při tom Llosa jako režisér není špatný, tedy ono to není špatně zrežírované jen scénář je špatně hmatatelný. Hlavní věc co se musí pochválit je konec, žádnej hyperkonec kde hlavní hrdinové všechno zlikvidujou. Scény kde se odsřeluje jsou perfektní. A hudba též a herci výborní. Ale to je všechno co můžu pochválit, film prostě nemá v mém případě takové koule abych ho více vyzdvihl prostě průměrné béčko. Naneštěstí jsem pokračování neviděl. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný filmík, ktorému by sa šiklo lepšie prevedenie. Snajperské scény sú aj tak kvalitné a scenár zaujímavý. Billy Zane prekvapil a Berenger našiel svoju životnú úlohu.... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Není to žádná akční jízda, ale v rámci čistokrevných "sniperských" filmů se jedná o jeden z nejlepších kousků. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční kousek, který určitě neurazí, ale ani zrovna moc nenadchne. Některé pasáže byly super, ale našlo by se tu i dost těch zbytečně natahovaných (nudných). V dobách videopůjčoven patřil tenhle kousek k mým nejvyhledávanějším - Tom Berenger byl můj velký oblíbenec. Ani Zane si nevedl špatně, ale jeho postava mi prostě moc nesedla. Co se týká prostředí, tak to bylo pěkné, ale mohli tu džungli daleko více využít… ()

Reklama

Reklama