Reklama

Reklama

Modrá až na kost

(seriál)

VOD (1)

Epizody(8)

Zavraždili jí otce a ona se chce pomstít. Obrátí se proto na mocného bosse podsvětí a pod jeho vedením se dá k policii. (Netflix)

Recenze (73)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

91%. Možná proto, že se na gangsterské věci nedívám tak často. Možná proto, že mi to sedlo do nálady. A možná proto, protože je to i na jihokorejské poměry výborné. Syrové, lehce nepředvídatelné a ne s zcela dotaženým koncem. Pokud bych něco vytkl, tak rychlost hojení ran hlavních hrdinů a schopnost s nimi bojovat. Nerealistické, ale v rámci žánru přijímám. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CENA ZA POMSTU JE STÁT SE NETVOREM…“ ///    Je zajímavý, jakým směrem se příběh o dívce, která touží po pomstě, začne ubírat. Je z toho gangsterka a policejní drama se zvláštní „Volavkou“. Samozřejmostí je akce. Poctivá ruční práce + to, co mi padne do ruky – nejčastěji kudla. Nechyběj bitky plný komparzu a nejednou si člověk říká, to už kurva přeháníte, páč tak dlouho nikdo nežije. Ale takovej je dneska trend – žít dlouho. Když si myslím, že už mě ničím nepřekvapěj, ukážou, jak uměj bejt citově drsný. Prostě Korejci!   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu se pomstít. 2.) Vedle urny fotra, stojí urna moje. /// Thx za titule „Lenka Večerková“.     /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix opět s Jížní Koreou natočil adepta na seriál roku. Je to ukrutná Řežba! Kim- jin min naprosto neznámý režisér vzal méně známé herce a natočil seriál, který působí jako největší pecky z Jížní Koree za posledních 10 let narvaných do 7 hodinové Jízdy se všemi oblíbenými tématy a proprietami, které k tomu patří. Jediná známá hvězda je zde Park Hee- son, který si zahrál ukázkového gangstera ( s ním jsem viděl už asi 15 filmů, ale po téhle roli na něj už nikdy nezapomenu) a mladá a rozkošná Han So-hee, tak ta má talentu na rozdávání.My Name je tak trochu Man from Nowhere křížený s Villainess a New World, né nebudu zde zmiňovat jak ostatní tu nudnou konverzačku bez akce Volávku, tohle je o 5 levelů výše. Příběh se zaměřuje na dívku, které zavraždí otce a vezme si jí do spárů mocný Mob Boss, který ji vychová, vytrénuje a pomůže ji najít vraha, avšak zjistí, že je pravděpodobně policista, tak se dívka přidá k policii, aby vraha dopadla. Zní to jednoduše a přímočaře, ale je to opravdu inteligentně vystavěné, seriál dokáže několikrát v průběhu překvapit i šokovat a s postavama se to opravdu nesere, umřít může kdokoliv a kdykoliv. Vizuálně vysoký nadstandard, postavy jsou velmi charismatické a sympatické, hudba je nejlepší, co jsem kdy v JK tvorbě slyšel, ten soundtrack už mi hraje půl hodiny po skončení seriálu a kdykoliv zahrál, vhrnuly se do mě emoce ( Čtvrtku seriálu jsem regulérně prořval- emociální nálož jak prase), je to velmi napínavé, atmosférické, ústřední Zvrat je správně překvapivý no a to hlavní Akce a násilí, tak s tím se zde naštěstí nešetří. Líbí se mi, že Korejci narozdíl od Američanů nepoužívají moc zbraně, ale všechno řeší nožema, takže se to tu imrvére řeže a seká 7 hodin intenzivně, že krev tekla pomalu i ze mě. Nádherná kamera, špičková choreografie, Finále je vystřižené jak z Raidu, no já nemám slov, užil jsem si tady každý jeden prvek. Komplexně vyzrálá filmařina a pořádná chlapská jízda. Těžký Full Package, který si nějakou Půlnoční Mši dává k snídani a všechny ty intelektuály z kroužku Dramatiků střílí instantně do hlavy. Příběh 5/5, Akce 5/5, Humor 1/5, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 10/10. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Překlad do češtiny jsem nepochopil ani po shlédnutí, patrně to má implikovat spoiler, což je fakt facepalm. Každopádně My name má propracovaný několikanásobný twistplot, což se cení a funguje tu trochu zápletka ze Skryté identity v jedné protagonistce. Je zajímavé, jak drogový baron není podáván jako kruté zlo, ale jako hlavu organizace/rodiny chcete-li, takže není možné si vybrat antagonistu vyloženě nijak jinak, než-li skrz perspektivou hlavní hrdinky. Vynikající. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jihokorejský odvar Volavky a jí podobných filmů. Na oko pěkné herecky padnoucí ale na poli 8 hodin se toho děje dost málo na to, abych se celou dobu bavil a na akci se zde hraje méně, než by se mohlo na první pohled zdát. Na každou epizodu tak spadá cca 5 minut akčních scén a většina děje nebyla úplně poutavá vata. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostý emocionální a akční nářez. Výtečný příběh, promyšlený scénář, neskutečně brutální akce a úžasná hlavní představitelka. Strašně mě sralo, jak ta holka musí trpět. Oceňuju úžasný soundtrack a dech beroucí stylizaci. Kdyby mi někdo řekl, že dva nejlepší seriály za posledních 10 let vzniknou v Jižní Koreji, vytlemil bych se mu do xichtu. Já tu holku miluju. 100%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší majstrovský kúsok zo spolupráce Netflixu a Kórejských diablov? Podľa toho, čo čakáte. Tentokrát sa nejedná o nič na zamyslenie ako Squid Game a dokonca aj tá Volavka, ktorej námet o mafiánskom krtkovi v radách polície, tento seriál trochu pripomína, je o niekoľko levelov dejovo komplexnejšia. Toto je jednoduchý priamočiary výplach na pobavenie typu Kobra 11. Len namiesto pravidelnej dávky karambolov sa tu v každom diely dočkáme aspoň jednej špičkovo natočenej bitky. Choreografia, kamera, brutalita je na filmovej úrovni. Postavy sú našťastie tiaž zaujímavé natoľko, aby som nemal chuť dialógovú omáčku pretáčať. Len je to celý čas strašne predvídateľné. Šokujúce odhalenie vraha snáď každému bystrejšiemu divákovi jasné od prvého dielu. Snáď len jeho motivácia ma trochu prekvapila. Nečakal som, že to bude doslovne vykrádačka Volavky. Najväčším sklamaním pre mňa bolo finále. Keď už to vyzeralo, že by mohli ísť tvorcovia proti prúdu a hlavná antihrdinka by sa mohla netradične poučiť a vyhnúť sa pomste, tak bum, tvorcovia sa vytiahli s ďalším dôvodom prečo ju poslať do finálnej megabitky, aby sa naplnili kvóty seriálu na akciu. V očiach niekoho to môže vyznieť ako odvážne riešenie, ale mne to pripadalo zbabelé. Ale celkovo to je na Kórejské  pomery nadpriemerný seriál bez hluchých miest, zaujímavými postavami a s bezchybnou technickou stránkou. Proste výplach na jedno pozretie typu City of Violence. 6,5/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

EDIT po 2. zhlédnutí: Tak musím uznat, že při druhé projekci musím jít s hodnocením výše. Tohle musíte zažít. Jeden z nejlepších možných kinematografických počinů NF tvorby. Možná absolutně ten nejlepší. Od herců, naprosto dokonalé a do posledního detailu promyšlené zápletky, nadpozemské hudby až po perfektně nasnímanou akci...Tohle vás vyždíme. Jakože absolutně. Korejci se překonali. Za mě 9,5/10......PŮVODNÍ RECENZE: Tak Korejci v roce 2021 fakticky porazili na plné čáře veškerou seriálovou konkurenci, co se týče streamovací platformy Netflix (uvidíme, jak to změní Zaklínač s Narcos). Už ze Squid Game se stal mezinárodní hit (a to bezpochyby právem!). No a projekt My Name se též v mých očích povedl na jedničku. Náměty o pomstě mi v posledních letech přicházejí čím dál tím více ohranější, ale My Name se v tomto ohledu snažilo překvapovat. Určitě souhlasím s těmi pár komentáři, kteří celou tuto kinematografickou událost přirovnávají k tomu nejlepšímu z filmů Volavka/Skrytá Identita. Ta samotná zápletka vám může na první pohled připadat strašně jednoduchá, ale ve svém jádře se jedná o podívanou promyšlenou do posledního detailu. Postavy vám přirostou k srdci, soundtrack se vám vryje do mozku tak hluboko, že vám bude v hlavě rezonovat ještě dlouhé hodiny po zhlédnutí. A k akčním sekvencím, zejména bitkám, po stránce choreografie ani nemám co vytknout (plusové body tomu přidává ta korejská brutalita :D). Mít to ještě lepší rozjezd, tak bych šel na plný počet, neboť ta finální katarze je bezchybná. Velice silné čtyři hvězdičky. 8,5/10 ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tak za mě jasno, tohle je pro mě seriál roku 2021. Srovnání s Volavkou nebo The Departed je samozřejmě nabíledni, ale imho se jedná o naprosto odlišný počin, kterej si zaslouží s Volavkou nebejt spojovanej. V principu se totiž My Name od Volavky liší dost výrazně a kdyby neměl námět v tom, že se jedna postava infiltrovala někam, vlastně by to nemělo ani nic moc společnýho. Co dělá My Name pro mě nejlepší počin, co jsem z roku 2021 na malý obrazovce viděl (pozor! Zatím nezhlédnuto Cobra Kai!) je ten korejskej přístup, kterej v jednadvacátým století západní společnosti tak strašně chybí. Rozšířím tenhle žblecht později. ______ So-hee má světovej potenciál, třeba jí Netflix otevře dveře dál. ________ Perfektní soundtrack! ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Téma je jednoduše vystřižené z podobných snímků, kterých je stovky. Akce je málo, ale když přijde stojí za to (hlavně choreograficky). Je veliká škoda, že příběh je částmi nepřehledný a proto se nám snaží házet Flashbacky na události, co už jsme viděli. Tvůrci určitě věděli, že zapomeneme všechny důležité pasáže, které byly občas nudné a lidi radši zašli na cigaretu a nechali to běžet. Přesto si ode mě čtyři hvězdy zaslouží kvůli hereckému obsazení méně známých, leč výborných herců. Sang-jun Hwang udělal dokonalý atmosférický soundtrack, který se jen tak nedá vypustit z hlavy a doteď si ho přehrávám. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další výborná jihokorejská záležitost,která se sice neuchytí ve světlech reflektorů mainstreamu jako třeba Squid Game,na kvalitě jí to ovšem neubírá.Místy lehce laciný vizuál totiž bohatě vynahrazuje jinde.Obsazení je sympatické a i když většina postav působí ploše,ty hlavní jsou dobře napsané.Akce je poměrně hodně a je správně kontaktní.Střílí se minimálně a většina se ubojuje rukama nebo na nože.Hlavní hrdinka je sice trochu robocop a to co zvládne ustát by normální člověk nedal,ale sem to tak nějak zapadá.Samotný příběh pak v jádru není nijak originální,ale daří se mu slušně pracovat s emocemi a připraví si i pár dobře fungujících zvratů.Klidně ať Netflix tahá a tvoří víc podobných...80% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál z policajného prostredia. Ak si od neho veľa nebudete sľubovať, dokáže vás zamestnať na pár dlhých večerov. Príbeh je jednoduchý a dosť okukaný. Zo začiatku celkom svižne tempo, ku koncu sa to vsak už začínalo zamotávať čo spomaľovalo plynulosť deja. Posledná časť obzvlášť bola až moc prekombinovaná. Herci mohli trochu viac času venovať nácviku bojových scén a choreografii, ktoré pôsobili príliš lacno a kazili celkový dojem. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to přehnané, hrdinka je asi Wolverine, protože všechny rány se jí hojí zázračnou rychlostí, přitom skoro v každém díle dostane nakládačku že by to položilo i Chucka Norrise a jako Chuck většinou i obstojí proti násobné přesile, nicméně vzhledem k žánru zcela odpustitelné a hlavně zábavné. A jakkoliv se může na první pohled zdát, že půjde jen o prostý revenge krimi příběh z gangstersko-policejního prostředí, tak nemůžu říct, že bych něco předvídal, neboť tvůrci mě nechali po celou dobu v napětí. Nicméně to vůbec nejlepší je kamera spolu s bojovými scénami, které jsou perfektně nasnímané bez zbytečných střihů, s notnou dávkou brutality a uvěřitelnými hereckými výkony v čele s očividně řádně připravenou So-hee Han na akční roli. Skvělá záležitost, která za mě předčí i letošní megahit Squid Game, i když v posledním díle jí trochu dochází dech. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Konečně zase korejské akční drama, které mělo jak silný příběh, tak emoce. Souhlasím s korbitchem22, byl to vážně naprostý emocionální a akční nářez od začátku až do konce. Všichni hráli bravurně, ale ta, co pila nejraději heřmánkový čaj, tak ta byla ze všech nejlepší! 👍👏  ()

Wade 

všechny recenze uživatele

První co musím napsat je to, že písnička My Name (Feat. Swervy, Jeminn) je něco úžasného a já si užíval extra každou scénu kde hrála. Musím také zmínit, že v celém seriálu nebyla postava co by mi vadila. Hlavní hrdinka v podání Han So-hee byla super a přál jsem jí její pomstu. Pozadu nezůstal ani Hee-soon Park jeho postava je pro mě nejlepší v seriálu opravdu skvěle zahráno. Tohle je prostě další skvělá asie s příběhem o pomstě, podařeným a překvapivým zvratem a super akcí kde se nešetří na krvi a to mě prostě baví.  83% --- 8/10 IMDb ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba a kamera ale už to nebola taká pecka ako hra na oliheň. V podstate len priemer kde sa striedali aj horšie epizódy ale záverečné dopadli celkom fajn. Netflix si uplatnuje tieto korejské novinky. 3* ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ tvorby mám fakt ráda. Skvěle zahrané, parádní atmosféra, tak akorát dílů. Jen to trochu kazí to, že to tak nějak všechno čekáte. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

Jediný, kto prežije viac ako Han So-hee je snáď len Bruce Willis, ale aj tak som to celé zožral rýchlo ako už dlho nič. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Evidentně Korea dokáže vyplodil i něco jiného než Olihně a rakety žádného doletu. Ztracený kousek, kteří si stejně někdo našel a objevil docela dobrý kus. Jasně, to, kde je seriál silný jako v zajímavém doprovodu hudby nebo i tajemného příběhu se brzy ukáže být ne tak originální a repetitivní. Na konci se dočkáme i takových telenovela výsledků, i přesto však Korea se posouvá do celého světa, ale stále asi nabízí lepší materiál. I tak je to lepší střípek letošního roku. ()

Reklama

Reklama