Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Recenze (592)

Hopper 

všechny recenze uživatele

Priemerný thriller s trochu nadpriemernejším Washingtonom, kde som občas trochu strácal niť, vycucaný záver - úprimne povedané Oscar skôr za niečo iné ako za herecký výkon... ()

Revolver 

všechny recenze uživatele

Skvělé krimi z prostředí prohnilých končin ameriky . Hned od začátku slušné tempo , nebýt trapného , tipicky amerického konce (zloduch dostane co mu patří) mohlo být hodnocení vyšší . Ovšem film stojí za pozornost hlavně kvůli famóznímu výkonu Denzela Washingtona . Oscar se tentokrát dostal do správných rukou. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Vynikající krimi. Skvělý a navíc vtipný Denzel Washington, správně správný Ethan Hawke a spousta černochů včetně 2 celebrit nejzářivějšího kalibru: Dr.Dre a Snoop Dogga (zajímalo by mě, jak ho poskládali na vozíček). Těžko snímku něco vytknout, Fuqua nepřináší nic nového ale nabízí poctivou ghetto story. Což já rád. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington je policajt drsňák, který si s předpisy neláme hlavu. K sobě ale dostane naprostého slušňáka Wthana Hawka. Výsledkem je, že si policajti jdou po krku více, než se zločinci. V čem je ale ta (alespoň skrytá) kvalita, na to se mi nepodařilo přijít. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"Nic není zadarmo. Ani zatykač." Původně jsem snímku udělil čtyři hvězdy. A to za to, že jsem se v posledních patnácti minutách dočkal něčeho lepšího než žalostné průměrnosti většiny stopáže. Tedy možná ne úplně lepšího, ale alespoň jsem byl částečně uspokojen. Ovšem ve výsledku toto uspokojení nemůže přebít můj celkový dojem, který fakt není valný. Washington i Hawke hrají dost dobře, ale podle mého ani jeden z nich nepodal přímo oscarový výkon. Příběh mne nijak zvlášť nestrhl, klišé mne častokrát přímo bila do očí, stejně tak různé další chyby, "čtrnáctileté školačky", mizící poškození... u jiného snímku bych tomu možná ani nevěnoval pozornost, kdyby mne děj opravdu zaujal, což se zde ale bohužel nestalo. Kamera byla také nezajímavá (i když pár slušných záběrů L.A. se tu našlo) a hlavně to na mne jako celek nepůsobilo moc realisticky (ačkoliv téma bych za realistické označil, ale ve filmu to tak prostě nevyznělo). Zkrátka je to slabší, občas i trochu zábavný snímek s dobrými hlavními herci a nic moc víc – takže musím dát 3*. O policii města Los Angeles se určitě najdou lepší filmy. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nadprumerny snimek. Vyborne a svym zpusobem zabavne pasaze "zaucovani" pak vystrida temna a ponura atmosfera, kdy uz nikdo neveri nikomu. E.Hawk zahral skvele "oblicejove sceny" (jeho nejistota, sebezapreni...). D.Washington me zas dokazal vic nez hodinu krmit tim, ze "on je ten hodny". Bohuzel ma tento film dost predvidatelny konec. Takze za to, ze jsem 20 minut uz jen cekal "na smrt", jednu hvezdu dolu. Rozhodne stoji za to videt vickrat. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Celá léta hraje policajty a dobráky obecně, pak si jednou zahraje záporáka a vynese mu to Oscara. Ale tady si to D. Washington opravdu zasloužil, zahrál svoji roli vskutku brilantně. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

I s Fuquou za kormidlem výborný, výborný film. Režírovat to přímo Ayer, mohl ze svého scénáře vymačkat sice ještě víc, ale to už jsou zase kdyby. Washington i Hawke samozřejmě na jedničku. ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se jednoho ukecaného Američana ptal, jestli mi může doporučit nějaký film, který je podle něj podobný či odpovídá současné americké realitě. Doporučil mi film Training Day s tím, že se velmi blíží skutečnosti. Bez ohledu na to, zda věřím či nevěřím Američanovu tvrzení, zkusím film zhodnotit opačným pohledem. I kdyby měl scénarista alespoň z desetiny nějakou inspiraci ve skutečné práci americké policie, nechtěl bych v USA dělat policajta ani omylem. Působivý snímek o zkorumpované protidrogové policii, který stojí za shlédnutí i jako čistá fikce. Denzel Washington pro změnu v jedné ze záporných rolí, ve které hraje natolik přesvědčivě, že už mu ty slušňáky v dalších filmech nevěřím. A k němu do protikladu jako parťák "naivní" Ethan Hawke, který si zachoval ještě zbytky slušnosti a morálky, a odmítá přijmout drsnou realitu světa úplatné policie, které navíc projde téměř vše... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke a jeho první den v práci s parťákem, kterého je rozhodně lepší mít na své straně. Fuquův opus magnum, zčásti taky proto, že už nikdy nedostal tak výborný scénář. Takže díky za Ayera, protože když vznikne výborný policejní film, většinou v něm má prsty právě tenhle chlap. 9/10 ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Paráda. Film má spád, zaujímavý pohľad na morálku a výborné postavy. Pre pokoj duše si však budem predstavovať, že skutoční policajti až takí hrozní nie sú :-) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Čo predstavoval pre 70te roky Serpico je pre nové milénium Training Day. Špinavá a najmä drsná záležitosť z policajného prostredia, kde na pohovore nováčika čaká miesto minerálky fajka s crackom a miesto psychotestov drogový záťah do samotného brloha. Všetko vyznieva nepríjemne realisticky, na chodníku sa hrajú deti, naproti znásilňujú ženu a cez ulicu si to rozdáva miestny gang s policajtami čo prchajú s vrecom ukradnutých bankoviek. Film si neberie servítky a ctí zákon tak ako ho káže príroda. Úplne devastuje rovnosť boja dobra so zlom a zobrazuje ho len ako vyššie zlo. Dopad na diváka ? Buď vás realita znechutí, fascinuje, alebo rovno donúti si podať prihlášku do policajného zboru. Isté riffy využil Villeneuve v novšom Sicariovi, ale na rozdiel od neho má Training Day skutočný príbeh s niekoľkými nečakanými zvratmi. Hviezdou je samozrejme Denzel čo sa vžil s tamtým prostredím do takej miery až diváka klame pohľadom, že ho vypľula samotná ulica. Jediná námietka patrí málo pravdepodobnému vyvrcholeniu čo malo priniesť ubitému divákovi dúhové zadosťučinenie, aké ale neladí s predošlým dianím a kradne filmu nárok na plné hodnotenie. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

A na začátku to měl být jen obyčejný první den v terénu, viď Ethane?...Pokud nějaký film zabírá období 24 hodin, většinou se jedná o nějaký akčňák. Training Day je ale rozvážným krimi dramatem, který sleduje společný den dvou detektivů jako opačných protipólů balancujících na hraně zákona. I přesto, že se do toho Denzel (po právu oceněn Oscarem) opírá hned od začátku zhurta, snímek postupně graduje a vytváří hustou atmosféru, která je u kvalitních krimi filmů základem. Training Day má však oproti většině navrch svou hereckou ústřední dvojicí, která filmu jasně dominuje a dopomáhá k vytvoření autentické atmosféry. Nejslabším článkem je však scénář, který je dle mého nejenže značně nereálný, ale také divákovi nedává moc prostoru odhalit, co je postava Alonza vlastně zač. Výsledkem je tedy skvěle zahraný film s výbornou atmosférou, ve kterém ale vlastně moc nevíme, co je jeho hlavním cílem. Každopádně kouká se na to fakt dobře. P.S. Nalákalo mě Still D.R.E. v úvodu filmu. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Tohle je v pořadí druhý film,který jsem měl možnost zhlédnout pod taktovkou A.Fuqui..První byl Král Artuš..Ten ale naprosto nezaujal ba naopak spíš mě zklamal a ani jsem se na něj nedokoukal..A proto jsem k Training day,ačkoliv jsem věděl že Denzel dostal oscara,přistoupal obeztřetněji..Film jako takový není špatný..Ale pořád mě přijde,že je rytmicky nevyvážený..Zezačátku se to slibně rozjíždí..Nenudíte se..Ale ke konci to nabere nekřesťanský obrátky až mám dokonce pocit jako by jim došly prachy a museli to rychle ukončit..Alonso (denzel) si podle mě zasloužil lepší smrt než ho rostřílet někde na semaforech..Dal bych spíš přednost tomu,kdyby ho zabili ti černoši tenkrát u toho auta v tý jeho čtvrti..To si myslím by byl krásně spravedlivej konec takový padoucha..;-) Nicméně se jedná o opravdu zajímavý snímek se spoustou známých tváří..Škoda jen,že po tomhle natočil Fuqua takovej nesmyslnej shit jakým je bezesporu Král Artuš.. ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej film-jenom mě trochu vadil ten závěr, protože jsem fandil Denzelovi-Ethan Hawke mě s tou svojí zásadovostí pěkně štval!:) ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama