Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Recenze (593)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Drsné kriminálky mám od srdce rád a na první pohled není Ayerovu korupcí prosáklému scénáři a Fuquově na bad ass charisma spoléhající režii co vytknout. Hnípavější pohled už přecijen odhalí několik zbytečně účelových a do očí bíjících nonsensů (nesmyslná přestřelka po z prstu vycucané domovní prohlídce). Už samotné zapojení nováčka ihned do celého Alonzova bordelu se tříští o zdravou logiku, ale přivírám obě oči a užívám si drsného Denzela (je výborný, ale jeho výkon je obecně přeceněný) a tvrdohlavě správňáckého Ethana. Nejlepší pro mě přesto zůstává scéna, která je Denzelless, a to u Mexikánců, kde při pohledu Cliffa Curtise tuhne krev v žilách. David Ayer šel od Training Day kvalitativně směrem vzhůru, kdežto Fuqua drhne upocené dno průměru. 70% ()

Lyžař odpad!

všechny recenze uživatele

To jako fakt? Buď jsem viděl jinej film, nebo je českej dabing fakt hroznej, nebo já nevím. Viděl jsem 20 minut a musel jsem tu blbost vypnout. Výkony herců jsou hrozný, hudba žádná, scénář nechápu (takhle to prostě nechodí!!), režie průměrná. No to mě podrž. A většina mých blízkých má hodnocení ****. Bohužel, pro mě odpad! ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Hrozne precenovanej film. Zkorumpovana policie. Uplatky, vrazdy, machinace a do toho jeden ortodoxni kladas. Prumernej film ktery akademie bezduvodne vyzdvihla do nebes. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Drsny a realny thriller s vybornym hereckym obsadenim,ktory vam ukaze obe strany zivota,tu dobru,ale bohuzial aj tu zlu...:-) ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

To byly ty časy, kdy se do filmu narvala sprostá mluva, všichni byli úplně nejdrsnější, bóchačkama se mávalo před xichtem už jen z plezíru a pak se do toho snažilo veplíst jakýsi příběh. Alonzo to týden plánoval, ale co vlastně naplánoval? Donutil zelenáče vypít pár piv a vykouřit crack, no ty vole!! Pak se svým týmem zkorumpovaných sviňských fízlů zastřelil svýho ne-kámoše, aby mohl splatit prachy rusům. Zelenáče, i přes veškerý výhružky, nechá napospas gangsta ne-kámošům, ale díky tomu, že zachránil šukézní "prej čtrnáctku" si vyslouží milost a jde se mstít. Za záda se mu postaví celej gangsta svět, přestože Alonzo je má pod palcem, ale stačí jeden zelenáč, aby se probrali a byli ještě víc gangsta, jou, čekeda... Hele, vrtá mě to hlavou, ale kdyby si to Alonzo odbyl jen se svým týmem zkorumpovanejch sviňskejch fízlů, vlastně by neskončil v těch sračkách, ve kterých na konec skončil. Takže to byla tááákováhle píííčovina, co se fakt týden plánovala! JAHA,JACHACHA,JACHACHÁÁÁÁ!!!! Jedna hvězda za to, že v pozadí v jednom okamžiku ukázala Eva Mendes rozmazanýho bobra a budu doufat, že si to za ni neodbyla nějaká kaskadérka! ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Dnešní svět je plný blbostí. Kdo si proti nim nevybuduje imunitu, ten se se zlou potáže. Konkrétně tahle blbost je asi natočená pro všechny frustrovaný nedospělý kluky, co by taky rádi v práci kouřili PCP, mířili na všechny bouchačkou nebo nožem a přišli si na pěkný lehký prachy. Během prvních 10 minut s Denzelem Washingtonem je jasný, že takhle vypadá psychické zneužívání. A Ethan Hawke ho enabluje a enabluje, až musí nakonec umírat lidi. Blbost - pěkně natočená, ale blbost. ()

Tegreh 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být lepší. Připadá že se to A.Fuquovi nějak vymklo z rukou a proto je děj dosti nevyrovnaný ale herecké výkony obou hercu jsou skvělé. Oscar i nominace jsou zasloužené. ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrný námět a vlastně i zcela průměrný film ,který drží nad vodou perfektní Denzel Washington. ()

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Training day by se stal asi rychle zapomenutym, kdyby v nem ovsem nehral Denzel Washington. Ten svou postavu ztvarnil vskutku mistrovsky, jeho zkorumpovany polda je opravdu prvotridni hajzl! Ethan Hawke me take mile prekvapil a rovnez jeho vykon je spickovy! Pribeh jako takovy nic noveho neprinasi a tak davam "jen" za 4*! ()

Nšoči 

všechny recenze uživatele

Že si Denzel nezasloužl oskara? Tak to si opravdu nemyslím, protože jeho výkon je prostě fantastický a Ethan mu zdatně sekunduje. Celý film je krásně temný a policajtské praktiky vám přijdou hodně skutečné. Postavy jsou dobře vykreslené a konečný boj mezi hlavními hrdiny a Denzlův pád je strhující. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Nováčka Ethana Hawka (Jake) čeká těžký den - nastupuje do "nové" (akorát byl přesunut jinam, z jedné policejní kaše do druhé) práce plný očekávaní, jak to bude krásné, když bude zatýkat ty bastardy, kteří prodávají drogy a bude tak očišťovat ulice od zločinu. Ale nepočítal s tím, že tu bude drsňák Denzel Washington (Alonzo), který má zákony ulice v malíčku. Na úvod hnedka vyzdvihnu herecký souboj dvou hlavních protagonistů. Denzel Washington za svůj výkon dostal Oscara (netroufám si říct, jestli byl zasloužený), ale Ethan Hawke taky nebyl vůbec špatný a šlapal svému parťákovi na paty. Z toho už jste si asi domysleli, že nás čeká opravdový herecký koncert - první plus je na světě. Jak už název naznačuje, všechno se udá během jediného dne, během jediného dne musí Jake dokázat, že na to má. Alonzo už se v branži pohybuje hezkou řádku let, takže se poměrně hodně změnil - zná ulici jako svoje boty, kamarádi s grázlama a využívá svůj policejní odznak způsobem "jsme policajti, my můžem všechno". Do půlnoci musí sehnat milion dolarů, jinak ho Rusáci odprásknou (zbil někoho z jejich řad a on zemřel, takže požadují "náhradu"). Takže co nás čeká? Navštívíme pár známých, několik drogových dealerů, něco ukradneme, někoho přepadnem, někoho zabijeme a trochu se i zkouříme.. opravdu spousta věcí se dá toho jednoho dne nacpat. Nejdříve je Jake ochoten udělat cokoliv, co mu Alonzo řekne, a to jen proto, aby nemusel zpátky k dopravákům dávat lidem pokuty. Postupem času ho však začíná čím dál více nenávidět a celá ta jeho idealistická představa o této práci se mu začíná rozpadat - nic není takové, jak si představoval. Náhlednutí do tvrdého světa plného tvrdých chlapů a tvrdých drog, film který nepostrádá atmosféru, akci, charismatické hlavní představitele, napětí, no prostě perfektní záležitost, kterou jsem si náležitě vychutnal.... ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

ako ja vam neviem ludia. Tento film je tak geniálne povedal by som naplánovaný, a potom príde jeho pozretie, kedy si poviete: možno to malo zostať iba pri plánoch. Ako scenár je dobrý to beriem. Aj prostredie a celkový obraz polície, ale ja vám neviem. Niekedy totiž doľahla na mna normálne nuda! A to je veliký problém. Ako podla mna jednoznačne stačí povedať, že tento film si oskara nezaslúžil. Teda danzel . A predvídateľný koniec tomu tiež moc nepomohol. Jediná svetla stránka je fakt Eathan a niektoré pasáže s negrami:) chabých 60% ()

bif 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších krimi co znám, Hawke i Washington válejí neskutečným způsobem a atmosféra ulice je návyková. Tenhle film Vás chytí a nepustí až do konce. ()

Batobus 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi vcelku dlouho nějak záhadně unikal. Dostal se ke mně až nyní, 9 let od vzniku a velmi mě potěšil. Trochu předvídatelná,ale stále kvalitní kriminálka. Fuqua snímek natočil s přehledem a Washington ani Hawke nezklamali. ()

Yomega 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný thriller, který na klasiky žánru jako je L. A. - Přísně tajné notně ztrácí. Nicméně za zhlédnutí určitě stojí. Denzel Washington je skvělý, ale na Russella Crowa nemá a chvílemi ho zastiňuje i neméně výborný Ethan Hawke. Prostě dle mého názoru je Oscar opět ve špatných rukou (vzhledem ke konkurenci toho roku). Jednou se podívat a za měsíc už člověk neví o čem to bylo. Antoine Fuqua asi předvedl maximum, čeho je schopný. ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama