Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Recenze (593)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No asi po pul hodine sem myslel, ze tomu dam 4*, protoze to buzerovani je opravdu paradni, ale kdyz to tak trvalo az dokonce filmu, tak me to zaclo nudit. Hawk i Washington jsou skvely, ale krome nich na tomhle filmu neni nic zajimavyho. Hodnej a zlej polda, zlej zaucuje hodnyho a do toho gangy a prachy. To uz tady bylo hodnekrat a rek bych, ze Fuqua to moc nezvlad. Kamera prumer, hudba spis podprumer, akce skoro zadna, konec debilni a herci vyborni. Nebejt ustredni dvojice, slo by hodnoceni jeste o dost dolu, ale takle si ty 3* zaslouzi, protoze Washington fakt nema chybu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Znáte to, blíží se první den ve vaší vysněné práci, jste celí natěšení, ale zároveň nervózní. Je potřeba se zalíbit novému šéfovi, tak začnete třeba tím, že vyhulíte trochu cracku. Pak zajdete k dealerovi na panáka a zjistíte, že život je smích, nebo pláč. Jedete dál. Venku zmerčíte nějaký bezďáky, jak se ho tam snaží šoupnout čtrnáctileté školačce - zmlátíte je - to je koneckonců to správné jednání. Nebo si to alespoň nalháváte. Váš boss na to ale sere, jen vás sleduje a směje se, jak naivně se snažíte konat dobro, protože dobře ví, že večer už budete buď mrtví, nebo na opačné straně. Máte s tím problém? Smůla. Cesta zpátky neexistuje. A váš první den teprve začíná... 9/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pěkný film na téma morální integrita / zapomeň ty píčoviny, co tě učí v policejní akademii... A nevím jak moc je tohle fakt praxe z práce protidrogový v L.A., jak moc jen divoká fantazie Davida Ayera, ale krimi je to solidní a nabitá (byť v závěru nepřesvědčivá). Pouliční charaktery, 90’s old school hip hop nálada, nejvíc ale táhne Washington a jeho pikantní postava. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený snímek s netuctovým scénářem a skvělými hereckými výkony - osobně mě vzal spíše Ethan Hawk, ale Denzel Washington taky není špatný, i když si nemyslím, že by si toho Oscara zasloužil - zahrál už lépe! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s průměrnými herci a absolutně nezajímavým příběhem snažící se hrát si na něco víc. Jenže to je jen obyčejná kriminálka ne nepodobná Vnitřním záležitostem s Gerem. Vlastně mi to přišlo spíš jen jako že si Akademie řekla, kdo toho Oskara za hlavní roli ještě nemá? Aha Denzel! Tak už ho má. Prvních padesát minut jsem se přímo nudil a přemýšlel, kde se něco hlubšího dostane na scénu. Otrlý polda zaučuje naivního nováčka, kolikrát že to tady už bylo? Prohnilí tvůrcům nebo Akademii asi neříkají nic, ale pravda, to je Francie. Tam to neznali.. Až později se film trochu zrychlil a místo planýho kecání se něco konečně dělo. O zkorumpovaných policajtech už natočili mnoho i lepších filmů, a tenhle se klasickýmu konečnýmu klišé nevyhnul. Nováček se nepřidá a ještě plány překazí. Jak obvyklé, jak ubohé, jak pitomé. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Když se Jake Hoyt loučí ráno s manželkou, ani náhodou netuší, že o pár hodin později bude sjetej jako motyka kvalitním crackem, napěchovanej promilema alkoholu a zpráskanej jako neposlušnej hafan. A že možná ztratí iluze, které postupně budoval během pěti let poctivé práce. Že možná přehodnotí životní hodnoty. Training Day je o válce dvou světů. A zbraněmi jsou zde zkušenosti. Jednoznačně nejsilnější zbraní filmu jsou herecké výkony (Hawke, Washington), těsně následované scénářem, který příběh pozvolna vytahuje z mlžného oparu. Snímek trochu přibrzďuje několik nudnějších momentů v první půli a pak ho docela brutálně zfauluje samotný závěr. Až na tyto okamžiky velice svižný den dvou zcela odlišných policistů. Ale kdo komu nakonec udělil lekci?? Doporučuju! 105 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington zahrál policistu, pro kterého neexistují zákony více než přesvědčivě, ale oscarový výkon podle mě podal Crowe v Čisté duši. Co mě ale vadí více, že Oscara nedostal Ethan Hawke, který se mi líbil více než Washington. Film celkově nebyl špatný, obvzláště prostředí pasáž byla vynikající. Rozhodoval jsem se mezi tři a čtyřmi hvězdičkami, ale za Ethana Hawka dám čtyři. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Abys chránil ovce, musíš bejt vlk." Život mě naučil, že na protidrogovým může makat jen ta ztracená existence, která miluje drogy a ráda se kámoší s dealery. Takovej Jake rozhodně není. U policie je novej, rád by spasil svět, ale s mazákem Alonzem to nepůjde. Ten je prostě jak živej. Manipulativní zmetek a podrazák, kterej konečně našel ambiciózního debila, kterýho dokáže ve službě sjet crackem. Já jsem se u toho bavil určitě víc než Jake a dost mě to nutilo přemejšlet. Je pro můj klidnej život lepší čestnej polda, kterej zatýká šmejdy nebo křivej polda, kterej zmetky střílí a okrádá? Nejsem si jistej a to mě trošku děsí. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jó, to byly časy, kdy Fuqua dokázal natočit brilantní film. Dnes už je to bída, ale naštěstí, že tu jeho hvězdnou chvilku odskákal právě Training day. Příběh o zkurumpovaným poldovi, který musí zaučit nováčka, navozuje pocit stokrát omletého. Ale tvůrci se vydali rafinovanější cestou a i ty nejohranější pasáže dokázali zpracovat se ctí, tempem a tou správnou atmosférou. Tepající thriller nabízí opravdu brilantní zážitek s hodně dobrým výkonem Denzela Washingtona. Už bylo dost filmů jako je John Q, Denzele! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Alonzo možná není vyloženě realistická postava, ale v nadsázce je na něm ukázáno všechno, co se z policajta může stát, když bude příliš dlouho bojovat s neoblomnými větrnými mlýny. Hoyt pak i bez nadsázky ztvárňuje naprosto přesně nervózního, ale v jádru správného nováčka, který chce zapadnout mezi ostřílenými vlky. A jak je známo "it takes a wolf to catch a wolf". Training Day je nejen po celé dvě hodiny napínavý thriller, ale i psychologicky propracovaný policejní film s dvěma úžasnými hereckými výkony v popředí. Jedinou pihou na kráse této dokonalosti je závěr, u něhož lze cítit, že jej nepsaly špinavé ulice, ale hollywoodský scenárista. 9/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně zklamání. Na to jak se o tom mluvilo.. roztěkané, nenapínavé.. místy otravné a rozhodně nepřirozené. Černošká gétaplná polonahých potetovaných "bigmothafukkagangsta' " a černoši s rovnými kšilty na dětských kolech drsné koukající do kamery mě nechváají chladnými, respektive - vyvolávají na střídačku dávení a záchvaty smíchu (výsměchu). Talde kultura měnikdy nebrala, přijde mi nezajmavá, umělá.. stejně jako celý film.... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Antoine fuqua natočil výborný thriller, ve kterém je všechno perfetkní, snad až na ten předvídatelnej konec. Akce je tam pomálu i když nějaká se tam přece jenom najde, ale bohatě to vynahradí oba hlavní herci. Denzel Washington jako svině polda předvádí opravdu skvělej výkon, za kterej byl celkem poprávu oceněn Oscarem, ale i Ethan Hawke hraje výborně a určitě se vyrovná i Washingtonovi, opravdu je na co se dívat, jediný co mě odradilo od 5* je ten ne moc zvládnutej konec, kdy se tak trošku obrátí karta. Nicméně po druhým skouknutí, mi to přišlo daleko lepší ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Když už chci bejt jinej, drsnej a vůbec všechno, tak důsledně a nekazim si to hollywoodskym finále. Brooklyn's Finest se mi líbilo víc. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jestli dávají za tohle Oscary... stejně mám pocit, že Oscar pro nejlepšího herce se dává hlavně kvůli tomu, jak moc kontroverzní postavu hraje, a ne jak ji hraje. A tenhle film, ten to totálně potvrzuje. Ethan byl sice v pohodě, ale to tuhle kůl věcičku, která se tak strašně snaží být "opravdová", v mých očích bohužel nedokáže pozdvihnout výš než ke slabému (hodně slabému) průměru. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Policajt může všechno, zní základní poučka, kterou vybalí zkušený veterán Denzel Washington na zelenáče, kterého přijímá do svého týmu. Training Day je stylizovaná sonda do světa drogových dealerů, zkorumpovaných policajtů, feťáků, pouličních gangů a špíny velkoměsta. Během jediného dne hlavní hrdina v podání Ethana Hawka ztratí jakékoli iluze o svém povolání, kolezích a policejní kariéře. Škoda té hollywoodštiny, která poznamenala především protahované finále a nezbytný happyend s potrestáním zla. Celkový dojem: 80 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Výborně, Antoine Fuqua natočil drsné drama ze špinavých ulic, které funguje snad v každém filmovém políčku. Skoro každá scéna je ověnšena geniální prací kamera, která volí netradiční úhly pohledu, úžasným hudebním doprovodem a dokáže okouzlit dokonalou výpravou. Když dvojice policistů přijela do mafiánského ghetta, tak jsem měl opravdu pocit, že v džungli jsou. Pravda, Ethan Hawke mi do role zelenáče vůbec neseděl a chvílemi jsem měl pocit, že neví co se po něm chce (po uvědomění si, že hrál též usmrkance, který neví jak to na světě chodí, však musím svěsit hlavu, to mu šlo), ale když je vedle něj takový herec jako Denzel Washington, nemám problém ho ignorovat. Upřímně řečeno, právě díky Denzelovi má tenhle film takové koule, to co na plátně předvádí je přímo herecký koncert, žral jsem každý jeho pohyb (snad jen jednou se mi jeho zapochybování nelíbilo), abych se přiznal, takový chlapík jako je on bych chtěl být. Jeho skoro bezemotivní vnímání světa, používání mozku a schopnost omotat si kolem prstu ostatní mi připadá úžasná. Training Day přináší však jeden jasný důkaz, milujeme záporáky, sereme na klaďase. [TOP 19/10 74%] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You wanna go to jail or you wanna go home?“ Jeden dusný den v L.A., skvěle padnoucí hudba (Dr.Dre, Cypress Hill), dealer na odpočinku Glenn, ovce plná ideálů Hawke a protřelý policejní vlk Washington, který musí neodkladně řešit svůj nedávný "Expensive weekend in Vegas". Jistě, nějaké mouchy by se našly, ale Alonzo je devítkou hravě sejme. Karetní partička se skupinkou opravdu sympaticky vyhlížejících hispánských gangsterů patří, co se napětí ve vzduchu týká, k mým nejoblíbenějším filmovým scénám vůbec. „Hey Cop, you ever had your shit pushed in?"“ ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Že si Fuqua vyprosil scan v realitkách !!! , o ktoré nemá odvahu prosiť žiaden režisér mimo Martin Sc - OK. Že si Danzel ( ktorý tu podal životný part so svojim údajne najsexy chrbtom v Húde ) a rád si dá revisit - OK. Že Ethan sa prihľiadal herectvu ( a naučil sa ) tiež OK . Že to celé Antoine vysypal v spolupráci s Nellym a celou Jeho bandou - OK . Ale tá realita si ma uniesla.. Vrátane Macy Grey ! Viem o čom píšem . ( ak niekto nechápe - nech si to ide rozbehať ) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja len celkom akosi neviem prehryznúť to, že Denzel tu hral takého podlého parchanta. Ale zahral ho geniálne dôveryhodne a presvedčivo a sošku si zaslúžil jednoznačne, však sa už aj patrilo. A ešte neviem, čo máte všetci s tým predvídateľným koncom, možno to okolo tej peňaženky, ale inak to celé bolo pozliepané neskutočne dobre. A tá hudba .. Scenáristi vymačkali z pomerne jednoduchého príbehu maximum a Fuqua tiež náramne prekvapil. Pre mňa je to 90%. Minimálne! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Slušně napsaná a výtečně zrežírovaná kriminálka, kde vynikají především dvě herecké hvězdy. Jak Washington, tak i Hawke mají svoji nominaci (resp. Oscara) naprosto zaslouženou a předvádějí v této drsné jízdě skutečně excelentní výkony. Zobrazení odvrácené strany L.A. není tak působivé, jako v případě Michaela Manna, avšak syrovost a zanícenost pro černou komunitu tu je patrná a většina sekvencí, odehrávajících se v temných doupatech gangů je velice zajímavá, s nepolevující dávkou napětí. Washington je skutečně brutální "motherfuckin' nigga" a svoji roli si náležitě vychutnává. Rovněž tah "vše sfouknout za jeden den" byl v podání režiséra zajímavý a tak trochu inovační. ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama