Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Recenze (593)

john.h 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblébenějších filmů. Určitě je v TOP 10. Naprosto skvělý den na ulicích Los Angeles. Takhle přesně si představuju vyobrazený americký podsvětí. Jediná věc co mi na filmu vadila byli asi dvě provařené tváře (jednu jsem si moc dobře pamatoval z filmu Od soumraku do úsvitu 2 a druhou jsem viděl tuším v Rychle a zběsile) ve scéně s hraním karet, vanou a brokovnicí. Díky tomu asi nejsilnější scéna ve filmu ztratila trochu autentičnost. Ale i tak je dost přesvědčivá a asi nejnapínavější v celém filmu. Jinak naprosto dokonalá podívaná se stylovou muzikou, stylovou kamerou a stylovými záběry na ulice. Pokud bych se stal někdy režisérem, tak bych chtěl aby přesně takhle vypadal můj debut. Je tam spousta nápadů, které jsem měl už dřív. Například scéna, kdy se hlavní postava dostane do sfetovaného stavu a jsou tam "zfetované" záběry z jeho očí. Prostě super podívaná a jeden z mých nejlepších filmů. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Vybudovaná atmosféra a vizuální styl vyprávění válcuje vlastní příběh. Temná postava staršího policisty je Denzelem opravdu zahraná na úrovni, a jeho mladší kolega nikde nezůstává v ničem pozadu. Jak jsem podotkl příběhem vládne vizuální atmosféra prošpikována silným rytmem hip-hopových basů a bicích, neobvyklá kamera a dobře napsané dialogy. Společně s policejním zelenáčem se prokousáváme morálním bahnem předměstské čtvrti velkoměsta a pomalu si sami tvoříme názor na to co by mělo býti dobré a co naopak slušně vychovaný člověk nemá dělat. Příběh více a více zahání Ethana do kouta až docházíme do bodu když už situace nesnese pouhé přihlížení. To vše v gradující dějové zápletce a zvyšujících se vibrací atmosféry napětí. Závěr samotného příběhu je pak již v rukou producentů a podle toho taky vypadá. Je čistě v intencích happy endu a oproti celému filmu dobře průhledný. To víte koho chleba jíš toho píseň zpívej. To nic nemění na skutečnosti, že snímek nepatří do bezbřehé šedi miliónů průměrných počinů, ale velmi zásadním způsobem, zapříčeněným hlavně výbornou režií, vysoko z té šedi vyčnívá. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se, že tentokrát nebudu hodný. Film celkově stál za prd, kromě slušného nápadu totiž nenabídnul absolutně žádné rozvedení, psychologie postav byla skutečně tristně "vypracovaná", konec směšně odhadnutelný... Denzel Washington odehrál celou řadu velkých rolí, v tomto případě šlo ovšem o příštipkářství, které Ethanovi ani nesešláplo patu. Celkově jsem byl hrubě nespokojen a přes 45% prostě nepůjdu ani za zlaté prase. Podotýkám, že jsem si dal s komentářem na čas a zhlédnul celou záležitost v celkem dlouhých časových odstupech třikrát. Marnost nad marnost. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Dodnes pořád jeden z nejlepších filmů o zkorumpovaným a nezkorumpovaným poldovi. Ale větší obdiv si zaslouží Hawke než Denzel imo. ()

corn3y 

všechny recenze uživatele

Zlý a hodný polda. Zkušený a mladý. Zkažený a plný ideálů. Drsný a milý. To všechno tu už bylo. Nemluvě o Mexikánech, černošským ghettu, fetujících a zkorumpovaných poldech, ale čím je tento kousek tak zvláštní? Denzel! Tak surový, tvrdý, sebědomý a charismatický snad nikdy nebyl. Oscara má právem, protože on dělá tento film něčím nadstandartním. Věřím mu každé gesto, slovo a výraz. Film, který byl natočen jen proto, aby toho oscara dostal a svou práci zvládl neskutečně. ()

.killer. 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet, třicet minut se film rozehřívá, ale pak nastává zlom a divák je více a více vtahován do příběhu. Velmi dobré herecké výkony, povedený scénář, kamera a místy i hudba. Ve výsledku tedy dobrý thriller na sobotní večer. Velice milé překvapení! ()

aa12 

všechny recenze uživatele

Film mě bavil všechno výborně sedělo a dohromady to dávalo dohromady velmi dobrý snímek dokonce i Denzel Washington v roli pěkné ho hajzla se mi líbil, ale taky na druhou stranu to zas postrádalo nějaký zajímavější příběh takže maximálně hodnotit nejde. ()

n42 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, který svým způsobem dosti připomíná film Serpico. Neustále zde dochází k dilematu, zda si vybrat to, co je podle nás správné, anebo to, co je pro nás dobré. Denzel Washington v roli drsného policajta, který se s nikým nemazlí, na mě svým počínáním zapůsobil rozhodně nejvíc. ()

navabaca 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní snímek na téma zločin a trest. Po slabším začátku se děj rozjede tak rychle a zajímavě, že si pouze velmi neradi odskočíte třeba na toaletu. Jen škoda chybějícího závěru. (Pozor, následuje SPOILER.) Zůstal Jake u policie? Případně u které jednotky? Nebo odešel do civilu? A co Alonzovi kumpáni a jejich svědectví? ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Jake Hoyt zažívá den, který by členové skupiny Beatles označili za Perný nikoliv Tréninkový. Za jeden den stihne profesně dospět a naučí se, jak to "na ulici" doopravdy chodí. Jeho partička pokeru má zatraceně hustou atmosféru, považuju to za nejlepší pasáž filmu. Washington je v roli mentora a vůdce až sektářsky schopný a postavy hajzlíků mu jdou zatraceně dobře. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Nadlidský výkon pánů Denzel Washington a Ethan Hawke... Od začátků, až do úplného konce.... Tento film vás vtáhne takovým způsobem, že to bude ještě dlouho rozdýchávat.... Konečně je tu také film, který česká produkce nepřekládala do nějakého směšného českého názvu... ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Každýho dožene to co si nasere. Alonzo si to vyžral do úplnýho konce. Čím víc filmů s Washingtonem vídám, tim víc mě ten chlap baví. Tady perfektní výkon. Ale Hawke jel větší bomby. Každopádně, dobrý a dost drsný krimi 80% ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Ayer a policejní prostředí, to jde dohromady stejně dobře, jako ochránci zákona a prohnilost. Idealistický nováček v konfrontaci s tímhle drsným světem už tu párkrát byl, ale tady to pojali řádně adrenalinovým způsobem, film je od začátku vostrej a intenzivní jako správná chilli paprička. A prvotřídní kápo Denzel si s vámi hraje stejně jako s Hawkem, kterej toho za den v ulicích zažije víc, než si vůbec dokázal představit... Škoda toho konce, zbytečně moc na efekt, komornější a ukecnější závěr by mi sem seděl daleko víc. Viděno s dabingem. 73 % ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Tonko Fuqua je jeden z mojich obľúbených režisérov. Training day bol môj prvý stret s ním a tento pokus zároveň priniesol Denzelovi do tej doby akoby zakliatu zlatú sošku. Jake Hoyt a Alonzo Harris, dvaja policajti z opačných koncov čohokoľvek. Prostredia, zákona, morálky, skúseností. Pod Tonkovov režisérskou taktovkou sa strhla celkom slušná zkorumpovaná policajná mela s parádnou predohrou a dobrým finále. Policajné filmy patria medzi moje najobľúbenejšie žánrovky a o to viac viem oceniť keď je dielko vydarené. A tá Evka Mendes, tie Evky to majú snáď v sebe či čo. No, to bol zase deň. Training deň. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

No ty svatá krávo, tohle je taky kult jak má bejt, kdykoli bych byl sebemíň nasranej, šoupnu si tohle brko, a jsem nasranej k nepříčetnosti. Tohle dílko mi dokáže našlápnout brka, vod začátku táhne jak rudý Naserati, ústřední dvojka je primeriosně pamparádní, a celkovej dojem to dělá něco ve smyslu: No ty svatá krávo, tak tenhle den bych si fakt slíznout nechtěl. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Příběh (pro mě značně nevěrohodný), ve kterém se objevují takřka výhradně naprostá hovada. S vyjímkou Jakea. Ale ten je zase tuctový. Kvality filmu jsou pak pro mě dost podružné. Protože dívat se na takovou pakáž (jakkoliv herci skvěle hrají) je pro mě utrpení ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem trochu víc a samotný děj vlastně není nic extra, před čím bych se doslova kácel. Nicméně herecké výkony (především Ethan Hawke) mě nakonec "ukecaly" ke čtvrté hvězdičce. Film nakonec i krásně vygradoval a to mi hodně pomohlo v konečném rozhodování. ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama