Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Recenze (593)

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné co vše se může stát za jeden den. Je to taková klasický americká gangsterka se spoustou střílení a nějakejma těma zlatejma řetězema kolem krku a potetovanejma xichtama. Příběhově to nemělo až tak velkej ohlas, ale celkově to dohromady dává smysl a ty 2 hodinky jsem se dostatečně bavil. + Závěrečná hudba na začátku titulků byla libová. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

What a movie! Drsné, skvelé, nadupané, realistické. Keby bol Kayne West policajtom, bol by z neho Alonzo Harris. Danzel hral ako o život a ja som bol unesený celý čas. Myslím, že message je jasný, to cením najviac. ()

hynn3k 

všechny recenze uživatele

"Why Denzel have to be crooked before he took it?" - po letech jsem to znovu pustil a zdá se mi to ještě lepší, než tehdá. Za 5* ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Těžce hodnotitelný film. Washington skvělý jako obvykle, i když zahrál už i lépe. Zápletka nic moc a na můj vkus až moc nezajímavý Hawke. Na druhou stranu jsou zde skvělé momenty, jako například Snoop Dogg na vozíčku, ten nemá chybu. I přes to všechno mě film opravdu nudil, zkrácení by rozhodně pomohlo. ()

Mr.Atsor 

všechny recenze uživatele

Nebýt Denzela Washingtona, asi bych se na tento film ani nedíval. Docela jsem se nudil, ale přesto musím pochválit skutečnost, že jsem děj nedokázal předvídat a herecké výkony byly skutečně brilantní. Jinými slovy průměr. ()

slowfox 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený odpad, jedna hvězdička pro Ethana. Absolutně nelogické strašným způsobem sešroubované a nezajímavé. Denzel na můj vkus strašně přehrával. ()

kedu 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Denzel na konci příběhu skonal. Pokud by vyhrál, což by bylo ideálním odrazem reality, přidal bych jednu hvězdu ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je vynikající! Ale s jedním ALE. Začátek filmu je v poho, donutí vás snímek sledovat, ale chvilku nevíte o čem film vlastně je, jestli je o policajtech, nebo gaunerech, nebo úplně o ničem jiném, ale nebojte se, film vám pak poodhalí svůj pravý potenciál a dostane vás! Denzel Washington a Ethan Hawke jsou vynikající herci a toto duo v tomto filmu náramně sedí a vyšel z toho jeden z nejlepších filmů co jsem v poslední době viděl. Opravdu jsem se hodně bavil a film jsem si velice oblíbil. Fuquo, dobrá práce! ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Tedke film mi vůbec nesed, zpočátku jsem nepochopil chování a motivaci Denzela a zbytek mě místy připadal dost nevěrohodný. Prostě Fuqua asi hulil divnej model. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Dneska viděno po několikáté, a nějak to vyčichlo. Dobrý scény. Poučení o životě ve čtvrtích gangů. To je na výbornou stále. ()

LukeKiller 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že je to o niečo starší film, tipoval som tak 90 roky, kedy sa nebáli temnejších, dlhších a tak nejak drsnejších filmov. Priznám sa, že až do konca som si nebol istý, či chápem ten film správne. A po skončení som si stále nebol celkom istý. V tom je jeho krása. ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Skvělý film s nezapomenutelným Denzelem. Po pomalejším rozjezdu přichází v druhé půli skvělé scény, kdy to všechno do sebe zapadá. Mám nejraději tu jak hráli karty, kde se napětí dalo krájet. To všechno ale funguje také díky Ethanu Hawkovi, který byl též bezchybný. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Najprv film u mňa vyletel hore, ale následne už len klesal. Celý film vlastne pracuje s jednou opakujúcou sa schémou - drsný veterán (a.k.a. "my niga") pokúša nováčka, čoho je schopný. Pričom veterána by som charakterizoval ako gangstra, ktorý sa neúspešné hrá na policajta. Je super drsný, pravidlá mu nič nehovoria a keď príde ku konfliktnej situácii, nováčik je zarazený jeho riešením a chce mu to vyhovoriť, že toto "sa predsa nesmie", pričom veterán ho zdrbe, že toto je ulica a ty musíš byť vlk. Prvýkrat to na diváka zapôsobí, ale keď sa tieto výstupy pravidelne opakujú po hodinu a pol, nebaví ma to, i keď film stále každou novou scénou pridáva na razancii. Dal by som tri a pol, ak by to bolo možné. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 7,7/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 73%, Audience Score - 89% | FDb.cz - 80.9% | Totální nářez! Hned od začátku s nástupem božského Denzela to začne mít tu správnou příchuť/pachuť ghetta v LA plného násilí, korupce, drog a vulgarismů. Holt Denzel fakt vládne (i když Crowe si za Čistou duši Oscara zasloužil určitě víc) a Ethan mu velmi zručně sekunduje. Možná je posleních 20 minut celkem očekávaných, přesto rozhodně ne špatných, ale zbytek je fakt dokonalý. Je to vtipné, drsné, ani na minutku to nenudí a to my rádi... :-) 90% Velké překvapení! ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý první den v nové práci - to já osobně mám dosti nudnější zkušenost… Každopádně Training Day obstál a své vysoké hodnocení si právem zaslouží. Denzel Washington předvedl herecký koncert, Ethan Hawke mu se ctí sekundoval a Evička Mendesová byla až překvapivě atraktivní. Jasný čtverec a doporučuji. ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama