Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Recenze (592)

oceanic6 

všechny recenze uživatele

Nadupaný zážitok. Film ktorý som videl 4krát ale pamätám si ho celý akoby som ho pozeral každý deň. Ethan Hawke je výborný ale bohužial mal tú smolu že s ním v tom istom filme hrá Denzel Washington, ktorý zatienil všetkých....hádam aj oblohu =) Nekompromisný 2hodinový pohľad na prvý deň policajného nováčika ktorý dostal za parťáka Denzela. A už čoskoro zistí že Denzelove metódy nie sú velmi čisté a že dožiť sa dalšieho rána nebude lahké. V tomto filme je všetko tam kde má byť, tento film je dokonalým policajným thrillerom. ()

Bartes 

všechny recenze uživatele

Režisérských zkušeností těch Antoine Fuqua za sebou skutečně moc nemá, alespoň kvalitnějších ne, ale tentokrát trefil do červené(a to doslova). Perfektně ztvárněný snímek s velice kvalitní myšlenkou a napínavým dějem odehrávajícím se v jediném dni plném neočekávaných zvratů. Osobně bych takovýto den neustál...a kdo taky jo.)...Denzel Washington s tím jeho lišácký drsným výrazem, jaký on umí skutečně jen on, byl dobrá volba pro zápornou postavu zkorumpovaného policejního detektiva z oddělení narkotik. Uměl skutečně skvěle vystihnout postavu záporáka, takového co umí okázale hrát na obě strany, v jeho případě rovnou na tři, s tak ledovým klidem ve tváři bez připuštění jakýchkoli emocí. Nevim, ale myslím že spousta našich politiků by mu mohla závidět. Protikladem mu je postava správňáckého policisty, který touží stát se detektivem, naneštěstí právě v oddělení našeho detektiva. Ethan Hawke herec, který ztvárnil postavu policisty plného ideálů, věřícího v zákony a v dobro, vlastně herec kterého jsem do této doby vůbec neznal a se kterým jsem se nesetkal, předvedl obdivuhodný výkon, a je jen škoda, že se neobjevuje v podobných i jiných filmech častěji. Zvlášť v zajímavém rozuzlení a závěru se jeho postava skutečně vybarví. Věřím, že každý kdo se na tento film podívá, dá si opáčko tak jako já. ()

P.Venuše 

všechny recenze uživatele

Kdyby bylo na mně, nedám Denzelovi Oscara jednoho, ale rovnou deset. V tomto filmu dle mého podává naprosto fantastický výkon. Je třeba zmínit, že ani Ethan Hawke nezůstává pozadu a vůbec všichni, kdo se filmu zúčastnili. Jeden z nejlepších thrillerů kdy natočených. ()

pavont 

všechny recenze uživatele

Ziadne vacsie nedostatky som nezaznamenal a da sa povedat ze sa jedna o spicku zanru. Naviac ustredne duo posuva dej o uroven vyzsie. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Poněkud svérázné prostředí města, zejména černošské čtvrti a hlavně svérázné praktiky policisty v podání Denzela Washingtona, který za tuto roli získal Oscara. Mnohem více mě ale zaujal výkon Ethana Hawka, který je jako policista přeložen odjinud a tak se trochu rozkoukává... Hawk za tuto roli získal pouze nominaci na Oscara. Pro mě je trochu slabinou scénář. Film u mě celkově vyzněl tak trochu do ztracena. ()

SpeedyL 

všechny recenze uživatele

Až na pár scén vysloveně přitažených za vlasy mne na tomto snímku něco zaujalo...Herecké výkony nebyly špatné, ale ty to rozhodně nebyly ani u Hawkea ani u Washingtona. Nejspíše to byl příběh, který se na počátku tvářil jako zaškolování nového policejního zelenáče s fádní honičkou drogových dealerů na pozadí... ale nebylo tomu tak a namísto toho se rozjel, aspoň pro mne nečekaný, zvrat příběhu... 78%. ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Nechci kopírovat golfistu, ale má naprostou pravdu. Nechápu, jak mohl za rok 2001 získat za tenhle film Denzel Oscara, když Rusell Crowe byl v Čisté duši mnohem lepší...ale tento film opravdu ani nepřináší nic nového, jen prostě parchant polda zaučuje hodného novice. Film, který po shlédnutí odkládám do věčných lovišť...3* ()

Jevablo 

všechny recenze uživatele

Některé filmy začínají až v půlce a přesto mohou být dobré. Vzpomeňte třeba na Sbal prachy a vypadni, to taky první polovinu nedávalo žádný smysl a stejně si pět hvězdiček zaslouží. Training day vypadá ze začátku jako naprosto stereotypní americká krimi bez chuti a zápachu, ale závěr je strhující a hodně naturalistický. Na maximální hodnocení film přece jen nemá, zase tak moc se toho v něm neděje... ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Tento film herecký koncert Denzela Washingtona, všichni ostatní jsou skoro až neviditelní. Denzel dostal velký prostor a protože je výborný herec tak ostatní dokonale zastínil. Ethan Hawke jako jeho protiklad byl hodně slabý . Celkově je film drsný , ale je o drsných věcech. ()

complex 

všechny recenze uživatele

akčný film ako sa patrí, je tam skrytý humor, drsná akcia, slušné dialógy a zaujímavý príbeh... niet viac čo dodať ako mega akcia, ktorá nie je prehnaná ()

zero_zelo 

všechny recenze uživatele

jsem na vážkách. mě ten film nepřišel zase tak úplně blbej, ale taky ne nějak zásadní. a navíc mám velice osobní problém s denzlem, já ho prostě nemám ráda, nepřijde mi jako nějak mimořádnej herec a tady je to teda pro me úplně zásadní. ten je tak prvoplánovej a umělej, až mi to kazí celek. ethan? dobrá práce, nepochybně, ten tam sednul... akční to taky bylo, ale na víc než průměr to u sebe nevidim. ()

psycho.ta 

všechny recenze uživatele

Not bad, ale žádný zázrak to teda určitě také není. D. Washington i E. Hawk se svých rolí zhostili lehce nadprůměrně..výkon D. Washingtona jednoznačně lepší. Dějová linie už mnohokrát omílaná. Takže naprostý krimi průměr a 3***. ()

Baik 

všechny recenze uživatele

Kdybych si neprecetl ze to ma byt drama/krimi/thriller tak bych rekl ze se celou dobu koukam na komedii. Zacatek dosti k smichu pak mensi akce kdy Denzel zabije svyho ,,kamose,, a pak dosti tragicky konec ala 200kulek od rusaku...dve hvezdy nic vic nic min ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Jeden zasmušilý cool zaporák, jeden uvědomnělý greenhorn. První půlka je tak nějak o ničem, prostě se jenom tak bezmyšlenkovitě jezdí po L.A. Ve druhé půlce film, skoro bych řekl minutu před dvanáctou, dostane patřičný spád a čekají i dva tři veletoče za které by se nemuseli stydět ani představitelé českého parlamentu. ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama