Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Recenze (592)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, co jsem donekonečna odsouval a konečně na něj přišla řada. Kriminálky nejsou úplně můj oblíbený žánr, ale Training Day je tak významný film pro kinematografii, že bych to doporučil všem. Už jen kvůli úlisnému a od začátku nesympatickému Denzelovi...7/10 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Trochu drsnější a o dost méně zábavná varianta Prohnilých. Denzelu Washingtonovi jeho role sice sedne, ovšem v druhé půli ztratí dech a už se pouze opakuje. 50%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vyznenie: život v policajnom teréne je drsný, často na hrane zákonnosti, dodržiavanie hodnôt vštepovaných školou ale môže prispieť k zmierneniu zla. Zručne spracovaná agitka z veľkomestských černošských štvrtí. Os dobro-zlo je prvé dve tretiny príbehu nejednoznačná. Záver speje k jednoznačnému, predpovedateľnému koncu. Po sledovaní tohto filmu ma napadlo - hlavnú úlohu tu opäť zohrali policajti - žeby ich povolanie bolo naozaj tak príťažlivé oku diváka ? Alebo ide len o naplnenie odkazu klasika: je lepšie, nech sa o vás hovorí v dobrom, či zlom, hlavne nech sa o Vás hovorí ? ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Docela hnusný film...Aspoň mě to tak přišlo. Nemůžu si pomoct, ale už dlouho ve mně nezanechal žádný film tak ponurý dojem, jako právě "Training Day". Je to nejspíš tím, že každá z postav v tomhle filmu je nějakým způsobem zkažená a nemohl jsem nikomu fandit. Ani tomu Ethanovi...Na druhou stranu je třeba uznat, že herecké výkony většiny zúčastněných jsou nadprůměrné, ačkoli Denzel Washington získal Oscara spíš "za zásluhy". Když to shrnu - "Training Day" si ode mě vysloužil tři hvězdičky, ale nebude se mi na něj vzpomínat příjemně. Silný zážitek. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není ani trochu průměrný. Má totiž celou řadu vlastností, které ho od slova "průměr" výrazně posunují do vysokého nadprůměru. Ať už to jsou brilantní výkony ústřední dvojice, (Washington = oprávněný Oscar, u Ethana je škoda, že jej neproměnil), nebo dokonalá práce s bezchybným scénářem. Ani chvíli jsem se nenudil a napjatě jsem očekával, kam až se příběh posune. Poté Snoop Dogg coby vozíčkář mě fakt dostal a tehdy ještě ne tak známá, ale už nahá Eva Mendes :-) U mě je to čistej full house. A to jsem film viděl s ucházejícím dabingem Primy. Jakmile si to seženu v originále s titulkama, to bude teprve nářez! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jaká náhoda, že za rok 2001 získala sošku za hlavní roli jako první afroamerická herečka v historii Halle Berry (její postava v Plesu příšer mimochodem rasismu čelí), v mužské kategorii uspěl rovněž černošský Denzel Washington, který byl po Sidneym Poitierovi (opakuju, že šlo o hlavní part) teprve druhým oceněným. Už jen při oznámení nominací musela afroamerická herecká komunita jásat. Ten stejný večer, který moderovala černošská Whoopi Goldberg, získal navíc za celoživotní dílo Čestnou cenu právě Poitier. Ano, Akademie byla dlouhé roky k černým umělcům notoricky skoupá. Komentáře se shodovaly, že daný rok nastal konec předlouhé éry přehlížení tvůrců jiné barvy pleti. Souhlasím, jen to mohli akademici, vědomi si minulých přešlapů, udělat méně nápadně. Ať už si bílý Hollywood vykupoval své svědomí či nikoliv, nemění to nic na tom, že Washington tenhle policejní kus táhne. Jsem rád, že po letech jsem mohl o jednu hvězdu zvednout, ač scénárista David Ayer psal hodně podle příručky, i když se u toho tváří hlubokomyslně. Antoine Fuqua naštěstí už tehdy režíroval s docela velkou jistotou, postupně zvyšuje tempo, scénám nechybí napětí a atmosféra (natáčelo se v reálném prostředí pouličních gangů). Jedna z těch nejednoznačných Denzelových rolí je po právu na ovace ve stoje, ovšem s Oscarem bych byl opatrnější. Intenzivní kousek. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Při sledování Training Day jsem si nepřipadal, že sleduji něco opravdu výjimečného. Washingtonův herecký výkon (i když kvalitní) mi oscarový rozhodně nepřišel, Hawkův už vůbec ne. Příběh je tuctový, mnohokrát viděný, jen trošku jinak zpracovaný, než u jiných filmů řešících podobné téma (zkorumpovaný policajt versus mladý, ulicí nezkažený zelenáč). Režie nenápaditá, taková spíš seriálová, prostě nic extra. Ale. Na druhou stranu se musím přiznat, že mě film dokázal upoutat a donutil mě v očekávání věcí příštích nespouštět oči z obrazovky. Takže na něm asi něco je. Nedokáži to přesně pojmenovat, ale určitá kvalita se tomuto kousku upřít nedá. Má to něco do sebe, jen ta ocenění bych nepřeháněl. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Opravdu jenom lehounce nadprůměrný film. Washingtonův výkon mě nijak nevzal, mě přijde, že hraje v každém filmu uplně stejně. To už se mi víc líbil Ethan Hawke, ten se překonal. Ničím nepřekvapující film, takových se ročně točí desítky. 2,5 * ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s tým,čo napísal gofista o filme ako takom-skutočne ide o čisto priemernú záležitost s tak trochu prvoplánovou zápletkou a bez výnimočných momentov,ktoré by človeka akokoľvek emočne poznačilii.Avšak čo sa týka Denzela,dovolím si nesúhlasiť,podľa mňa totiž predviedol štandardne kvalitný herecký výkon a svojho kolegu Ethana Hawkea zatienil ako herecky,tak i osobnostne.Človek s tak silnou osobnou charizmou jednoducho nemôže byť prekonaný nikým. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak Washingtona jsem nikdy moc nemusel, ale tohle mi sedlo. Fakt vymazlená realistická kriminálka. Ano takhle to asi nějak chodí. Jsem tomu ochotný věřit. nebo teda takhle netvrdím, že je to přesně takhle, ale každopádně jsem tvůrcům sežral tuhle story o hodných poldech a zlých poldech i z navijákem. Velká spokojenost.80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Realistická kriminálka o korupci v jednom americkém velkoměstě má jen velmi málo slabých míst, na která díky skvělým výkonům hlavních aktérů rádi zapomenete. Nezapomenutelná vychcaná scéna s hulením trávy :-). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

až na poslednú tretinu ktorá to všetko spláchla do hajzlu výborný policajný thriller.skvelé herecké výkony ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy Davida Ayera! Tady se všechno parádně sešlo, skvělá gradace. Denzel v životní roli. "King Kong je proti mě hovno!" Chlap vyleze z baráku a na verandě vidí šneka. Zvedne ho a hodí přes střechu do zahrady. Šnek spadne na kámen, rozbije si ulitu na sračku a přistane v trávě. Leží tam a umírá. Ale neumře. Za chvíli už zase leze. A jednou si to zase namíří přímo k tomu baráku. Nakonec, asi po roce, zase vyleze na tu verandu. V tu chvíli vyjde ven ten chlap, vidí šneka, podívá se na něj a říká: Kurva, o co ti pořád jde? 100% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hodný bílý polda-zelenáč versus černý zkušený polda-gauner... Z mého hlediska tématicky docela přitažené za vlasy, přehnané, ale nakonec proč ne, aspoň to nebylo úplně klišoidní (až na ten přiblble morální konec). Denzel Washington byl úžasně odpudivý a celkem lituju, že mu nepřicmrndával někdo sympatičtější než Ethan Hawk. Napoprvé se mi film moc nelíbil, po osmi letech napodruhé přihazuju hvězdičku. 71% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nerátajúc niektoré (vlastne dva) opusy z 90. rokov, toto, po stránke lokácií a komparzu, viac autenticky snáď natočiť ani nebolo možné. Notorické Imperial Courts (plus Baldwin Village) bolo po prvýkrát vo filme zvečnené a zachytené v čase, ktorý už je, svojim spôsobom, dávno preč. Training Day je produktom nového milénia, ktoré sa v oných prostrediach nieslo najmä v znamení škandálu Rampart, ktorý snímka viac-menej reflektuje (scenár, navonok vyznievajúci ako pritiahnutý za vlasy, možno až hraničiaci s absurdnosťou, sa s prihliadnutím na vyčíňanie vyššie spomínanej divízie až tak nereálny nakoniec nejaví) a hl. záporák je tomu skutočnému paralelou. Tým nie je nikto iný než Rafael Pérez, ktorý bol naprieč rôznymi spektrami popkultúry zmapovaný opakovane, no je to práve jeden jedinečný Denzel Washington, ktorý mu svojim elektrizujúcim, grandióznym výkonom dal život na obrazovke ako nikto iný pred ním, ani po ňom. A zároveň je to taktiež on, ktorý z obyčajného krimi-trileru o skorumpovaných policajtoch počin posúva do nových výšin a pevne ho zapisuje do eventuálnej historickej previerky z kinematografie. Training Day nie je filmom, Training Day je synonymom hereckých možností Denzela Washingtona (GOAT). Nič menej... "You motherfuckers will be playing basketball in Pelican Bay when I get finished with you. SHU program, nigga! 23 hour lock-down. I'm the man up in this piece! I run shit here! You just live here! I'm gonna burn this motherfucker down! King Kong ain't got shit on me!" (x) (x) (x) (x) (∞2010-2014) (14.4.2016) (2.4.2017) (22.10.2023) (23.10.2023) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nadprumerny thriller s nadprumernym Danzelem Washingtonem, ktery si sosku nejvyssi zaslouzil. Pribeh neni nikterak originalni, ale v tomhle podani je dost silny. SKoda Ethana Hawka, ktereho nemuzu videt, kdyby tam byl kdokoliv jiny, dal bych plny pocet. 7/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jeden z nemnoha filmů, kde je vidět proč je Denzel Washington tak obsazovaným hercem. Má li příležitost hraje dobře. Jinak se jedná o nadstandartní kriminálku. Scéna s vanou, je natočena tak dobře, že mi ani nevadilo, jak je nereálná. Dobrý výkon předvedla v malé roličce i Macy Gray. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jo, je to strašně brutální a drsný, málem se mi z toho podlomily kolena. Danzel je fakt mega krutopřísnej, málem jsem si z něho stříknul do textilu. Lidi, probuďte se, tohle je sice solidní krimi příběh s několika velmi povedenými momenty, ale jako celek to není vůbec žádná bomba. 60% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Myslím že se zde Ethan Hawke, jako Jake předvedl, v mnohém překonal i Alonsa.... začíná to být oblíbené jméno pro podvodníky.... kterého zahrál Denzel taky přesvědčivě. Film má spád, akci, dobrou zápletku, osudové štěstí a konečnou bezmoc. ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama