Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (593)

monolog 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s průměrnými herci a absolutně nezajímavým příběhem snažící se hrát si na něco víc. Jenže to je jen obyčejná kriminálka ne nepodobná Vnitřním záležitostem s Gerem. Vlastně mi to přišlo spíš jen jako že si Akademie řekla, kdo toho Oskara za hlavní roli ještě nemá? Aha Denzel! Tak už ho má. Prvních padesát minut jsem se přímo nudil a přemýšlel, kde se něco hlubšího dostane na scénu. Otrlý polda zaučuje naivního nováčka, kolikrát že to tady už bylo? Prohnilí tvůrcům nebo Akademii asi neříkají nic, ale pravda, to je Francie. Tam to neznali.. Až později se film trochu zrychlil a místo planýho kecání se něco konečně dělo. O zkorumpovaných policajtech už natočili mnoho i lepších filmů, a tenhle se klasickýmu konečnýmu klišé nevyhnul. Nováček se nepřidá a ještě plány překazí. Jak obvyklé, jak ubohé, jak pitomé. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jakea čeká zkouška. Chce makat v protidrogovým, kde šéfa dělá detektiv Alonzo. Čeká ho den, na který nezapomene. Drsný a nezvyklý metody Alonza ho maj naklonit na správnou stranu zákona. Vona je pravda, že ,,někdy je lepší přijet a grázla oddělat, než ho zatknout. Velký ryby se ve vazbě dlouho nezdrží". Tenhle den s ním můžem prožít i my. Poslouchat strhující monology a sledovat hereckou kreaci D.Washingtona. Taky se můžem třeba zamyslet, kterou cestou bych ,,šlapal já". Abych pravdu řek - na mě žádnej podtext k zamyšlení nedejchl. Já viděl jen ,,live" přenos z práce(?) drsnýho policajta, proti kterýmu je King Kong (animovaný nebo loutkový) hovno. A vůbec nevím, jestli bych to potřeboval vidět znova. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré psychologické krimi se skvěle hrajícím Denzelem Washingtonem (právem oceněného oscarem) v roli zkušeného detektiva, kterého špína ulic změnila ze zásadového policisty do bezpáteřního hajzla který si, ač na správnější straně barikády, v ničem nezadá ani s největšími gangstery. Ethan Hawke jako mladý nováček, kterého Washington zaučuje a pokouší se vtáhnout do svého světa, pak trochu stojí v pozadí a nedokáže na sebe strhnout mnoho pozornost, přestože i on hraje velice dobře.Samotný drsný příběh je parádní, ale trochu ho sráží režisérova snaha o zalíbení se mladé "MTV" generaci pomocí zpomalených záběrů a líbivých filtrů, přičemž trocha špíny a syrovosti reality by tu rozhodně prospěla víc. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není ani trochu průměrný. Má totiž celou řadu vlastností, které ho od slova "průměr" výrazně posunují do vysokého nadprůměru. Ať už to jsou brilantní výkony ústřední dvojice, (Washington = oprávněný Oscar, u Ethana je škoda, že jej neproměnil), nebo dokonalá práce s bezchybným scénářem. Ani chvíli jsem se nenudil a napjatě jsem očekával, kam až se příběh posune. Poté Snoop Dogg coby vozíčkář mě fakt dostal a tehdy ještě ne tak známá, ale už nahá Eva Mendes :-) U mě je to čistej full house. A to jsem film viděl s ucházejícím dabingem Primy. Jakmile si to seženu v originále s titulkama, to bude teprve nářez! ()

oje 

všechny recenze uživatele

Skvělý snímek. Nezkušenost a protřelost společně v policejním voze na pozadí drsného světa drog, syrového násilí a korupce. Policisté překračující hranici zákona častěji než práh dveří. Výběr představitelů a jejich výkon ani nemohl být lepší. Drsné a přesvědčivé scény a napětí mně naprosto pohltily. Ethan Hawk každým pohybem přesvědčuje a nutí uvěřit jeho nervozitě a bezvýchodnosti situaci. Další film z dílny Fuqua-Ayer, který mně bavil, nadchl a poskytl vynikající filmový zážitek. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (40)

  • V scéne, keď Harris (Denzel Washington) ukazuje Jakeovi (Ethan Hawke) svoje auto, začne hrať pesnička "Still D.R.E.", ktorú naspievali Snoop Dog a Dr. Dre, ktorí si vo filme zahrali menšie role (predajca drog na vozíčku a člen Alonzovho týmu). (maramashi)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama