Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (593)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy Davida Ayera! Tady se všechno parádně sešlo, skvělá gradace. Denzel v životní roli. "King Kong je proti mě hovno!" Chlap vyleze z baráku a na verandě vidí šneka. Zvedne ho a hodí přes střechu do zahrady. Šnek spadne na kámen, rozbije si ulitu na sračku a přistane v trávě. Leží tam a umírá. Ale neumře. Za chvíli už zase leze. A jednou si to zase namíří přímo k tomu baráku. Nakonec, asi po roce, zase vyleze na tu verandu. V tu chvíli vyjde ven ten chlap, vidí šneka, podívá se na něj a říká: Kurva, o co ti pořád jde? 100% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak Washingtona jsem nikdy moc nemusel, ale tohle mi sedlo. Fakt vymazlená realistická kriminálka. Ano takhle to asi nějak chodí. Jsem tomu ochotný věřit. nebo teda takhle netvrdím, že je to přesně takhle, ale každopádně jsem tvůrcům sežral tuhle story o hodných poldech a zlých poldech i z navijákem. Velká spokojenost.80% ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Že si Fuqua vyprosil scan v realitkách !!! , o ktoré nemá odvahu prosiť žiaden režisér mimo Martin Sc - OK. Že si Danzel ( ktorý tu podal životný part so svojim údajne najsexy chrbtom v Húde ) a rád si dá revisit - OK. Že Ethan sa prihľiadal herectvu ( a naučil sa ) tiež OK . Že to celé Antoine vysypal v spolupráci s Nellym a celou Jeho bandou - OK . Ale tá realita si ma uniesla.. Vrátane Macy Grey ! Viem o čom píšem . ( ak niekto nechápe - nech si to ide rozbehať ) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jakea čeká zkouška. Chce makat v protidrogovým, kde šéfa dělá detektiv Alonzo. Čeká ho den, na který nezapomene. Drsný a nezvyklý metody Alonza ho maj naklonit na správnou stranu zákona. Vona je pravda, že ,,někdy je lepší přijet a grázla oddělat, než ho zatknout. Velký ryby se ve vazbě dlouho nezdrží". Tenhle den s ním můžem prožít i my. Poslouchat strhující monology a sledovat hereckou kreaci D.Washingtona. Taky se můžem třeba zamyslet, kterou cestou bych ,,šlapal já". Abych pravdu řek - na mě žádnej podtext k zamyšlení nedejchl. Já viděl jen ,,live" přenos z práce(?) drsnýho policajta, proti kterýmu je King Kong (animovaný nebo loutkový) hovno. A vůbec nevím, jestli bych to potřeboval vidět znova. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No asi po pul hodine sem myslel, ze tomu dam 4*, protoze to buzerovani je opravdu paradni, ale kdyz to tak trvalo az dokonce filmu, tak me to zaclo nudit. Hawk i Washington jsou skvely, ale krome nich na tomhle filmu neni nic zajimavyho. Hodnej a zlej polda, zlej zaucuje hodnyho a do toho gangy a prachy. To uz tady bylo hodnekrat a rek bych, ze Fuqua to moc nezvlad. Kamera prumer, hudba spis podprumer, akce skoro zadna, konec debilni a herci vyborni. Nebejt ustredni dvojice, slo by hodnoceni jeste o dost dolu, ale takle si ty 3* zaslouzi, protoze Washington fakt nema chybu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (40)

  • Ve scénách z ghetta bylo mnoho gangsterů ztvárněno opravdovými "napravenými" zločinci. (Zeck)
  • Nůž, který používá Alonzo (Denzel Washington) jako přesvědčovací argument, je Spyderco Police Serrated. Tento nůž se objevil i v mnoha dalších filmech, např.v Klubu rváčů (1999). (ČSFD)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama