Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Recenze (592)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nebýt nominací na cenu akademie, pak by tenhle film zapadl jako desítky jiných průměrných krimi. A to ještě podle mého Denzel není nijak mimořádný, ale Hawke si nominaci zasloužil. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozjezd, dokonalá prostřední pasáž a předvídatelný konec. Fuqua vcelku zajímavý scénář s přehledem zručně režíruje, nechává vyniknout oba herce. Jen škoda, že zpočátku nepřitvrdil. Chvíli mi trvalo, než mě Washington vtáhl do svého zvráceného světa. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Po letošním předávání Oscarů jsem spílal akademikům, že Oscara nedostal Russel Crowe.Po shlédnutí TRAINING DAY se jim ale musím omuvit, protože Denzel Washington mě fakt dostal. A nejen on, ale i Ethan Hawke, který by si toho zlatého plešouna rovněž zasloužil. I film samotný zaslouží uznání, obsahuje spoustu režijních nápadů a má zajímavý děj.......PS: Nutno vidět orginální verzi, zprasený dabing sráží výsledné hodnocení pořádně dolů..... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hlavní role ze všech hlavních rolí nejhlavnější je Denzel Washington, to je prostě fakt. A že jeho Alonza fakt žeru. I když to jeho vymazlené autíčko (což je, jak jsem se poučil v Zajímavostech - "customized 1979 Chevrolet Monte Carlo") asi víc než ten zbytek;) Ve zkratce - ten chlap je klasa, ale Oscara bych mu nedal. Training Day není žádná perla nebo tak něco, prostě worth seeing a konec. 70% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Fuqua je zručný režisér a Washington předvádí vskutku excelentní výkon, jenže celý film působí takovým prázdným dojmem... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Intenzivní a energický policejní thriller, který ale nejde moc do hloubky a namísto psychologie nebo zamyšlení nad etikou nabízí zejména silný jednorázový zážitek. 75% Zajímavé komentáře: Isherwood, ShaQuan, JohnnyD, B!shop, genetique ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Také mi to připomnělo Prohnilé. Větší pasáž filmu je jen takové oťukávání (jak hlavních hrdinů, tak diváka), teprve v závěru dojde na to hlavní. Jen - Washington mi na Oskara (tentokrát) nepřipadl. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tenhle film nějak spojený s Oscary, proto jsem naivně očekával , že bude skutečně na úrovni. Jako u mnoha jiných filmů, které byly někdy na Oscary nominovány (pokud je přímo nedostaly) jsem se nedočkal. Prostě standartní krimithriller s nikterak výjimečnými hereckými výkony a pouze průměrnou režií. Ani scénář nebyl nikterak jedinečný, takže to nemůže dopadnout jinak, než za 3. S odřenýma ušima. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Drsné policejní drama, které si nebere servítky v obsazení ani v žádné další drobnosti. Opravdu odvážné, ale skvěle fungující i díky výborně zvoleným hercům. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

U Beautiful Mind jsem napsal, ze Crowe si Oscara zaslouzil, ale po zhlednuti tohoto snimku jsem trochu na pochybach. Film sice jen prumer, ale Washington opravdu exceluje. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hustej rafinovanej thriller kterej působí hodně drsně a reálně. A navíc naprosto hustej Denzel Washington a nahá Eva Mendes. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jakea čeká zkouška. Chce makat v protidrogovým, kde šéfa dělá detektiv Alonzo. Čeká ho den, na který nezapomene. Drsný a nezvyklý metody Alonza ho maj naklonit na správnou stranu zákona. Vona je pravda, že ,,někdy je lepší přijet a grázla oddělat, než ho zatknout. Velký ryby se ve vazbě dlouho nezdrží". Tenhle den s ním můžem prožít i my. Poslouchat strhující monology a sledovat hereckou kreaci D.Washingtona. Taky se můžem třeba zamyslet, kterou cestou bych ,,šlapal já". Abych pravdu řek - na mě žádnej podtext k zamyšlení nedejchl. Já viděl jen ,,live" přenos z práce(?) drsnýho policajta, proti kterýmu je King Kong (animovaný nebo loutkový) hovno. A vůbec nevím, jestli bych to potřeboval vidět znova. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mancina: 1. Keep Your Eyes Open (film dialogue) ,2. W.O.L.V.E.S. - Krumbsnatcha featuring M.O.P. ,3. Bounce, Rock, Golden State - Golden State featuring Xzibit ,4. Put It On Me - Dr. Dre & DJ Quik with Mimi ,5. #1 - Nelly ,6. F*** You - Pharoahe Monch ,7. Watch The Police - VC-Murder & Trick Daddy ,8. Dirty Ryders - The Lox ,9. Crooked Cop - Napalm ,10. American Dream - P. Diddy & The Bad Boy Family featuring David Bowie ,11. Greed - Cypress Hill featuring Kokane ,12. Guns 'N Roses - The Clipse featuring The Neptunes ,13. Tha Squeeze - Gang Starr ,14. Let Us Go - King Jacob & Professot ,15. Training Day (In My Hood) - Roscoe ,16. Protect Your Head - Soldier B ,17. Wolf Or Sheep (film score) , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„V tomto vám nepomôžem. Posrali ste si to sami, tak si to riešte.“ V niektorých chvíľach atmosférická, napínavá a ostrá policajná jazda zo špinavej americkej ulice (pero, holuby), podporená pútavou audiovizuálnou garderóbou a dozdobená hereckými výkonmi nielen oscarového a fantasticky uvoľneného Denzela Washingtona, ale i sympatického zelenáča Ethana Hawkea, či tradične zábavného Scotta Glenna (OHEŇ). Mnohé scény sú výborné svojou mrazivosťou - postavy sa usmievajú, ale vieme, že kedykoľvek sa im v ruke môže objaviť búchačka a začnú umierať ľudia. Nanešťastie, Fuqua nie je práve najgeniálnejší režisér všetkých čias a vyložene hrozný je v tomto prípade i scenár, pretože od neuveriteľne hlúpej "vaňovej scény" (teda ten svet je ale malý, však?) sa všetko zrúti ako priemerný buddy-movie domček z kariet. Koniec ma sklamal. Občas ľahký a svieži nadpriemer a hneď nato nečakane hviezdne obsadená televízna kriminálka. ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama