Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajný agent Shaw (Wesley Snipes), pracující pro generálního tajemníka OSN, žije ve světe lží a intrik, kde nic není takové, jak vypadá, a kde smrt číhá za každým rohem. V momentě, kdy se jisté síly snaží překazit rokování mezi Spojenými národy a Čínou, je právě Shaw jednou z posledních nadějí. Jedině on může včas zasáhnout a zabránit diskreditaci OSN. Ve vodách nedaleko pobřeží Floridy se objeví loď s mrtvolami 500 Vietnamců. Je to loď Spojených národů. Tlak na rezignaci generálního tajemníka vzrůstá, když je mu doručena videokazeta, která naznačuje jeho účast na vražedném spiknutí. Shaw a jeho nadřízená Hooksová (Anne Archerová) předpokládají, že za vším stojí čínský velvyslanec Spojených národů Wong, ale brzy zjistí, že ten také hledá pravdu. Na jednom večírku v New Yorku je však před očima stovky lidí zavražděn. Z vraždy je obviněn Shaw. Je uvězněn a jeho případu moc neprospěje, když ho osvobodí teroristé... Není nikdo, komu by se dalo věřit a zdá se, že každý hraje dvojí hru. Přátelé se mění v nepřátele a konečné drama přináší šokující odhalení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $30,208,599Tržby Celosvetovo $40,400,425/videl v kine: 65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lehce předvídatelný a trošku naivní film s hlavním hrdinou, který by potřeboval každých pár minut nějaký souboj a místo toho ho čeká pouze "zajímavá"přestřelka nakonci. Velmi nedostačující!!! ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mnoha filmů, u ketrých divák po pěti minutách ví jak dopadne a záleží tedy jen na cestě jak se ke svému očekávanému finále prokouše - a tomuto filmu se to podařilo poměrně originálně a zábavně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je béčko jako vyšitý a nic na to nezmění ani Wesley Snipes ani Donald Sutherland. Děj je jasnej hned od začátku a některý scény jsou tak snadno předvídatlný, že jsem je do puntíku uhád. Jediný na co se dá vcelku koukat jsou souboje, v těch se Snipes orinetuje velmi dobře, ale zase jsou trošku nerealistycký, tim myslim hlavně chováni v soubojích. Určitě je spousta lepších béčkových akčních filmů, ale jako film naodreagováni to je dobrý ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes má narozdíl od soukmenovců kliku v tom, že na jeho filmy se dá koukat bez zbytečného nadávání. Umění boje splnilo vše, co jsem od něj očekával - klasickou zápletku, potrhlé konspirační teorie, nějakou tu akční scénu, vygradované finále s nějakým tím překvapením a poklidný konec. Wesleyho mám docela rád (kdyby nebylo třetího Bladea, vynechal bych slovíčko 'docela'), tímto filmem se jeho status nezměnil. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller s Wesley Snipesom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o agentovi tajnej služby, ktorý sa stane svedkom atentátu, ale pri prenasledovaní zabijaka je sám chytený a považovaný za atentátnika a po úteku proti svojej vôli ide po ňom nielen polícia, ale aj neznámi zabijaci a tak si postupne uvedomuje, že sa stal figúrkou v rozsiahlej konšpirácii medzi OSN a Čínou, kde nič nie je tak, ako vyzerá a neviem, komu môže veriť, ale spojí sa so ženou, ktorá bola tiež svedkom atentátu. Spracovanie je celkom slušné, po úvodnej rozbehovej polhodine, ktorá je ale tiež bez problémov zvládnutá sa to už slušne rozbehne, síce tieto zápletky, kde sa hlavný hrdina ocitne uprostred medzinárodného sprisahania v tomto žánri až tak moc neobľubujem, ale v tomto prípade je dej stále dostatočne zaujímavý. Len škoda, že film nevygraduje niečím zaujímavejším, ani záverečná časť nie je zlá, ale je to najslabšia časť celého filmu a to rozuzlenie je už skôr hlúpe, ale kvôli žánru sa cez to dokážem preniesť. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom vydarená. Mrzia ma osobné súboje, úvodný a záverečný mi moc nesadli, ale v priebehu filmu sa nájde pár kratších situácií, ktoré mi zase sadli skvelo, obzvlášť perfektné zneškodnenie zabijaka v byte priateľky alebo situácia v aute, len škoda, že toho nebolo viac, práve takéto situácie sa vydarili najlepšie. Ale bavil ma aj ten zvyšok, obzvlášť rôzne naháňačky. Herecké obsadenie je výborné, Wesley Snipes sa síce v akcii moc nepredviedol, ale bavil ma, k tomu sympatická Anne Archer a zaujímave vedľajšie, ale aj záporné postavy, sklamal ma jedine Michael Biehn, ktorému táto úloha moc nesadla. Réžia a technická stránka by sa určite dali doladiť, hlavne rôzne efekty sú skôr slabšie, ale všetko to sú skôr také detaily, ako celok je to bez väčších problémov. Umenie boja je slušná akčná zábava, síce ma tu mrzí menšie množstvo osobnej akcie, ale aj tak mám tento film celkom rád a nenudil ma ani po niekoľkých pozretiach. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Béčko jak vyšité se všemi patřičnými negativy. Pochopím leckdy odfláklé efekty (omezený rozpočet) a lacinější scénář, ovšem akci mohli chlapci z choreografie skutečně lépe vypilovat. V kombinaci s hi-tech prvky tak celý tento holý akčňák nepůsobí zrovna přitažlivě, natožpak efektivně. Wesley a jeho nohy jsou značně nevyužity, o použití všech možných kamer a moderních vymožeností ani nemluvě. Závěr ala Matrix mi přišel v podstatě směšný a padlý na hlavu. Naprosto zazdil jakékoliv pomyšlení na sebemenší nádech realističnosti a aktuálnosti co se politického dění týče. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Ne že bych od "Umění boje" něco zásadního očekával, ale doufal jsem ve slušnou zábavu. A té se mi zrovna nedostalo...Nudný scénář, upachtěná režie a ani charizma Wesleyho Snipese na všechno nestačí. I tak je černý bijec spolu s překrásnou Marií Matiko (ufff!!) jedinou věcí, kterou si zapamatujete. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, celkom uchádzajúca akčná zábava, ale na to, aby sa Art of War vyhrabal z priemeru by musel obsahovať menej klišé. No po dlhej pauze som si celkom s chuťou pozrela obľúbeného Wesleyho Snipesa :-) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle jeste tak hrozny jako pozdejsi Snipesova tvorba neni Duguay je zrucny reziser a kvalitne odvedene remeslo se pozna akorat to mohlo byt klidne tak o pul hodiny kratsi protoze 2 hodiny jsou na takovej film proste prepalena delka a mistama to zakonite nudi ale dalo se to zkouknout ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdyby závěrečné klání vyhrál Michael Biehn, mohla bych i přidat hvězdičku... Ale kdepak, zase klišé, jakých je tenhle film plný. Nic extra jsem nečekala, ale zápletka "Art of War" byla přece jen slabší a podstatně nudnější i oproti nulovému očekávání. Jeden efektní souboj je na film s takovým názvem skutečně málo. 40% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +flashbacky pomůžou k lepší orientaci v ději, když nastoupí akce, tak sní příjde i dynamický hudební doprovod -v druhé půlce film ztrácí dech a nastupují zbytečné dialogy, kdyby se film soustředil na čistou akci a nesnažil se konspirovat, udělal by lépe/// Začátek se rozjel vskutku slibně. Nastopila velice svižná akce, kterou jsem opravdu nečekal. Později nastoupí trošku nuda a je cítit, že snímek je zbytečně natahován. Přesto musím ocenit hlavně celkovou surovost snímku. Lidi tady totiž chcípaj celkem solidně a někdy s pořádnou grácií. Ale raději už půjdu, než si tak dobré hodnocení rozmyslím./// Celkem 74%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Víceméně me film nezaujal. Už jen tím nudným příběhem. Film se vleče, nic výraznějšího se teda neděje. Wesley Snipes je tu docela dobrej, má pár dobrých soubojů. I přestřelky se tu najdou. Ale to je asi tak všechno. Film hodnotím tak na 37% = ** ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

obyčajný politický akčný thriller, nijak zvlášť originálny ani prepracovaný, ale tí, čo čakajú od politického akčného thrilleru niečo viac, tak majú smolu, tí, čo vedia, do čoho idú, nebudú síce nijak prekvapenjí ani šokovaní ale dostanú to, čo očakávali ()

klerik 

všechny recenze uživatele

M:I + UTEČENEC. Má to veci čo chýbali jeho predchodcom, ale aj tak nie je lepší... Ale naháňačky sú riadny adrenalín, finále má grády, a to sa počíta... Béčko s väčšími peniazmi a áčkovým vizuálom - prečo nie? A v kine... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Film se Snipsem sem neviděl nějakej ten dlouuuhej pátek, tak si řikám že si snim něco pustim a tady hrál i Biehn a Tagawa, tak si řikam proč ne žejo. No tak koukám, nuda.. nuda.. zdá se mi že koukám už celý hodiny a ono to jelo teprv dvacet minut.. ok koukám dál.. kouknu na čas a jede to hodinu a me se zdálo že už čumim TŘI ZASRANÝ HODINY a ta nuda protažená nehorázna, ubbulená, ukecaná, suchá, bez akce, bez napětí... postavy mi byli volný, protože mě prostě nezajímali... Snajps tam líta s brejličkama po městě a nikoho to proste nezajíma.. akce? NULOVÁ.. sem tam se něco vystřelí, fighty dva za celej dvouhodinovej urputně nudnej film!! Kdyby nebylo toho jednoho zlomu ve filmu, kterej se mi celkem libil tak napařim suvereně ODPAD!! Od Snipse si dávám zas pauzu protože tohle byla NUDNÁ SRAČKA. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příšerný film s minimem akce. Což vlastně ani tak nevadí, jelikož závěrečná přestřelka ve stylu Woo-Matrix byla tak blbá až byla směšná. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušný akční film s mírným přesahem. Jeho podstata je skryta ve větě, kterou řekne čínská překladatelka Hooksové při odchodu z její kanceláře: "Tak moc chráníte své zájmy, až jste se sami stali tím, proti čemu bojujete a nechtěli jste to." Je pravda, že když jedete intriky a chráníte své zájmy, vždycky se dostanete do bodu, kdy své vize musíte začít řešit represemi, bo ne všici jsou z nich nadšení. Takové to budeme vás vést k zářným zítřkům, i kdybyste z toho měli zhebnout. Akční scény ne vždy jsou natočené přehledně, generální tajemník je neuvěřitelně naivní, ale celé to drží pohromadě, je to slušně napínavé, a macho styl Snipese několikrát překladatelka slušně shodí. Vůbec se vyplatí soustředit se na takové ty jakoby mimochodem pronesené věty, protože ty většinou nesou docela moudré když ne rovnou myšlenky, tak rady. ()

Reklama

Reklama