Reklama

Reklama

Na špičce celerové příšery

  • USA Stalk of the Celery Monster (více)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1979, 2 min

Režie:

Tim Burton

Scénář:

Tim Burton
(další profese)

Obsahy(1)

Dvouminutový hororový příběh, který ukazuje práci jednoho vyšinutého a psychicky narušeného zubaře. (ČSFD)

Recenze (41)

tron 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážne začiatky Tima Burtona s heslom „každý sme nejako začínali“. Sem-tam cez jednoduchú animáciu preblesne práve tá burtonovská pochmúrna gotická hororová rodinná atmosféra, akú zbožňujeme v jeho celovečerných filmoch, ale mimo „diabolského smiechu“ čaj. Snímka na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=Tn6S_jfbgVI ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že je to od Burtona, tak bych nejdříve váhal. Je to sice ponuré a morbidní, ale Burtonovi sluší více nekreslené animáky s vymodelovanými figurkami. Nápad to nebyl špatný, ale není naplno využitý. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa velmi vtipné a typické Burtonové dielko, kde badať určitú temnú atmosféru aj čierny humor. Dokonalé to nie je, ale rozhodne je to zaujímavé. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Ta animace byla okouzlující! Jednoznačně největší plus tohoto snímku.. Pak také samotný příběh šíleného zubaře a samozřejmě ten jeho ďábelský smích.. To mi na 4* bohatě stačí :)) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nic moc tedy, ale rozhodně vás ty dvě minuty zaujmou, je určitě škoda, že se dochoval jen ten 2 minutový fragment a ne celý snímek, ale i tak je zajímavé vidět úplné počátky Burtona. Nejlepší část byla rozhodně, když jsem zjistila, že se jedná o rodinného zubaře a jak vstoupil do své čekárny, kde hrála pokojná hudba "Next please." ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Úsměv alá Joker, příšerka krásně tlusťoučká, řev použitý i v pozdějších filmech. V podstatě se Burton vykrádá.Či bychom to mohli nazvat tak, že používá své starší nápady. Nepostrádalo to vtip a pointu, ovšem zdá se mi to mírně zkratkovité. Vidímť, že mé vyjadřovací schopnosti jsou na bodu nula. Již nyní. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

z toho fragmentu celého krátkého filmu, co je na YouTube se nedá moc poznat, ale Burton se už z toho pozná - styl animace i postavičky. Jednodušší a děsivý příběh ze zubařského prostředí. Budu hodnotit jen slabšími dvěmi a na podrobnější hodnocení si u tohoto netroufám. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Když uvážím, že Burton tady teprve začínal, tak mi to přijde celkem v pohodě. Pravda, mohlo to vypadat líp (třeba ten zvuk je divná - to se nedochoval celý, nebo tam vážně jsou místa, kde je absolutní ticho a pak hlasité mluvení nebo křičení?), ale taky to má 2 minuty a na ty to je dostačující. Nijak úchvatné, ale dostačující. 3* ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla tato groteska vystavěna na nějaké větší ploše, mohl bych být i spokojenější, přesto má očekávání byla překonána. Škoda, že Burton netočí komedie typu Mars útočí častěji, jeho humor černějšího charakteru je mi totiž celkem sympatický. "Next, please." ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Krátká kreslená hříčka boduje svoji jednoduchostí. Jeden z prvních "filmů" Tima Burtona je typicky černohumorný a jeho vizuální styl bude povědomý všem, kdo viděli Ukradené Vánoce nebo Mrtvou nevěstu. Pointa je svým způsobem parádně naivní. Jako sonda do začátků jednoho talentovaného režiséra nemá Stalk of the Celery chybu. 7/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bylo to veselé, vtipné, napínavé, ponuré... Člověk by neřekl, že je to od Tima Burtona. Mě se to líbilo, ale delší délka by neuškodila. Animace naprosto suprová a ten ďábelský smích... Nezapomenutelné. 80%. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Nějak začínal i Burton. Jednoduchá animace infantilních kresbiček tvoří mírně paranoidní horrorovou šílenost. Hudba je sice úžasná, přesto tato kratičká blbůstka není nijak zvlášť zajímavá. ()

Reklama

Reklama