Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cherry Falls je malé pokojné mestečko, ale iba dovtedy, kým tu nezačne vyčíňať masový vrah. Po tom, ako je nájdené už tretie zavraždené dievča, vyjde najavo, že vrah si vyberá obete výhradne panny. Šerif Brent Marken v snahe ochrániť mladé dievčatá, a predovšetkým svoju dcéru Jody, urýchlene varuje obyvateľstvo pred nebezpečenstvom. Avšak ani táto výzva nezabráni ďalšej vražde. Šerif začína tušiť, kto by mohol byť za vraždy zodpovedný, ale všetko si necháva pre seba až do príchodu agentov FBI. Medzitým sa medzi študentkami rozšíri správa, že jediným spôsobom, ako si zachrániť život, je prísť čo najskôr o panenstvo. Jody, ktorá je stále pannou, si uvedomí, že práve ona by mohla byť kľúčom k záhadným zločinom, a tak sa rozhodne prevziať všetko do svojich rúk... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Malé klidné městečko Cherry Falls je otřeseno sérií brutálních vražd. Obětmi jsou mladé dívky a chlapci z městečka, a ve všech případech šlo o panny (a panice - jak toto poznali netuším). Ani FBI nemá žádné stopy, a tak stojí šerif Marken (Michael Biehn) před velkým rozhodnutím. Zveřejnit profil vraha - a způsobit tak ve městě sexuální revoluci (které se zúčastní i jeho dcera Jody (Brittany Murphy)) nebo jen koukat, jak vrah likviduje jednoho teenagera po druhém ... Kromě zajímavé zápletky (i když vcelku uboze zpracované) stojí za zmíňku snad jen Brittany Murphy - ač ji v době filmu bylo 23, více než šestnáct by jí nikdo nehádal. A nejlepší scéna ... snad jen když se vrah dostal na chatu, kde se navzájem všichni teenageři snaží zbavit pannenství, to jsou pro něj druhé vánoce.. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Mezi omladinou na americké střední škole řádí vrah.Na rozpárání, rozřezání a přibití si vybírá pouze panny a panice (jak pozná panice, vážně nevím). Takže rada pro „rizikovou“ skupinu zní, sexem rychle spaste vlastní život.Jediná zábavná část tohoto hodně mizerného horůrku byla v okamžiku, kdy „ohrožená skupina“ poslouchala rady před „velkou nocí“ od své zkušené spolužačky. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Thriller snad, horror určitě ne, každopádně veskrze průměrný snímek, u kterého si člověk není úplně jistý, nakolik vážně ho tvůrci mysleli. Máme tady americké městečko, dávný zločin skupiny kamarádů a psychopatického vraha, co se údajně zaměřuje na sexuálně nečinnou mládež (divné, ale budiž). Provedením thrillerové béčko, chybí tomu sympatičtí hrdinové, jakým by se daly držet palce, tím pádem chybí také napětí a atmosféra. Humorná stránka je tak nenápadná, až je možná neúmyslná, nechtěná. Když tenhle film neuvidíte, o nic nepřijdete. Třtí hvězdička je za Michaela Biehna. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku ma napadla taká smiešna vec, že by to bola prča, keby to tak s tým vrahom aj bolo.... no a viete čo? Aj to tak bolo. No niektoré momenty boli snaživé a niektoré scénky sa nebáli drsnoty, aj keď v kľúčových momentoch sa kamera odkláňala. Najväčšie pozitívum však bola Brittany Murphy, na ktorú sa aspoň príjemne pozeralo. Podpriemer. 40/100 ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Cherry Falls je městečko s největší frekvencí puberťáckých paniců a panen na světě. Zároveň tam mají debilní policejní sbor, páč nikoho za celou dobu nenapadne zásadní otázka: Jak asi vrah může vědět, že jeho oběti jsou panny? Takhle magorská komunita si samozřejmě o nějaký ten masakr vyloženě říká. První půlka je v pohodě, druhou pohřbívá režijní a scénáristická strnulost. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o jediný neaustralský film režiséra Geoffreyho Wrighta. (ivishka)
  • V Amerike sa film do kín nikdy nedostal, nenašiel totiž distribútora. Nakoniec bol po neúspešných pokusoch predaný USA Films, ktorá ho vysielala v televízii na USA Network. Tým pádom sa stal najdrahším televíznym filmom v Amerike s rozpočtom 14 miliónov dolárov. (Real Tom Hardy)
  • Do hlavní role šerifa byl původně navržen Stephen Lang, kterému však natáčení nedovolila účast na dalších projektech. Později poznamenal, že jediným důvodem, proč chtěl být součástí obsazení, bylo znovu spolupracovat s Brittany Murphy. (ivishka)

Reklama

Reklama