Reklama

Reklama

Začátek

  • Sovětský svaz Načalo (více)

Obsahy(1)

Jednoduchý příběh o Paše Stroganové (Inna Čuriková), nepěkné a výstřední dívce, která vystupuje v klubu v roli čarodějnice. Všiml si jí režisér, který se chystal natočit film o Johance z Arku, a nabídl jí roli. V roce 1971 Gleb Panfilov na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách obdržel Stříbrného lva za režii, Inna Čuriková byla čtenáři časopisu Sovětská obrazovka vyhlášena nejlepší herečkou SSSR. (Snorlax)

(více)

Recenze (4)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Inna Čurikova je Herečka s velkým "H" a tohle je především překrásný koncert jejího talentu. Johanka z Arku nebo prosté zamilované děvče - obojí zvládá na výbornou, Marfuška... ()

kwietitze 

všechny recenze uživatele

Celý snímek je inteligentní oslavou nikdy nenatočeného Panfilova filmu o Janě z Arku. Příběh vypovídá o mladé ženě, která sní o tom, že bude herečka, není však ani příliš zkušená, ani příliš důvtipná. V průběhu filmu se jí přihodí dvě věci, které ji změní život. První z nich je, že na jedné zábavě se seznámí s ženatým mužem, s kterým nakonec začne mít vztah. Druhou je nabídka, kterou ji po hraní Baby Jagy v místním divadelním sboru učiní filmový režisér - nabídne jí možnost hrát ve filmu Janu z Arku. Již od začátku se ve filmu objevovaly záběry ze snímku o Janě z Arku, ale teprve po režisérově nabídce dojde k propojení obou částí. Začátek však není jen filmem o natáčení filmu, ale mezi jednotlivými částmi „hrané“ Jany z Arku a „reálného“ života herečky existují paralely, takže můžeme konfrontovat události Pašina života s životem Jany z Arku a sledovat, jak Pašin život ovlivňuje její roli nebo role život. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Zajimavy kousek s vynikajici Innou Curikovou. Ta ztvarnuje mladou amaterskou herecku, kterou si vyhledne reziser filmu Johanka z Arku do hlavni role. V soukromi ma tato slecna vsak trable s laskou (k zenatemu muzi) atd... P.S.: Mimo jine mne zaskocila i krasna Valentina Telichkina. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama