Reklama

Reklama

Začátek

  • Sovětský svaz Načalo (více)

Obsahy(1)

Jednoduchý příběh o Paše Stroganové (Inna Čuriková), nepěkné a výstřední dívce, která vystupuje v klubu v roli čarodějnice. Všiml si jí režisér, který se chystal natočit film o Johance z Arku, a nabídl jí roli. V roce 1971 Gleb Panfilov na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách obdržel Stříbrného lva za režii, Inna Čuriková byla čtenáři časopisu Sovětská obrazovka vyhlášena nejlepší herečkou SSSR. (Snorlax)

(více)

Recenze (4)

kwietitze 

všechny recenze uživatele

Celý snímek je inteligentní oslavou nikdy nenatočeného Panfilova filmu o Janě z Arku. Příběh vypovídá o mladé ženě, která sní o tom, že bude herečka, není však ani příliš zkušená, ani příliš důvtipná. V průběhu filmu se jí přihodí dvě věci, které ji změní život. První z nich je, že na jedné zábavě se seznámí s ženatým mužem, s kterým nakonec začne mít vztah. Druhou je nabídka, kterou ji po hraní Baby Jagy v místním divadelním sboru učiní filmový režisér - nabídne jí možnost hrát ve filmu Janu z Arku. Již od začátku se ve filmu objevovaly záběry ze snímku o Janě z Arku, ale teprve po režisérově nabídce dojde k propojení obou částí. Začátek však není jen filmem o natáčení filmu, ale mezi jednotlivými částmi „hrané“ Jany z Arku a „reálného“ života herečky existují paralely, takže můžeme konfrontovat události Pašina života s životem Jany z Arku a sledovat, jak Pašin život ovlivňuje její roli nebo role život. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Inna Čurikova je Herečka s velkým "H" a tohle je především překrásný koncert jejího talentu. Johanka z Arku nebo prosté zamilované děvče - obojí zvládá na výbornou, Marfuška... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Zajimavy kousek s vynikajici Innou Curikovou. Ta ztvarnuje mladou amaterskou herecku, kterou si vyhledne reziser filmu Johanka z Arku do hlavni role. V soukromi ma tato slecna vsak trable s laskou (k zenatemu muzi) atd... P.S.: Mimo jine mne zaskocila i krasna Valentina Telichkina. ()

Reklama

Reklama