Reklama

Reklama

Válečná romance

  • Sovětský svaz Vojenno-polevoj roman (více)

Obsahy(1)

Tématem filmu je silný citový vztah jednoho muže ke dvěma ženám. První z nich poznal za války na frontě. Ljuba však byla milou jeho velitele a Saša Nětužilin se do ní prudce, leč platonicky zamiloval. O své lásce jí pověděl až těsně před rozhodujícím útokem, ten se však stal příčinou toho, že svou milovanou ztratil z očí. Válka skončila, Saša se vrátil do Moskvy a po čase se podruhé zamiloval, tentokrát do intelektuálky Věry. Zakrátko se oženil a žil klidným spokojeným životem. Až do doby, než na jedné rušné ulici poznal v prodavačce pirožků Ljubu. (mibara)

(více)

Recenze (5)

HenryS. 

všechny recenze uživatele

Hodně nechtěná komedie. Především dabing to dobře zabil:-) Prvních deset minut se mi chtělo zvracet, jak v tom filmu nedává nic smysl a nic nefunguje, pak už jsem se jenom smál (a to tvůrcům, hercům, dabérům...) это большой Камп! Takový ten film na půlnoční projekce, nebo otrlého diváka. ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Povrchní Saša, zamilovaný do důstojnické milenky, se kterou mluvil všehovšudy jednou, by potřeboval pár výchovných. Obzvlášť, když po válce nyní zhrublou Ljubu potká a rozhodne se ji kultivovat jako stromeček. Ljuba by zas za svou vypočítavost zasloužila narvat hrst pirohů do chřtánu. Něco na tom filmu ale je, něco to obzvláštňuje a dodává tomu zvláštní atmosféru. A já se vsadím, že to něco je Inna Čurikova. (Seminář ruského filmu Veselí nad Moravou 2010) ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Válečná romance je velmi zajímavý a na dobu svého vzniku zcela netypický sovětský film (také jeden z komerčně nejúspěšnějších). Vypráví příběh neobvyklého manželského trojúhelníku – veterán Saša se počátkem padesátých let potká v Moskvě se svou frontovou láskou Ljubov. Nyní však žije ve šťastném manželství s kultivovanou Věrou. Náhodné setkání zcela rozloží jejich dosavadní soužití. Režisér Pjotr Todorovskij se narodil na Ukrajině, v roce 1943 odešel na frontu jako velitel ženijního oddílu a válečné zážitky se mu staly celoživotní inspirací. V tomto snímku se autorsky podílel i na hudební stránce filmu, která hraje v milostném příběhu vždy nemalou roli. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama