Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

failer11 odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILERY Další řadová česká komedie bez byť jen jediné špetky originálního nápadu. Film je o rodině, která má problémy se svými dětmi. Ono když ve filmu, který má být komedie není jediná scéna, které by jste se zasmály, tak je něco asi špatně. Většina vtipných scén je jen o  tom, že se postavy dostanou do naprosto absurdní situace. Napříkad, když dítě v autě brečí a matka radši zastaví uprostřed silnice a začne dítě kojit.  Nejvíc mě na filmu vytáčí, že žádná z postav mi nebyla ani trochu sympatická, nedokázal jsem najít nikoho s kým bych se ztotožnil nebo nějakým způsobem soucítil. Osobně si myslím, že češi a slováci prostě pořádnou komedii udělat neumějí.  Ale i tak jsou tyhle komedie masivně každý rok produkované a to je z toho důvodu, že do kina na to lidi půjdou, protože viděli, že v traileru bylo plno vtipných scén, které asi běžnému nenáročnému divákovi stačí, což je dle mého škoda. 13% ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Prostoduchá vztahová slátanina, jaké česká filmová produkce v posledních letech chrlí tuny. Trochu to připomíná filmovou verzi Ulice. Pár vtipných hlášek tam je, Čvančarová, Holubová a Polívková hrají skvěle. Zbytek je vata, klišé a nuda. Film v první třetině v celku zábavně líčí problém několika nesourodých párů s režimem vyzvedávání dětí ze školy. Chápu ale, že na takto prostinké téma nejde natáhnout stopáž 88 minut. Proto je zbytek zaplevelen nesmyslnými vztahovými zvraty a kotrmelci, které s vyzvedáváním nebo výchovou dětí nesouvisí. Děti jsou vůbec odsunuty na okraj jako nutná stafáž svých hysterických nebo nevyzrálých rodičů, kolem kterých se celý film točí. No a ten naprosto dementní závěr v posledních minutách, to si mohli tvůrci odpustit. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Musím si začít dávat pozor na scénáristku Lucii Konečnou, protože ty její poslední počiny, to je jedno neštěstí za druhým. Bohužel omílá pořád to samé do kola a tohle je prostě jen zhuštěný seriál Jedna rodina i včetně marmeládařky Kostkové, kterou tu nahradila marmeládařka Čvančarová. Ale zrovna duo Čvančarová Hofmann je jediným pozitivem filmu, už v Mostě jim to sedělo a tady taky. Jinak to nestojí za řeč... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Romantická komédia ako vystrihnutá z dielne českej žánrovej kinematografie posledných rokov. Dejovo kŕčovité, scenáristicky ničím nepredvídateľné a ničím originálne, ale zároveň s výbornou atmosférou, super hereckým obsadením a miestami aj vtipnými scénami. Čvančarová v každom filme jede bomby a to sa mi na nej páči, tak to má byť. 60 % ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Tyhle ty ideální komedie funkčnosti 5 lidí, který jsou i přesto, že jsou vlastně sokové/sokyně hrozní kamarádi, u kterých i neideální hádky a převozy dětí jsou ideální. Do toho pomatená babička, nakýblování do jednoho baráku. Vztahy dětí, které se pak taky nakýblují do baráku. No nebýt tam Hoffmana a Vyorálka, tak to celé stojí za nic. To poslání těhle filmů nechápu, má to být situační komedie, a zatím jsou to jen ty situace bez vtipu a přitom nutně přitažené za vlasy. Zuzana se tam absolutně nehodí. A cenu za nejdebilněší postavu vyhrává starší syn. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • „Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ uvedl před uvedením filmu Martin Hofmann. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy a na zámku Štiřín. (dyfur)
  • „Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa (1997). Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ uvedl režisér filmu Petr Nikolaev. (SONY_)

Reklama

Reklama