Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava Alex v podání Adama Mišíka prodává ten nejlepší kokain v Praze, dealování chce ale jednou provždycky nechat. Jeho snem je prorazit v rapu a nahrát svůj vlastní banger. Navíc se s ním rozchází jeho holka a chce jí dokázat, že na to má. Tahle noc je pro změnu jako dělaná. Kamarád Láďa totiž pro feat zařídil rappera Barracudu a to znamená vstupenku mezi top hráče. Jenže tahle vstupenka nebude levná a Alex s Láďou musí během pár hodin sehnat hromadu peněz. Vyrážejí proto na šílenou a adrenalinovou jízdu nočním městem, aby prodali všechny drogy, co doma ještě našli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (480)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je třeba si někde poznačit jméno Adam Sedlák, protože je nezpochybnitelné, že máme tu čest s mimořádně talentovaným režisérem, který se hlavně nebojí jít s kůží na trh a dělat věci sice jinak, ale zato funkčně, což je extrémně vzácná kombinace v dnešním světě. Nejvíce se mi líbil nesmírně odvážný a obrovsky kreativní střih a ten teplej cigoš ve vedlejší roli - to bylo něco neskutečného. To co předváděl mi vyrazilo dech. Děj tohoto filmu mě neskutečně bavil, přestože neholduji rapu a o tom potetovaném "umělci" jsem dodnes neměl tušení. Nesmírně se těším na Sedlákův další film a hluboce smekám. [90 %] ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

BANGER. je neskutečně freneticky natočené dobrodružství jedné noci v Praze a zároveň velmi progresivní filmařina, která přináší příjemné a hlavně potřebné vlny do jinak dost stojatých vod současné české kinematografie. Drobné výhrady mám; něčeho bych ubral, u něčeho zas přitlačil na pilu, ale kolem a kolem to je zkrátka high energy jízda, která má dynamiku, osobité režijní uchopení a autentické herectví. [KVIFF 2022] ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tie všetky pozitívne reakcie nie sú ani tak zrkadlom kvality samotnej, ako skôr dôkazom veľkého diváckeho hladu. Česko-slovenský divák je už prežraný druhou svetovou, komunistami a hercami za zenitom predvádzajúcimi romantikuš. BANGER. nie je šablóna, nie je sádzka na istotu. Keby však takýchto filmov vzniklo za rok 10, tak by zapadol ako víťaz SuperStar mesiac po finále. Zopár fajn momentov, to jo. Ideálne padnúci záver, to jo. Bendig ako smažka roku, to jo. Kreatívny slovník, to jo. Ten príbeh miestami vytváral na postavy neexistujúci tlak, a tak tomu chýbali emócie. Na drama málo drsné, na komédiu málo vtipné. Dajte si radšej Anděl Exit (2000). Inak Anna Fialová má myslím potenciál, aký sa kedysi tak nejako neúspešne očakával od Kláry Issovej. Uvidíme. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rap mě míjí obřím obloukem a nejsem vyloženě fanouškem ruční kamery, přesto si mě BANGER. divácky získal a nadmíru mě zaujal. Je to v podstatě jedna neuvěřitelně divoká a svižná jízda, která funguje od začátku až do konce takřka na výbornou. Velký podíl na tom má právě ta skutečnost, že je film natočen na iPhone a že se děj odehrává v průběhu několika málo hodin. Díky originálním vsuvkám (AZ-kvíz a prestiže to zabily) a neotřelému vizuálnímu pojetí se jedná v rámci tuzemské kinematografie o neobyčejný zážitek. Herecky mě ve filmu nejvíce bavil civilní Marsell Bendig (dokonce jsem si značnou část stopáže myslel, že se jedná o staršího Jana), který mě svým bezprostředním výkonem vskutku "vysmažil" zrak. V závěru mi na mysli vytanula Perníková věž, která ale byla kvalitativně trochu jinde. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně nápaditý, originální, během sledování mi bylo až fyzicky zle z toho, co se na scéně děje. Přitom prvních deset minut jsem myslel, že to vypnu. Ten styl, jak je film natočený, je hodně specifický a chce hodně sebezapření setrvat. To je ale po zásluze odměněno výbornou, neobvyklou a na české poměry hodně jedinečnou filmařinou. Banger. je prostě banger. Adam Mišík a Marsell Bendig tu hrají nadpozemsky a musím říct, že bych to do nich ani náhodou neřekl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Adam Sedlák vyvrátil tvrzení, že by obsazení Adama Mišíka (Alex) byl kalkul. Výběr herců se zúžil podle umu jak zpívat, tak i rapovat. Navíc Mišíkovy fanynky na jeho vizáž ve filmu reagovaly nevalně. (vyfuk)
  • Režisér Adam Sedlák se svěřil, že chtěl, aby jeho film byl Dealer (1996) pro „tiktokovou generaci“. (vyfuk)
  • Casting trval šest měsíců a obsazení je kombinací školených herců a neherců. (rakovnik)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

04.02.2023

V letošním roce se nominace na Cenu české filmové kritiky za rok 2022 dočkalo celkem sedmnáct filmů. Našli jste mezi nimi nejen snímky promítané v loňském roce v kinech, ale i seriály, minisérie,… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama