Reklama

Reklama

Peklo

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na Zemi se zničehonic začnou zjevovat bytosti z jiného světa, které posílají lidi do pekla, a jedna náboženská skupina hlásá, že jde o boží spravedlnost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1: Dost jsem přemýšlela o celém tomhle všem a výsledek je velká spokojenost. A zároveň jsem pochopila, proč má Peklo tak špatné hodnocení. Asi dost lidí čekalo od seriálu něco jiného. Já původně možná taky. Trailer jsem neviděla. Prostě jsem šla po jméně Sang-ho Yeon. Jenže tohle není nadpřirozený seriál, kde se lidi dostávají do pekla. Tohle je seriál, kde se rozebírá společnost v následku nadpřirozených procesů, které jsou (vyděšenému) světu vysvětlovány a předkládany jinak. A o tom, jak různí lidé jsou tohle schopni zneužívat pro svůj prospěch a osobní ambice, přestože znají pravdu. S první sérií jsem byla opravdu moc spokojená. Skvělé, temné, k zamyšlení, perfektně natočené, dobře zahrané, vážně moc chytlavé dílko, které vůbec nenudí, a je fajn celý ten postup příběhem  :) pokud jste nepochopili, o čem to je doopravdy, je to vážně škoda. Užili by jste si to jinak podstatně víc.   "Každý může kdykoliv umřít. Nehoda, nemoc. Ale to vědomí, že skončím v pekle, to mě nutí nenávidět sám sebe." S2: Už aby to bylo :) prý podzim 2024 :) ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Oproti malému hodnocení tady na ČSFD, kde to dle mne bude dost prvním dílem a kampaní, která lákala na démony stahující lidi do pekla. Scény s nimi díky ne jejich povedenému designu a CGI animaci  jsou tím nejslabším v seriálu. I když, než člověka uškvaří na škvarek, tak ho předtím ještě brutálně zrasí a nadělají trochu krvavý bordel. Ale tím hlavním v seriálu je podání náboženského fanatismu, a tím co dokáže tento nadpřirozený jev vyvolávat. Je za tím Bůh? Je lepší lidi nechat ve vědomí, že je to boží vůle, aby nepáchali hříchy, než celý tento koncept vyvrátit důkazem, že je to v podstatě náhodný výběr? Pod povrchem má Hellbound více, než se na první pohled zdá, ale chápu, že někdo to vezme jako slátaninu, 7/10 ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Božíšku, co to bylo? U korejských seriálů jsem většinou silně nekritická, ale tady to vůbec nejde. Seriál má dvě části a mě více méně bavila jenom ta první. U té druhé jsem si nebyla jistá, jestli se nedívám na nějakou propagandu náboženské sekty. A ten patetický skoro konec? To jsou Korejci no. Tenhle seriál přinesl spoustu otázek a ani jednu odpověď. Jednou stačilo. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem sice trošku něco jiného dle ukázek, ale nevadilo mi to, spíše naopak. A jsem rád, že jsem se nenechal odradit hodnocením zde, nebylo k tomu daleko. Od začátku mě to chytlo - originální námět, tajemno, nezodpovězené otázky, vynikající atmosféra (komorní, chladná, připomínalo mi to severské filmy), témata k zamyšlení, ukázka fungování společnosti. Přečkal jsem i to zbytečné násilí, ve kterém si Korejci očividně libují a neskutečně otravného a uřvaného vůdce Šípovců. V podstatě jde první sérii rozdělit na dvě poloviny, kdy každá je jiná, ale obě výborné. Druhá se dá celkem snadno připodobnit k dnešní situaci ve světě. Rozhodně se mi to líbilo více než Hra o oliheň a jsem zvědav na druhou sérii. Poctivých 80%. Howgh! ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Ak by ma seriál bavil, sfuknem ho na jeden záťah. Takto som sa s ním trápil 1 týždeň. Nasilu. Mohol mať kľudne len jednu epizódu a boli by ste z toho takí múdri ako po šiestej. Len tak z prče by ma pobavilo, keby sa seriál druhej sezóny už nedočkal... Tým pádom by sa zaradil mezi najväčšie kokotiny roka. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (1)

  • Seriálu předcházel korejský internetový komiks (webtoon) se stejným názvem. (ignorant)

Reklama

Reklama