Reklama

Reklama

Peklo

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na Zemi se zničehonic začnou zjevovat bytosti z jiného světa, které posílají lidi do pekla, a jedna náboženská skupina hlásá, že jde o boží spravedlnost. (Netflix)

Recenze (70)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když máte za monstra černý panáky Michelin, je těžký vžít se do vší tý náboženský temnoty, zmaru a šílenství, aniž by to nevyvolávalo byť letmý náznaky smíchu i znechucení z toho, jak moc se do našeho světa designově nehodí. Lidský postavy jsou navíc nesympatičtí otravní idioti a celej příběh je i na poli šesti standardně dlouhých epizod zbytečně táhlej a postrádající jakoukoli dynamiku. To násilí, který gumy páchaly, bylo ovšem chuťově plný a správně krvavý až do upražení. Taky finální epizoda za něco stála a v posledních patnácti minutách nabídla vhled do celýho potenciálu, kdyby to tvůrci pojali od začátku přesně takhle. Inu, nepojali, a proto stojí celek za hovno! ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Začátek katastrofa a jedna velká promarněná příležitost, kde nefunguje skoro nic a naopak skoro všechno působí otravně. Po dvou dílech se to ale začne zlepšovat, a ač kvalita rozhodně i nadále stále pokulhává, začne to mít jakejsi tvar a tvůrci nám představí dokonce několik fakt dobrých scén, spousra zbytečných a divných scén z úvodu dostane alespoň nějakej smysl, přičemž poslední díl je dokonce ve čtyřhvězdičkovejch vodách. Další sérii bych ze zvědavosti dal šanci. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podivné, ako veľa iných kórejských mystérií, no zato celkom zaujímavé. Niektoré opakujúce prvky však trochu nudili. Tiež by som dal väčší dôraz na atmoféru a príbehu dodal viac šťavy. Hlavne by som vysvetlil, kde sa tie čudá vzali. Táto otázka mi vŕtala v hlave celý čas a odpoveď som na ňu nedostal. Priemer. 60/100 ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Božíšku, co to bylo? U korejských seriálů jsem většinou silně nekritická, ale tady to vůbec nejde. Seriál má dvě části a mě více méně bavila jenom ta první. U té druhé jsem si nebyla jistá, jestli se nedívám na nějakou propagandu náboženské sekty. A ten patetický skoro konec? To jsou Korejci no. Tenhle seriál přinesl spoustu otázek a ani jednu odpověď. Jednou stačilo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Distopie, thriller a horor. Pomale tempo , ne moc prokreslene postavy. Nestihly se dost vylicit zmeny korejske spolecnosti se soupericimi zajmovymi skupinami. Je to dost brutalni. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Obrovské korejské béčko, které kromě občasného vizuálně slušného násilí a ústředního nápadu (který je stejně bohužel pojat špatně) nemá moc co nabídnout. Celkový motiv je pohřben díky nedokonalému vizuálu, strašným hereckým výkonům a zdlouhavému natahování děje bez semenší gradace nebo napětí, které by mě donutilo vžít se do filmu nebo by mě naplno vtáhlo do děje. Takhle je to jen první díl nudný, druhý rozjezdový, ale všechny další už jen míň a míň zajímavé, až to diváka přestane zajímat úplně. Ztráta času. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, syrové násilí, hrozné provedení a ve výsledku totální píčovina, která nabídne jedinou zajímavou postavu – zakladatele kultu. Jenže úplný závěr se jako na potvoru povedl, takže jsem zároveň zvědavý, jak to bude pokračovat. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak, keď ľudia majú po celom svete vtierané do lebiek aký je K-pop úžasný a potom uzrie svetlo sveta takáto sračka, bohužiaľ s potenciálom na druhú sériu. Jedna veľmi dobrá, jedna priemerná a zvyšné veľmi slabé epizódy takého nič, ktoré okrem liberálneho posolstva bububu cirkev, sebavedomá feministka klitorisáčka sama vymláti ISIS, Boko Haram aj armádu Severnej Kórei a pritom sa nezapotí a ďalšou celoživotnou traumo liberálneho loja, dôchodcov ktorým treba čím skôr porozbíjať hlavy  Mladému hnoju, ktorý leží na zhnitých pitchiach v nákupných centrách patrí svet. Už len nájsť sponzora, ktorý im dá všetko zadarmo a nebudú sa musieť kvôli tomu.... Neuveriteľne premrhaný potenciál, takto to dopadne keď pošleš svoj námet Netflixu, spĺniš tri hlavné požiadavky (vyššie spomenuté) a talentu máš asi toľko ako Lama Alpaka na kočuľovanie po lyžiarskych svahoch Južnej Sahary... ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Začátek odrazující. Pak to začalo být zajímavější. V půlce seriálu ale všichni vymřeli a začalo se s úplně jinými postavami nanovo. Ale naštěstí zůstala jediná sympatická postava advokátky. Finále se docela povedlo, takže to zase úplně ztracený čas nebyl. Ale žádný TOP seriál, jak se chlubí Netflix, to tedy rozhodně není. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vizuál mi nijak nevadil a místy má Hellbound poměrně nepříjemnou atmosféru (ta je spojená primárně s chováním lidí a jednáním sekty Nové pravdy),ale upřímně nechápu co tím vším chtěli tvůrci říct a jaká by měla být hlavní mesidž.Chápu princip pekla a zkousnl bych i ty sekty stavějící na jakési boží vůli,ale tady chybí protiváha a byť jen náznak vysvětlení.Jestli to celé mělo naznačovat,že lidstvo je v prdeli a žádné nebe nebude pro nikoho (což by zase nebylo takové překvapení),pak to dělá velmi zvláštní způsobem.Je sice možné,že jsem nepobral nějaké náznaky,ale také je dost možné,že tím tvůrci nakonec vůbec nic říct nechtěli a Hellbound je jen lehounce nadprůměrné béčko.Pokud bude druhá řada,minimálně ze zvědavosti se mrknu...60% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1: Dost jsem přemýšlela o celém tomhle všem a výsledek je velká spokojenost. A zároveň jsem pochopila, proč má Peklo tak špatné hodnocení. Asi dost lidí čekalo od seriálu něco jiného. Já původně možná taky. Trailer jsem neviděla. Prostě jsem šla po jméně Sang-ho Yeon. Jenže tohle není nadpřirozený seriál, kde se lidi dostávají do pekla. Tohle je seriál, kde se rozebírá společnost v následku nadpřirozených procesů, které jsou (vyděšenému) světu vysvětlovány a předkládany jinak. A o tom, jak různí lidé jsou tohle schopni zneužívat pro svůj prospěch a osobní ambice, přestože znají pravdu. S první sérií jsem byla opravdu moc spokojená. Skvělé, temné, k zamyšlení, perfektně natočené, dobře zahrané, vážně moc chytlavé dílko, které vůbec nenudí, a je fajn celý ten postup příběhem  :) pokud jste nepochopili, o čem to je doopravdy, je to vážně škoda. Užili by jste si to jinak podstatně víc.   "Každý může kdykoliv umřít. Nehoda, nemoc. Ale to vědomí, že skončím v pekle, to mě nutí nenávidět sám sebe." S2: Už aby to bylo :) prý podzim 2024 :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože se téměř polovina Jihokorejců nehlásí k žádnému náboženství, tak mystery seriály a filmy milují. A je vcelku jedno, jestli si autoři pohrávají s buddhismem, nebo křesťanstvím. Zpravidla se nerozpakují použít oboje. Vím to, protože už jsem pár takových seriálů viděl. Hellbound bohužel patří k těm slabším. A není to protože vlastně mysteriózní, ani hororový není. Spíš mi vadí, že postrádá drive a pro korejskou tvorbu typickou práci s postavami. Jakoby to bylo tvořeno rovnou pro západní diváky. Podobně jako Parazit ... . Co naštěstí nechybí je... rovněž typicky korejský přesah. Tentokrát se tvůrce opřel do pokrytectví nábožníků, lidské stádovitosti a sklonům řešit jiné názory a postoje pěstmi...v tomto případě často trubkou, nebo pálkou. Jakoby byla ta touha do někoho si praštit v DNA většiny asiatů. Pokud čekáte horor, nebo hutné drama, asi budete trochu zklamaní. Helbound má spoustu dobrých nápadů, zajímavých momentů a myšlenek, ale jako celek je to nepříliš vtahující a bez atmosféry. Konec řady láká k pokračování nečekanou událostí, ale na můj vkus už je to tak nějak navíc. Osobně bych spíš uvítal redukci na tři intenzivní epizody. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Oproti malému hodnocení tady na ČSFD, kde to dle mne bude dost prvním dílem a kampaní, která lákala na démony stahující lidi do pekla. Scény s nimi díky ne jejich povedenému designu a CGI animaci  jsou tím nejslabším v seriálu. I když, než člověka uškvaří na škvarek, tak ho předtím ještě brutálně zrasí a nadělají trochu krvavý bordel. Ale tím hlavním v seriálu je podání náboženského fanatismu, a tím co dokáže tento nadpřirozený jev vyvolávat. Je za tím Bůh? Je lepší lidi nechat ve vědomí, že je to boží vůle, aby nepáchali hříchy, než celý tento koncept vyvrátit důkazem, že je to v podstatě náhodný výběr? Pod povrchem má Hellbound více, než se na první pohled zdá, ale chápu, že někdo to vezme jako slátaninu, 7/10 ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Ak by ma seriál bavil, sfuknem ho na jeden záťah. Takto som sa s ním trápil 1 týždeň. Nasilu. Mohol mať kľudne len jednu epizódu a boli by ste z toho takí múdri ako po šiestej. Len tak z prče by ma pobavilo, keby sa seriál druhej sezóny už nedočkal... Tým pádom by sa zaradil mezi najväčšie kokotiny roka. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo rozohraté, ale nepreradi sa na vyšší rýchlostný stupeň. Šikovne využité efekty, ktorých je skromné množstvo ale postačuje to na udržanie napätia. Druhú sériu by som si dal. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Dvě zásadní negativa. Start, po prvním dílu jsem neměl žádný zájem pokračovat, a "monstra". Pekelné stvůry vypadající jak Chewbacca křížený s panáčkem Michelinem? Toho by se měl člověk bát, tohle by mělo vyvolávat děs, natož peklo? Naštěstí ve druhém díle seroš chytne dech, od třetího spád, aby vás mesiášský závěr nalákal, co by mohlo být dál. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Po skvelom squid game možno fanúšikovia čakali od Kórejcov aj viac. Premrhaný potenciál. Príšery boli fajn ale strašne málo. Dosť sklamanie od netflixu. Aspoň že to malo 6 epizód. Viac by bolo utrpenie a ako pozerám komentáre pre niekoho aj teraz. Inak ten streamer bol dosť odveci. Peklo tak môžem hodiť do priemeru. 3* ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekala něco jiného, ale nemůžu říct, že by se mi to vyloženě nelíbilo. Jen mě mrzí, že seriál vůbec nevysvětlil, co se tam jakože dělo a na konci vlastně divákovi řeknou, že na tom nezáleží, což bylo pro mě trochu zklamání. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ďalší pekelpičonezmysel. V rámci demonštračného násilia to nie je pre deti, ale v rámci scenára je to pre retardované deti. Je celkom fajn vidieť, že si po ľuďoch z pekla chodia čerti. To je cool. Ale že tam vkuse vyskočia odnikiaľ nejakí traja kamenní retardi (neviem prečo traja, a neviem prečo stále tí istí, ocenila by som viacero príšer), ktorým entrée robí obrý škaredý ksicht, šepkajúci obetiam "Vtedy a vtedy pôjdeš do péééééékláááááá!", tak to sa mi nepáčilo. Ani ten odfláknutý reborn - akože novorodenec. A ak si myslíte, že sa dozviete nejaký záver s aspoň troškou logiky, že prečo sa to celé deje, tak hahahaha... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Lepšie tri hviezdy, ale na štyri to nemalo. Zaujímavý námet aj spracovanie, skoky v čase a zmena postáv v ústrednom dianí a potom zrazu husté a emotívne finále a WTF cliffhanger. Určite to nebude patriť u mňa medzi nejaké vyslovene skvelé seriály, ale určite si na druhú sériu počkám minimálne kvôli otázkam, ktorý po poslednej časti vyvstali. ()

Reklama

Reklama