Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál se snaží dětem vysvětlit, proč právě zkoumané věci fungují tak, jak je všichni znají. Děti se spolu s moderátorskou dvojicí můžou podívat například na palubu letadla, do mrakodrapu, zoo, ale můžou vidět i práci policie a dalších záchranných sborů. Ale moderátoři dokáží snadno vysvětlit i elektrický proud a mnoho dalšího. (MsWampir)

(více)

Recenze (74)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Spíše jen nostalgie, kdysi dávno, když tenhle poučný seriál běžel na České televizi, bylo nepřípustně, abych vynechal jediný díl. Bavil jsem se jak při reportážích mladých reportérů, tak i při šílených vynálezech Charlieho, které jsem si vždy chtěl vyzkoušet, leč bohužel vždy scházely potřebné ingredience. Za nejzábavnější díly považuji ten horový a samozřejmě špionský speciál. Populární mechanika pro děti je prostě nenáročným seriálem nejen pro děti s půvabnou Elishou jako moderátorkou. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kéž by se tak fyzika učila takovýmhle způsobem a ne přes posrané vzorečky. Ten si dnes samozřejmě nepamatuji jediný a vůbec z celého tohohle kreténského předmětu nevím vůbec nic, kdežto z Populární mechaniky si do dneška pamatuji spoustu pokusů. Holt asi vidím vzdělávání jinak než autority na ministerstvu. 85% ()

Reklama

Inkognito_CZ 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie nemůžu dát nižší hodnocení. Ten pořad jsem jako školkový capart totálně hltal a sympatie k němu mi zůstanou v hlavě zapsané asi napořád. Navíc bych řekl, že na dobu vzniku a vzhledem k cílové skupině je to kvalitativně určitě jeden ze vzorů žánru. A samozřejmě jsem jednu hvězdičku navíc nepřidal jen proto, že se mi tehdy líbila moderátorka ;-). ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad jsem se snažil sledovat pravidelně. Bylo to krátké, vtipné, poučné, zajímavé... zkrátka mělo to šmrnc... a Elisha Cuthbert, holka jen o pár let starší než já, se už tehdy stala jednou z mých favoritek. Jsem moc rád, že na rozdíl od dalších mladých pěkných hvězdiček z obrazovky nezmizela. Její role sice nejsou nic ohromujícího, ale dívá se na ni pořád dobře. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Populárně-naučný seriál pro mladší diváky, s bohužel až příliš velkou úlitbou komerci. I přes to se divák něco může dozvědět o fungování věcí na světě a to je vždycky plus. Samozřejmě nemohu opomenout sladkou a dospívající Elishu Cuthbert, která je jen o málo mladší, než já a která pro mě jako staršího mimo cílovou skupinu diváků byla lákavým tahákem. Smutné je, že tento dětský formát pořadu je dnes bezostyšně předkládán i dospělému divákovi jako nějaká populární mechanika pro velké. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Pořad se natáčel převážně v Montrealu. (P. J. D.)
  • Název seriálu je odvozen od populárně-naučného časopisu „Popular Mechanics“. (P. J. D.)

Reklama

Reklama